Csokicsoda mousse 2 összetevőből, pofonegyszerűen
Hihetetlen, hogy ehhez a finomsághoz csak víz és csoki kell!
A legegyszerűbb csoki mousse recept, amit eddig láttunk! Tökéletes választás, ha épp nincs otthon szinte semmi, de szükséeged lenne egy gyors desszertre. Elkészítheted 3 féle verzióban (étcsokis, tejcsokis, fehércsokis egymásra rétegezve), vagy csak az egyiket, amelyikhez épp kedved van, a mennyiséget növelve, az arányok megtartásával.
Étcsokis csokihab
180 g étcsoki
60 ml meleg víz
70 ml hűtőhideg víz
Tejcsokis csokihab
180 g tejcsoki
60 ml meleg víz
60 ml hűtőhideg víz
Fehércsokis csokihab
180 g fehércsoki
60 ml meleg víz
40 ml hűtőhideg víz
Így készítsd el:
1. Tedd a választott csokit és 60 ml és a meleg vizet egy hőálló tálba.
2. Melegítsd 30 másodpercig a legmagasabb fokozaton a mikróban.
3. Keverd jól össze, tedd vissza 20 másodpercre a mikróba, majd keverd meg újra.
(Ha még nem olvadt fel az összes csoki, tedd vissza még 10 mp-re.)
4. Tedd a keveréket zárható zacskóba, simítsd el, és tedd a hűtőbe 1 órára.
5. A lehűtött csokihoz apránként öntsd hozzá a hideg vizet, miközben robotgéppel a legmagasabb fokozaton habosítsd fel.
6. Tedd poharakba a habot, és legalább 30 percig pihentesd hűtőben tálalás előtt.
Ha nem hiszed, hogy ilyen egyszerű, nézd csak meg a videót!
Kipróbálod?