4 egészséges olajfajta, amit ismerned kell

Europress

A napraforgón meg az olíván túl is van élet. Nem is akármilyen!

1. Lenmagolaj

Nemcsak, hogy egészséges, hanem még különleges gasztronómiai élményt is ad. A lenmagból hidegen sajtolt olaj kitűnően illik müzlihez, salátához vagy éppen smoothie-hoz. Egyedi, magvas ízvilágra számíthatsz tőle. Egy kutatás szerint azok a nők, akik 12 héten át naponta rendszeresen eszik, sokkal simább és kevésbé túlérzékeny bőrnek örülhetnek.


2. Tökmagolaj

A sütőtök magja gyakran a kukában végzi, pedig többféle fantasztikus dolgot is lehet belőle készíteni. A belőle nyert olaj például levesbe vagy salátára is szuper. A benne lévő lutein és zeaxantin erős antioxidánsként védi a látásodat, az E-vitamin pedig gyönyörűvé varázsolja a hajadat, a bőrödet és a körmödet.


3. Borsmentaolaj

Egy csésze friss mentatea illata pont a csodálatos illóolajnak köszönhető, ami csodát tesz az emésztéseddel. Nagyjából 20 klinikai tanulmány bizonyította eddig, hogy az egyik legjobb természetes módszer gyomorbántalmak ellen, ha a levelekből kinyert olajból fogyasztasz egy keveset. Válassz késleltetett felszívódású kapszulát a tökéletes eredmény érdekében!


4. Szezámmagolaj

Nem véletlenül használja az indiai ájurvédikus orvoslás már évszázadok óta. Gyógynövényekkel keverve tökéletes masszázshoz, viszont édes íze miatt mennyei természetes szájöblögetőt nyerhetsz vele. Nem kell mást tenned, mint szájvíz helyett használni néha, s máris leszámolhatsz a rossz lehelettel.


Te ismerted ezek közül valamelyiket?