Gluténmentes toffifee recept
Ha odavagy az édességekért, mégis valamilyen allergia vagy diéta miatt meg kell vonnod magadtól a finomságot, ajánlunk egy gluténmentes változatot!
A Tegyünk Együtt Egymásért egyesület azért alakult, hogy segítsenek a hozzájuk hasonlóan valamilyen ételallergiában küzdőknek, gluténérzékenyeknek, tejérzékenyeknek, paleo diétázóknak, különböző tippekkel és receptekkel! Már a JOY.hu-n is megosztanak majd egy-két finomságot és tanácsot! Íme Mona receptje:
- 15 dkg méz
- 27 dkg kókuszzsír
- 5 dkg növényi margarin
- 1 ek vanília aroma
- 2 csomag karamell puding
- 1 csomag sótlan mogyoró
- 2 ek + 1dl kókuszkrém
- 10 dkg cukrozatlan kakaópor
A mézet, kókuszzsírt, növényi margarint, vanília aromát egy tálba tedd, majd szép lassan forrald össze, legvégül egy pár kanálnyit szedj ki, keverd ki a pudinggal, majd öntsd vissza és főzd sűrűre.
Ezután házi csokit készíts 15 dkg kókuszzsírból, 10 dkg cukrozatlan kakaóporból, 1 dl kókuszkrémből és folyékony édesítőszerből. Lassú tűzön kezdd el melegíteni a kókuszzsírt, és ha felolvadt, folyamatos keverés mellett add hozzá a kakaóport és az édesítőszert, és végül a kókuszkrémet. Szilikonformákat kenj a csokival, majd tedd rá a karamell réteget, és ezután jöhet a nugát! Ehhez daráld össze a mogyorót, majd ha már krémes az állaga, keverd hozzá a 2 evőkanál kókuszkrémet. A nugát réteg felé jöhet egy újabb adag házi csoki. Dobd be a hűtőbe egy éjszakára, másnap pedig fogyaszthatod!