A banánhéj az új szuperétel, ezért edd meg

Europress

A legfrissebb trendek szerint érdemes megenned.

A banánhéj tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal – nyilatkozta két táplálkozástudományi szakértő, Ella Allred és Laura Flores a Daily Mailnek.

„Rengeteg magnézium, kálium, C-vitamin és B6-vitamin található benne” – fogalmazott Ella.

Az extra rostok pedig gondoskodnak róla, hogy megfelelő rendszerességgel szabadulj meg a salakanyagoktól.

Az őrületet egyébként nem ez a két hölgy találta ki, hiszen még 2011-ben megjelent erről egy tanulmány az Applied Biochemistry and Biotechnology szaklap hasábjain. Akkor azt írták róla, hogy „a különböző bioaktív összetevők, például a polifenolok és a karotinoidok” miatt hasznos.

A banánhéjról tehát elmondható, hogy segít a fogyásban, a súlytartásban, az immunerősítésben, a sejtregenerálódásban, valamint a hangulat és a látás javításában.

Noha teljes egészében emészthető részről van szó, a szakemberek hozzátették: csak az organikus gyümölcs héját edd meg, különben növényvédőszer-maradványok kerülhetnek a szervezetedbe.


Te megkóstolod majd a banánhéjat?