Tudd meg, mit jelentenek ezek a kávévariációk
Senki sem születik kávészakértőnek, úgyhogy ne érezd rosszul magad, ha a kávéházban ülve, az itallapot böngészve és a pincér kérdő tekintetétől idegeskedve nem tudsz azonnal választani a kínálatból. Bár itthon jellemző, hogy ahány kávéház, annyi szokás (sajnos), kávé kisokosunkat átböngészve mégis magabiztosabban rendelhetsz legközelebb olyan kávét, amit biztosan szívesen fogyasztasz.
1. Eszpresszó / espresso
A 88-92 C-os vizet kilenc atmoszféra nyomással préseli át az erre alkalmas gép a mintegy 7 g őrölt kávéból készült, tömörített “pogácsán”, 20-30 másodperc alatt. Az eredmény 25-35 ml főzet. A megfelelő minőségű kávéból a fenti paraméterek betartásával készített espresso tetején 2–4 mm vastagságú, hosszabb ideig megmaradó sűrű krém (crema) képződik.