Csokicsoda mousse 2 összetevőből, pofonegyszerűen

How To Cook That
Alberti Petra Bianka

Hihetetlen, hogy ehhez a finomsághoz csak víz és csoki kell!

A legegyszerűbb csoki mousse recept, amit eddig láttunk! Tökéletes választás, ha épp nincs otthon szinte semmi, de szükséeged lenne egy gyors desszertre. Elkészítheted 3 féle verzióban (étcsokis, tejcsokis, fehércsokis egymásra rétegezve), vagy csak az egyiket, amelyikhez épp kedved van, a mennyiséget növelve, az arányok megtartásával.

Étcsokis csokihab

180 g étcsoki

60 ml meleg víz

70 ml hűtőhideg víz

Tejcsokis csokihab

180 g tejcsoki

60 ml meleg víz

60 ml hűtőhideg víz

Fehércsokis csokihab

180 g fehércsoki

60 ml meleg víz

40 ml hűtőhideg víz

Így készítsd el:

1. Tedd a választott csokit és 60 ml és a meleg vizet egy hőálló tálba.

2. Melegítsd 30 másodpercig a legmagasabb fokozaton a mikróban.

3. Keverd jól össze, tedd vissza 20 másodpercre a mikróba, majd keverd meg újra.

(Ha még nem olvadt fel az összes csoki, tedd vissza még 10 mp-re.)

4. Tedd a keveréket zárható zacskóba, simítsd el, és tedd a hűtőbe 1 órára.

5. A lehűtött csokihoz apránként öntsd hozzá a hideg vizet, miközben robotgéppel a legmagasabb fokozaton habosítsd fel.

6. Tedd poharakba a habot, és legalább 30 percig pihentesd hűtőben tálalás előtt.

Ha nem hiszed, hogy ilyen egyszerű, nézd csak meg a videót!

Kipróbálod?