Gluténmentes képviselőfánk recept
Így tudod elkészíteni ezt az isteni gluténmentes képviselőfánkot!
Nem kell lemondanod a finom képviselőfánkról, ha ez a kedvenced, ugyanis olvasónk, Julcsi egy gluténmentes alternatívát ajánl új receptjében! További ötletekért keresd őt és a Julcsi gluténmentes süteményei csoportot Facebookon!
- 20 dl víz
- 20 dkg vaj
- 1 tk cukor
- 1 tk só
- 200 g glutenix alfamix
- 5 db tojás
- 4 dl tej (krémhez)
- 3 db tojássárgája (krémhez)
- 4 ek glutenix alfamix (krémhez)
- 5 ek kristálycukor (krémhez)
- pár csepp vanília aroma (krémhez)
- 5 dl tejszín (tejszínhabhoz)
- 5 ek kristálycukor (tejszínhabhoz)
A vizet a vajjal, cukorral és sóval felforraljuk. Amikor felfőtt, hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan keverjük, amíg be nem sűrűsödik. Egy hideg tálban pár percet hűlni hagyjuk a tésztát. A tojásokat felütjük és a tészta masszához adjuk apránként, hogy nokedli állagú legyen. A tésztát habnyomóba rakjuk, és dió méretű tésztákat nyomunk sütőpapírral bélelt tepsibe. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és kb. 15-20 perc alatt légkeveréssel megsütjük. Míg a tészta hűl addig elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral, majd a liszttel csomómentesre keverjük és a tejet apránként öntjük hozzá a vanília aromával együtt. Lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük a krémet, ezután levesszük a tűzről és kihűtjük. Majd a vaníliakrémhez adunk 4 evőkanál keményre vert tejszínhabot és a robotgép keverőszárával simára keverjük. A fánkokat kettévágjuk, megtöltjük krémmel és tejszínhabbal, majd porcukorral tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!