Gluténmentes After Eight torta recept

Europress
Joy Magazin

Ha odavagy a finom édességekért, mégis valamilyen allergia vagy diéta miatt meg kell vonnod magadtól a finomságot, ajánlunk egy diétás változatot!

A Tegyünk Együtt Egymásért egyesület azért alakult, hogy segítsenek a hozzájuk hasonlóan valamilyen ételallergiában küzdőknek, gluténérzékenyeknek, tejérzékenyeknek, paleo diétázóknak, különböző tippekkel és receptekkel! A JOY.hu-n rendszeresen megosztanak majd egy-két finomságot és tanácsot! Íme Mona receptje:

Recept
Gluténmentes After Eight torta
Hozzávalók
  • 4 db tojás
  • 4 ek. rizsliszt
  • Fél csomag sütőpor
  • 4 db menta tea filter
  • 1 csomag vanília pudingpor
  • 3 dl víz
  • 2,5 dl Alpro kókuszkrém

A piskóta hozzávalóit (tojás, rizsliszt, édesítőm sütőpor) alaposan kikeverjük, majd egy 18 cm-es tortaformában kb. 20-30 perc alatt megsütjük 170 fokon. A krémhez 3 dl vizet felforralunk, abban megfőzzük a teát, majd a teát felforraljuk újra, és az előzőleg kikevert kókuszkrém-puding-édesítő elegyet belekeverjük, majd sűrűre főzzük. Itt tehetünk bele a borsmentát és zöld ételszínezéket is, ha szeretnénk. Majd ha meghűlt a piskóta kettévágjuk, megkenjük a krémmel, majd házi csokival befedjük és 4-5 órára a hűtőbe tesszük, hogy összeálljon.