A nap cikke

Ezt nem gondoltuk volna: állítólag vele randizik Emma Watson

Újabb sztárpár született?

Még több olvasnivaló

Ezt nem gondoltuk volna: állítólag vele randizik Emma Watson

Dobó Kata 40 felett is lepipálja a fiatal csajokat! Nekünk elmesélte, mit tesz a külsejéért

A legújabb Harry Potter-rajongói teória mindent megmagyaráz

Nagy dologra készül Meghan Markle, hogy belopja magát Erzsébet királynő szívébe

Kutatások bizonyították: ha van egy lánytestvéred, sokkal boldogabb leszel felnőttként

Nagy változtatásra kerül sor a Trónok harca 8. évadában

Teszt: te láttad már ezt a 30 karácsonyi filmet? Csak az igazi rajongók tudnak legalább 25 pontot szerezni!

Bevállalós! Palvin Barbi tetováltatta magát, és nem is akárhol!

10 tuti tipp, ha IGAZI olasz ételt varázsolnál az asztalra!

Europress
10 tuti tipp, ha IGAZI olasz ételt varázsolnál az asztalra!
Lakatos Márk Lakatos Márk
Facebook
Viber
Twitter
Google+
Pinterest
Előfizetek
Édeseim, ugye nektek is vannak kedvenc olasz fogásaitok? Ahhoz, hogy autentikus és akár egészséges ízeket varázsoljatok otthon az asztalra, ezeket az apróságokat érdemes kipróbálni és szem előtt tartani! ;)

1: Az igazi déli ételek egyik titka, hogy szezonális alapanyagokból készülnek! Tehát, amikor csak lehetőségetek van rá, irány a piac! A friss alapanyagoktól lesz igazán élvezhető az étel, hiszen nem kell hozzá annyi zsiradék, só vagy cukor. A vitamin és tápanyagtartalomról már említést sem kell tennem… ;) Úgyhogy próbáljatok ki mindenféle zöldséget, halat, rákot, és ha lehet, a csirkét hagyjátok meg más ételekhez, a taljánoknál ez ugyanis ismeretlen fogalom!

2: Itthon valamiért elterjedt az a szokás, hogy a tésztát teljesen puhára kell főzni. Ezt a tévhitet ezennel el kell oszlatnom! A valódi olasz tészta akkor van kész, ha: feldobod a csempére és feltapad, mintha mindig is ott lett volna / egy fakanállal viszonylag könnyedén el tudod vágni az edény falához nyomva / vagy beleharapsz és a közepén még látsz egy pici fehér pöttyöt, csíkot. Ilyenkor „al dente” a tészta, és bizony szokatlan lehet, de ez az igazi. Arról nem is beszélve, hogy így alacsonyabb a glikémiás indexe, mintha szétfőznéd, ezért lassabban szívódik fel és lassabban éhezel meg újra.

Kép

3: Ketchup téma! Ha valamivel, akkor ezzel ki lehet borítani az olaszokat. Egyenesen sokkot kapnak tőle! Ők sem a tésztára, sem a pizzára nem tesznek ketchupot semmilyen körülmények között, ez ugyanis nem paradicsomszósz. Igazából én a pizzán sem szeretem, annyira elnyomja az ízeket. Sőt, sokan még a reszelt parmezántól is elzárkóznak, de hát ha egyszer annyira isteni íze van a frissen reszelt sajtnak…

4: Még egy dolog, ami tilos: olajat rakni a főzővízbe! Ezt is sokan szeretik itthon, mert állítólag nem ragad össze a tészta. De az olasz tészták úgy vannak kitalálva, hogy nem is kell hozzájuk semmi, csak sok-sok lobogó víz és egy érzés szerinti só. És hogy miért nem kell az olaj? Hát mert attól lecsúszik róla az isteni szósz! Az igazi pasta nem fog összeragadni, miután leszűröd, ezért érdemes jó minőségűt venni! ;)

gif

5: Hmmm… egy isteni, krémes rizottó fel tudja dobni az ember napját, ugye, Drágáim? J Fontos tudnotok, hogy ezt a fogást általában önmagában fogyasztják Itáliában és nem köretként. De remekül passzol szerintem a tetejére egy kis sült rákfarok, kacsamell, rókagomba vagy kecskesajt, ahogy éppen a kedvetek hozza.

Kép

6: Szeretjük a salátákat, sőőőőőt nagyon is! (Igazából a húsokat szeretem leginkább, de néha kell könnyíteni a menün. ;) Az olaszok is így vannak vele, és jobbnál-jobb dresszingjeik vannak! Ha viszont egészséges és kalóriaszegény öntetre vágytok, helyettesítsétek a krémes, majonéz alapú önteteket balzsamecet és extra szűz olíva olaj keverékével, így akár a diétába is beilleszthetitek!

7: Miről híres még Olaszország? Kitaláljátok? Hát persze, hogy a pesto-ról! Sokféle módon elkészíthetitek, az eredeti recepthez viszont nem kell más, csak rengeteg friss bazsalikom, fenyőmag, fokhagyma, extra szűz olíva olaj és parmezán sajt! Egy adag al dentére főzött tésztával egyszerűen mennyei! Én ilyet ettem a minap a Bellozzo-ban az Oktogonon - muszáj is volt megmutatnom nektek, annyira csinos a kis tányérban és az ára is szuper volt!!

Kép

8: Spaghetti Bolognese? Hogy álltok vele, Drágáim? Hát biztos vagyok benne, hogy ez az egyik legismertebb olasz pasta világon, de most el kell árulnom róla egy titkot! ;) Az eredeti recept szerint tagliatellével tálalják. (De szépen hangzott ez.) Tehát igazából Tagliatelle Bolognesének hívják, ami azt jelenti, hogy szélesmetélttel kell készíteni. és valószínű, hogy egy olyan étterem sincs Bolognában, ahol a mi megszokott ízlésvilágunk szerint ehetnénk ezt a fogást, de ez nem is olyan nagy baj, hiszen ismerjük a gulyás problémát, ami mindenhol pörköltet jelent, kivéve nálunk! ;)

9: Ha húsos ételt készítetek, sokszor a receptet követve az üvegesre párolt hagymán indulnátok neki a darált hús sütésének. De hohó, erre is van egy jobb tippem: ha azt szeretnétek, hogy a marha/sertés kombináció (ami a legfinomabb egyébként az ilyen ételekhez, mert szaftos és ízletes), megőrizze a szép, piros színét, akkor külön serpenyőben süssétek le a húst és utána adjátok a hagymához, mikor már kerül rá a paradicsom.

Kép

10: Szokatlan lehet számunkra ez is, de lent az olasz csizmán inkább kevés szósszal eszik a fusillit, a pennét és társait. Próbáljátok ki így! Egész más élmény!

10+1: És végül jöjjön a legfontosabb dolog, amit minden (olasz) anyuka és nagymama elmond a gyermekének: főzz szívvel-lélekkel, és legyen az együtt elfogyasztott vacsora mindig ünnep! ;) Ti mit készítetek ma este ennek örömére, Édeseim?? ;)

Kép
Babát vár a Victoria's Secret csodaszép angyala, Candice Swanepoel

Gyönyörű fotóval jelentette be az örömhírt!

Sosem késő vagy legalábbis jó sokáig nem! 14 nő Hollywoodból, aki 45 fölött lett anya

Halle Berry, Marcia Cross, sőt Sandra Bullock sem siette el a gyerekvállalást.

6 szokás, amivel minden évben meg tudom előzni, hogy felszaladjon rám pár kiló az ünnepek alatt

Csengőszó, meghittség, ellenállhatatlan mézeskalács-illat – kinek van kedve ilyenkor a fitnesz-szempontokra gondolni? Nos nekem sincs, ezért olyan egészséges karácsonyi szokásokat vezettem be, amelyeken gondolkodnom sem kell. És évről évre működik! Figyeljetek!

Példakép! Selena Gomez vesedonorja a vörös szőnyegen vállalta a műtéti hegét

Az egész világ sokkolódott szeptemberben, amikor elterjedt a sajtóban a hír: Selena Gomez életmentő szervátültetésen esett át.

Napi horoszkóp december 16.: a Bikák nagy meglepetésre számíthatnak, a Vízöntők megtalálják a helyes utat

Hétvégére is izgalmas üzeneteket küldtek a csillagok, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Ti mivel töltitek az utolsó hetet karácsony előtt?

Nekem még javában zajlik a munka, hiszen a szépségnapra érkező hölgyek nagyon szeretik a karácsonyi időszakot a Szalonban. Csattognak az ollók, villannak a vakuk, és persze sorra kerülnek elő a szebbnél szebb ruhák a szépüléshez, megújuláshoz. De kell egy kis nyugi is a nyüzsgés mellé, el is árulom nektek, én mivel lazítok egy kicsit!

Dobó Kata 40 felett is lepipálja a fiatal csajokat! Nekünk elmesélte, mit tesz a külsejéért

Dobó Kata évtizedek óta ott van a legnépszerűbb hazai színésznők között, és a mai napig fantasztikusan néz ki. A TV2 Korhatáros szerelem című új magyar sorozatában Kata egy egészen új oldaláról mutatkozik be, ám a hétköznapokban anyukaként is meg kell állnia a helyét. De jut ideje saját magára is: a Joy.hu sorozatában erről mesélt a csinos színésznő.

Azta! Itt van Christian Louboutin Star Wars-kollekciója!

Hatalmas ereklyék lehetnek egy igazi gyűjtő számára ezek a cipők.

Nagy változtatásra kerül sor a Trónok harca 8. évadában

Izgalmas lesz a folytatás, az egyszer biztos!

Dakota Johnson átalakult: szőkére festette barna haját a színésznő

Most, hogy vége A szabadság árnyalata forgatásának, megújult a színésznő külseje.

A kereséshez kezdj el gépelni!