Paleo Snickers csoki recept
Ha odavagy az édességért, mégis valamilyen allergia vagy diéta miatt meg kell vonnod magadtól a finomságot, ajánlunk egy paleo verziót!
A Tegyünk Együtt Egymásért egyesület azért alakult, hogy segítsenek a hozzájuk hasonlóan valamilyen ételallergiában küzdőknek, gluténérzékenyeknek, tejérzékenyeknek, paleo diétázóknak, különböző tippekkel és receptekkel! Mostantól a JOY.hu-n is megosztanak majd egy-két finomságot és tanácsot!
"Mivel én gluténérzekeny, tejérzékeny, mogyoró allergiás vagyok, illetve kezdő cukorbetegségem van, így elég sok mindenre oda kell figyelnem. A kislányom pedig tejfehérje allergiás. Csokit mi leginkább akkor fogyasztunk, ha házilag elkészítem."
- írta a recept beküldője, Mona.
- 15 dkg házi paleo lisztkeverék
- 2 dkg DW 1:4 édesítő
- 5 dkg olvasztott kókuszzsír
- 1 db tojás
- 3 dkg DW 1:4 édesítő (töltelékhez)
- 10 dkg kókuszzsír (töltelékhez)
- 25 dkg sós törökmogyoró (töltelékhez)
- 5 dl kókuszkrém vagy mandulakrém (töltelékhez)
- 15 gr konjac liszt (töltelékhez)
- házi csoki
Elkészítés:
1. A kekszes alap hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd szilikon formába nyomkodjuk és kb 15 perc alatt megsütjük.
2. A krémhez a kókuszzsírt, édesítőt, és kókuszkrémet összemelegítjük, majd jöhet a konjakliszttel összekevert mogyoró, és sűrűre főzzük.
3. A krémet ráöntjük az alapra, ezt hagyjuk jól lehűlni, összeállni, majd kivesszük a formából, felszeleteljük, és házi csokiba forgatjuk.
Recept: Tegyünk együtt egymásért - Mona
Nyamm! Te kipróbálod?
1. lépés1. A kekszes alap hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd szilikon formába nyomkodjuk és kb 15 perc alatt megsütjük.
2. lépés
2. A krémhez a kókuszzsírt, édesítőt, és kókuszkrémet összemelegítjük, majd jöhet a konjakliszttel összekevert mogyoró, és sűrűre főzzük.
3. lépés
3. A krémet ráöntjük az alapra, ezt hagyjuk jól lehűlni, összeállni, majd kivesszük a formából, felszeleteljük, és házi csokiba forgatjuk.