Készíts cukor és gluténmentes eperdesszertet! SUGAR! recept!

Sugar!

Készítsd el te is otthon kedvenced kedvencét, a SUGAR! webshopján sok alapanyagot megtalálsz hozzá!

Eszközöket, kiegészítőket, időszakos - limitált - sütiket INNEN rendelhetsz!

Recept
5 személyre
CUKOR- ÉS GLUTÉNMENTES EPRES DESSZERT
Hozzávalók
  • 60 g maltitol (eperzseléhez)
  • 30 g eritrit (eperzseléhez)
  • 120 g megolvasztott eper (eperzseléhez)
  • 300 g eperlé (eperzseléhez)
  • 1/4 citrom leve (eperzseléhez)
  • 7 g zselatin por (eperzseléhez)
  • 600 g fagyasztott eper (kb. fele lé, fele gyümölcs) (eperzseléhez)
  • 400 g tejszínhab (eperhabhoz)
  • 100 g elkészült eperzselé (eperhabhoz)

Hozzávalók 5 pohárhoz (100g eperhab, 80g eperzselé, 20g tejszínhab/pohár)

Elkészítés:

1. lépés
600g mirelit epret vegyünk ki a mélyhűtőből egy éjszakára, tegyük rá egy szűrőre és tegyünk alá egy edényt. Takarjuk le.
2. lépés
Másnapra a mirelit eperből lecsorog az edényünkbe az eperlé, és a szűrőn fennmarad a megolvasztott eper. (Mindkettőre szükségünk lesz!)
3. lépés
AZ EPERZSELÉ ELKÉSZÍTÉSÉHEZ

1. A zselatinport ötszörös mennyiségű vízzel keverd el és hagyd állni 5 percig.
2. Az eper levét melegítsd kissé fel, keverd hozzá a beáztatott zselatint, majd az édesítőket, az epret, végül pedig a citromlevet.
3. Töltsd megdöntött poharakba és tedd hűtőbe vagy mélyhűtőbe.
4. lépés
AZ EPERHAB ELKÉSZÍTÉSÉHEZ

100g eperzselét olvassz fel folyósra (ne legyen forró!) és keverd össze a hideg felvert tejszínhabbal.
5. lépés

ÖSSZEÁLLÍTÁS:

Tölts be az eperhabot a ferdén kizselézett pohár üres részére és tedd hűtőbe tálalásig.
Frissen felvert tejszínhabbal és egy szelet eperrel díszítsd.