Glutén-, laktóz-, cukormentes citromos túró rudi torta recept

Joy Magazin

Ha odavagy a finom édességekért, mégis valamilyen allergia vagy diéta miatt meg kell vonnod magadtól a finomságot, ajánlunk egy egészségesebb változatot!

A Tegyünk Együtt Egymásért egyesület azért alakult, hogy segítsenek a hozzájuk hasonlóan valamilyen ételallergiában küzdőknek, gluténérzékenyeknek, tejérzékenyeknek, paleo diétázóknak, különböző tippekkel és receptekkel! Már a JOY.hu-n is megosztanak egy-két finomságot és tanácsot! Íme Mona receptje:

Recept
Glutén-, laktóz-, cukormentes citromos túró rudi torta
Hozzávalók
  • 5 db tojás
  • 4 ek. Mester család süteményliszt
  • 1 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1,5 ek. édesítő (paleo 1:5)
  • 45 dkg laktózmentes túró
  • 1 dl rizskrém
  • 1 citrom leve
  • zílés szerint édesítő
  • 2 kk. reszelt citromhéj

 

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, majd folyamatosan hozzáadjuk a többi alapanyagot: süteményliszt, kakaópor, sütőpor, édesítő. Két részletben megsütjük 180 fokon légkeverésen kb 15-25 perc alatt.

 

Közben a krémet elkészítjük, egész egyszerűen összeturmixoljuk a hozzávalókat: túró, rizskrém, citrom leve, édesítő, citromhéj. Majd ha megsült és kihűlt a piskóta, akkor megtöltjük a krémmel. Tetejére citromos házi csoki kerül, a sima csokiba kell citromhéjat keverni.