Szénhidrát-csökkentett sajtos-túrós stangli recept

Joy Magazin

Ha a fogyókúrád ellenére sem szeretnél lemondani a finom péksütikről, most mutatunk egy egészséges és diétás stangli receptet!

A Tegyünk együtt egymásért csapat nem csak ételallergiában szenvedőknek nyújt segítséget, hanem diétában is, hogy a fogyás ne koplalás, hanem egy új, élhető, egészséges élet kezdete legyen. Sokan azt gondolják, ha fogyni szeretnének, mindennemű pékárut ki kell iktatni. Pedig ez nem így van. Nyilván meg kell válogatni az alapanyagokat, és persze attól, hogy valami diétás, még nem jelenti azt, hogy korlátlan mennyiségben ehető. Legideálisabb ezek fogyasztása, délelőtt, illetve edzés környékén. Ekkor ugyanis a szénhidrát hasznosul, és nem rakódik le zsírpárnaként. De nézzük, melyek azok a lisztek, amik egy egészséges fogyásban segíthetnek. Ilyen például a zabliszt, és a zabot, ill. zabpehelylisztet tartalmazó keverékek, a teljes kiőrlésű lisztek, és a szénhidrát csökkentett lisztkeverékek. Amikor pedig sütünk a margarint/vagy egyéb zsiradékot kiválthatjuk túróval, így a fehérjetartalmat növeljük és a zsír, de még az étel végső szénhidráttartalmát is csökkentettük. Egy azonban biztos, hogy elérjük a célunkat, megfelelő minőségű és mennyiségű ételt kell fogyasztanunk!

De most íme egy diétás stangli recept:

Recept
Szénhidrát-csökkentett sajtos-túrós stangli
Hozzávalók
  • 15d dkg szénhidrát-csökkentett liszt
  • 2 csapott ek. sikér
  • 1/2 tasak porélesztő
  • Csapott kanál só
  • 10 dkg zsírszegény túró

A lisztet, a sikért kimérjük, villával beletörjük a túrót, sózzuk, hozzákeverjük a porélesztőt, és langyos tejjel kialakítjuk az állagot, kb 150 ml-re van szükség. Ezután meleg helyen min. 1 órát kelesztjük, majd kinyújtjuk kb. egy ujjnyi vastagra, és négyzeteket vágunk, a csücskénél fogva tekerjük, majd a két hegyes véget begyűrjük alá, letakarva így kelesztjük még meleg helyen (kikapcsolt sütőben) 20 percet, ezután lekenjük és megszórjuk sajttal, 200 fokos előmelegített sütőben készre sütjük.

Recept: Tegyünk együtt egymásért - Betti

Úúú, de finom! Kipróbálod?