Glutén-,tej-, tojás-, cukor- és szójamentes buci recept

Birta Brigi

Ha odavagy a finom édességekért, mégis valamilyen allergia vagy diéta miatt meg kell vonnod magadtól a finomságot, ajánlunk egy egészségesebb változatot!

Tegyünk Együtt Egymásért egyesület azért alakult, hogy segítsenek a hozzájuk hasonlóan valamilyen ételallergiában küzdőknek, gluténérzékenyeknek, tejérzékenyeknek, paleo diétázóknak, különböző tippekkel és receptekkel! Már a JOY.hu-n is megosztanak egy-két finomságot és tanácsot! Íme Mona receptje:

Recept
Glutén-,tej-, tojás-, cukor- és szójamentes buci
Hozzávalók
  • 10 dkg Il pane di anne glutén-,tej-,tojásmentes kenyérliszt
  • 10 dkg Nutri free mix per pane
  • 10 dkg Nutri free fibra +
  • 4 gr porélesztő
  • 1 gr útifűmaghéj
  • 5 dkg növényi margarin
  • 3,5 dl mandulatej
  • 4 dkg kókuszzsír

 

Az összes alapanyagot alaposan összedolgozzuk, majd hagyjuk kelni 1 órát.

 

Majd lisztezett lapon kinyújtjuk téglalap alakúra, 6 részre vágjuk (téglalap alak), majd az egyik felét csíkokra vágjuk, a másik felébe bele tesszük a sonkát, abba a zöldséget, majd elkezdjük felgöngyölni, közben a széleit hajtjuk befelé.

 

Majd szépen eligazgatjuk a csíkokat, hogy rácsos forma legyen rajta. Lekenjük margarinnal vagy tojással (ki melyiket fogyasztja), megszórjuk magokkal, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

Én jelen esetben párolt zöldséget és sonkát tettem bele, de csak a fantáziánk szab határt :)