Gluténmentes sajtos croissant recept
Így tudod elkészíteni az isteni sajtos croissant-t - persze gluténmentesen!
Mit szólnál egy finom sajtos croissant-hoz, ami ráadásul gluténmentes? Akkor olvasónk, Julcsi receptje neked szól! További ötletekért keresd őt és a Julcsi gluténmentes süteményei csoportot Facebookon!
- 35 dkg Naturbit lisztkeverék
- 1 dl tej
- 1 csomag szárított élesztő
- 1 dl tejföl
- 1 ek cukor
- 0,5 dl olaj
- 1 csipet só
- fél marék sajt
- margarin (két lap közé)
A lisztet és a többi hozzávalót (élesztőt nem kelesztettem) keverőtálba tesszük és a robotgép dagasztószárával kb. 10 percig keverjük magas fokozaton. Ezután megfelezzük a tésztát, kinyújtjuk mind a két lapot (kb 20-30cm-esre). Az egyiket megkenjük olvasztott margarinnal, majd ráhelyezzük a másik lapot, és így a kettőt nyújtjuk kb. kétszer akkorára. Megfelezzük, majd cikkekre osztjuk. Ezután megkenjük megint margarinnal és feltekerjük, majd újra jöhet egy kis margarin és a tetejét végül megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt közepes hőfokon aranybarnára sül.
Jó étvágyat hozzá!