Üvegbe zárt keksz recept

Europress
Tamás Anita

A decemberi JOY 168. oldalán található üvegbe zárt kekszhez mellékeld ezt a receptet, és ajándékozd meg vele valamelyik családtagodat vagy barátnődet!

Recept
Üvegbe zárt keksz
Hozzávalók
  • 100 g vaj
  • 1 közepes tojás
  • 1 ek. tej
  • 1 üveg kekszkeverék
  • frissentartó fólia
  • sütőpapír

1. A vajat olvaszd fel, és tedd félre hűlni. A tojást verd fel a tejjel, majd add hozzá a vajat. Ezután öntsd bele az üveg tartalmát, és kézi mixerrel keverd addig, míg egynemű masszát nem kapsz. A tészát csomagold fóliába, és a hűtőben pihentesd legalább 30 percig.

2. A tésztát oszd 14 részre, formázz belőlük golyókat, majd a lapítsd ki őket, hogy kb. 5 cm átmérőjű tallérokat kapj. Az így kapott kekszeket helyezd sütőpapírral bélelt tepsire, és előmelegített sütőben, 200 fokon süssd őket kb. 14-16 percig. Miután elkészültek, hagyd teljesen kihűlni, csak ezután vedd ki őket a tepsiből.