Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség
Sztárok

CITROMOS RÉPAKENYÉR

CITROMOS RÉPAKENYÉR

november 28

kos 03.21 - 04.19

A mai napot érdemes nyugalomban, nem túl zsúfolt...

bika 04.20 - 05.20

A megfelelő pillanatra vársz, hogy egy számodra fontos...

ikrek 05.21 - 06.21

Bátortalanságod okán lemaradsz egy nagy lehetőségről, csak azért,...

rák 06.22 - 07.22

Eddig ért a tűréshatárod és nem tovább! Innentől...

oroszlán 07.23 - 08.22

Elhatároztad, hogy végre elindulsz egy olyan irányba, amely...

szűz 08.23 - 09.22

Szeretsz a saját tempódban haladni, nem igazán örülsz,...

mérleg 09.23 - 10.22

Általában úgy ismer a környezeted, hogy mindig mindenkinek...

skorpió 10.23 - 11.21

Ma váratlan helyzetbe kerülsz, s a legnagyobb bosszúságodra...

nyilas 11.22 - 12.21

Ma meglepnek valamivel, ami elég váratlanul ér, mert...

bak 12.22 - 01.19

Olyasmiről szerzel teljesen véletlenül tudomást, amiről egyáltalán nem...

vízöntő 01.20 - 02.18

Túl nagy elánnal élted mostanában az életet, nem...

halak 02.19 - 03.20

Legnagyobb bosszúságodra a nap egyáltalán nem úgy alakul,...

Elolvasom végigMegnézem
Facebook
Twitter
Pinterest
Amilyen nagyszerű, olyan könnyű elkészíteni, és minden vendéget le fogsz venni a lábáról!

Hozzávalók az alaptésztához
(A megadott mennyiségre kétszer lesz szükségünk: egyszer a színezett és egyszer a natúr tésztához.)
200 g liszt, 1 tk. sütőpor, tk. só, 1 citrom héja és leve, 125 g puha vaj, 150 g porcukor,
2 nagy tojás, 1 ek. vaníliás cukor, 80 g tej, 30 g joghurt, 30 g tejszín
A színezett tésztához narancssárga ételfesték
A cukormázhoz 250 g porcukor és citromlé


Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy kenyérforma aljába méretre vágott sütőpapírt teszünk, széleit pedig vajjal kikenjük.
2. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót.
3. A vajat egy másik tálban a porcukorral és vaníliás cukorral 1-2 perc alatt habverővel habosra keverjük, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat, s további 1-2 percig keverjük. Végül a citromhéjat és a citromlevet is hozzátesszük, majd egy keverés után a tejszínt és a joghurtot is.
4. A lisztet és a tejet felváltva a masszához adogatva összeállítjuk a tésztát.
5. Az első adaghoz hozzákeverjük a narancssárga ételfestéket, a formába öntjük, és kb. 45 perc alatt készre sütjük.
6. Amíg hűl, ugyanazt a tésztát még egyszer elkészítjük, de ezúttal nem színezzük ételfestékkel.
7. Ha a narancssárga tészta kihűlt, egy hosszú késsel hosszában úgy faragjuk meg, mintha egy nagyon magas, egyenes oldalú, háromszög alapú hasábot vágnánk ki. Ezzel elkészítjük a répa formájú tésztát.
8. Az ismételten kibélelt és kivajazott kenyérformába öntjük a nyers tészta -ét, és óvatosan belenyomjuk a hosszú, narancssárga, répa formájú tésztát. A maradék nyers fehér tésztát a tetejére simítjuk, majd 180 fokon 45 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
9. A mázhoz a porcukrot tálba mérjük, majd 1 – 3 evőkanál citromlével összekeverve sűrű masszát készítünk belőle. A kihűlt, és formából kivágott kenyér tetejére csurgatjuk, és hurkapálcával lyukakat fúrunk bele. Ebbe teszünk egy-egy szép szál petrezselyemzöldet. Hűvös helyen pihentessük kb. 1 órán át, és már mehet is a húsvéti asztalra.

A recept szerzője Sallay Fanni a Cakeshop főcukrásza.

A napokban jelent meg első szakácskönyve, mely hónapokra – és persze ennek megfelelően ünnepekre – van bontva. Így mesélt a fenti torta születéséről:

"Évről évre valami turpisságot rejtek el a húsvéti asztalon, amit a gyerekek hatalmas lelkesedéssel keresnek meg. Idén szupertrükkös volt a dolog, és az eddigi legvidámabb felfedezés követte. Éljen a sütibe sütött répa (forma), ami nem túl könnyű – és kicsit időigényes is, mert két adag tésztát kell hozzá kisütni –, de megéri türelmesnek lenni: óriási sikert arathatunk vele!"

Fanni szakácskönyve megrendelhető közvetlen a kiadó oldaláról is, INNEN.

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!
Tovább olvasok

november 28

kos 03.21 - 04.19

A mai napot érdemes nyugalomban, nem túl zsúfolt...

bika 04.20 - 05.20

A megfelelő pillanatra vársz, hogy egy számodra fontos...

ikrek 05.21 - 06.21

Bátortalanságod okán lemaradsz egy nagy lehetőségről, csak azért,...

rák 06.22 - 07.22

Eddig ért a tűréshatárod és nem tovább! Innentől...

oroszlán 07.23 - 08.22

Elhatároztad, hogy végre elindulsz egy olyan irányba, amely...

szűz 08.23 - 09.22

Szeretsz a saját tempódban haladni, nem igazán örülsz,...

mérleg 09.23 - 10.22

Általában úgy ismer a környezeted, hogy mindig mindenkinek...

skorpió 10.23 - 11.21

Ma váratlan helyzetbe kerülsz, s a legnagyobb bosszúságodra...

nyilas 11.22 - 12.21

Ma meglepnek valamivel, ami elég váratlanul ér, mert...

bak 12.22 - 01.19

Olyasmiről szerzel teljesen véletlenül tudomást, amiről egyáltalán nem...

vízöntő 01.20 - 02.18

Túl nagy elánnal élted mostanában az életet, nem...

halak 02.19 - 03.20

Legnagyobb bosszúságodra a nap egyáltalán nem úgy alakul,...

Elolvasom végigMegnézem
Kép

Lepd meg divatrajongó ismerőseidet szuper ajándékokkal karácsonykor

Legyen tied a legtrendibb ajándék a fa alatt, amit még a pénztárcád se fog megbánni!

Kép

Ételek, amelyektől sanszos, hogy pattanásaid lesznek

Számtalan oka lehet annak, ha pattanások, gyulladt aknék jelennek meg az arcbőrödön. Ezek közül az egyik, talán legkézzelfoghatóbb a táplálkozásban rejlik; ha hajlamos vagy rá, egyes ételek simán „bedurranthatják” a pórusaidat. Az ÉVA Magazin cikke.

Kép

“Az Élet lehetőségét meglátni a lehetetlenben, talán ez volt, ami előre vitt”

Ember. Nő. Barát. Fiatal. Értelmiségi. Jogász. Blogger. Író. Futó (átmeneti szünettel). Gerincvelő sérült. Ezekkel a szavakkal indítja blogját, Dr. Temesvári Orsi, akit 2 és fél évvel ezelőtt, az esti futásból hazafelé jövet baleset ért a zebrán. Az ÉVA Magazin cikke.

Kép

Híres emberek, akik magukra tetováltatták kedvenc ételüket

Avokádó és ketchup is díszíti az alábbi sztárok testét!

Kép

A Hyaluron a megoldás minden bőrtípusra?

Kibeszéltük a terméket, ami több bőrproblémát is megold.

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem