Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

4 romantikus történelmi sorozat a Netflixen, amibe azonnal bele fogsz szeretni

4 romantikus történelmi sorozat a Netflixen, amibe azonnal bele fogsz szeretni

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Ők a legönfejűbbek: 4 csillagjegy, aki soha nem köt kompromisszumot

Nem egyszerű velük az élet, persze a nap végén így fogadjuk el őket!

Olvasd el!

Ez aztán a szerelem! A 48 éves Sarah Paulson és 80 éves barátnője a párizsi divathéten romantikáztak

Sarah Paulson és Holland Taylor le se tagadhatnák, hogy mennyire odavannak még mindig egymásért!

Facebook
Twitter
Pinterest
Mindened a romantika és ha tehetnéd, legszívesebben már most visszarepülnél az időben? Akkor muszáj tovább olvasnod!Mindened a romantika és ha tehetnéd, legszívesebben már most visszarepülnél az időben? Akkor muszáj tovább olvasnod!

A jó hírünk, hogy most varázslatos időutazáson vehetsz részt, amelyre örökre emlékezni fogsz. Ehhez pedig csupán annyit kell tenned, hogy bekapcsolod a Netflixet és hagyod, hogy a történelem téged is lenyűgözzön és egy izgalmakkal teli utazásra invitáljon!

Gondolkoztál már azon, hogy pontosan mi is teszi olyan ellenállhatatlanná ezeket a sorozatokat? Vajon mitől érezzük azt, hogy muszáj tovább néznünk?

Az elmúlt időszakban folyamatosan ezen a kérdéskörön töprengtem, egészen addig, amíg egy elképesztő történelmi sorozat el nem rabolta a szívemet. Egy esős nyári napon, amikor semmihez sem volt kedvem, bekapcsoltam a Netflixet és hanyagul pörgettem a kifejezetten nekem ajánlott filmkínálatot.

Már éppen letettem volna a távirányítót, mert csalódott voltam, semmilyen érdekes vagy figyelemfelkeltő filmet sem találtam, nemhogy sorozatot. Tehát éppen annyiban hagytam volna a keresést, amikor a TV képernyőn megpillantottam egy vörös hajú amazont, aki királyokat nyűgözött le. A neve pedig? Aragóniai Katalin, VII. Henrik király jövendőbelije és felesége.

Azt el kell mondanom, hogy pár héttel a keresés előtt már ledaráltam egy fantasztikus sorozatot, amelynek a címe „A fehér hercegnő” volt. Ez volt az előzménye az általam felfedezett „A spanyol hercegnő” sorozatnak.

Nagyon megörültem, sőt egyfajta gyermeki lelkesedés lett úrrá rajtam, amint rádöbbentem, hogy végre nem kell tovább keresnem a tökéletes és hiánypótló sorozatot, ugyanis megtaláltam azt, méghozzá a spanyol hercegnő életéről készült mesterműben.

A következőkben pedig bemutatom a kedvenc történelmi sorozataimat, amelyekért Te is garantáltan odáig leszel, ha hozzám hasonlóan a romantika és a régmúlt gyógyíthatatlan szerelmese vagy!

Miért rabolja el a szívünket egy romantikával bőven átitatott történelmi sorozat?

Visszatérve a kérdéskörhöz, a történelem mindig is izgalmas és fordulatokkal telinek ígérkezett. Királyok váltották egymást, szenvedélyes csókok csattantak el a háborúk előtt és után, és természetesen mindent áthatott egyfajta heroikus életérzés.

Amikor mi, nézők leülünk a Netflix elé és úgy döntünk, hogy belekezdünk egy hosszabb lélegzetvételű sorozatba, esélyt adunk egy másik világnak és kornak. Esélyt arra, hogy meggyőzzön arról, hogy az a világ talán sokkal értékesebb és értelemmel telibb volt, mint a mai világunk.

Legyünk őszinték: a legtöbben azért nézünk történelmi sorozatokat, mert szeretnénk visszarepülni a múlt azon részeibe, amelyek izgalmakkal és hősies tettekkel vannak tele. Tudat alatt mindannyian olyan szenvedélyes és túlfűtött szerelemre vágyunk, amelyet a királyok és szeretőik között látunk megelevenedni a filmvásznon vagy éppen az otthonunk nyugalmában, hála a Netflixnek.

Amikor elkezdtem a fent említett történelmi sorozatokat, már az első epizódokban éreztem, hogy annyira a fotelembe szegeznek, mint eddig még egyik film vagy sorozat sem. A helyszínek, Anglia zord és rideg valósága, a kosztümök és az érzések teljesen hitelesek és élethűek voltak.

Amikor pedig az órámra néztem, meglepve állapítottam meg, hogy bizony már több, mint 4 órája a sorozat függőjévé és egyben nagy rajongójává is váltam. Képtelen voltam betelni a történettel és az izgalmas fordulatokkal. Még többre vágytam, így tovább néztem a sorozatot.

Történelmi sorozatok és lelki állapot

Dr. Pamela B. Rutledge, a kaliforniai Médiapszichológiai Kutatóközpont igazgatója, valamint a Fielding Graduate University médiapszichológiai programjának oktatója és Dr. Shira Gabriel, a Buffalói Egyetem SUNY pszichológia docense szerint pozitív pszichológiai előnyökkel jár a kedvenc történelmi drámánk nézése, beleértve a jobb mentális egészséget is. A történelmi sorozatok hatására javulhatnak és átértékelődhetnek a társadalmi kapcsolataink.

Dr. Rutledge szerint nagyon sokat tanulhatunk a történelmi sorozatokból. A sorozatokban látott szélsőséges érzelmek által ugyanis sokat fejlődhet az érzelmi intelligenciánk, miközben ráébredhetünk arra is, hogy számunkra hogyan is definiálható pontosan a tökéletes szerelem.

A karakterek gyakran archetipikusak: a hős, a szerető, a gazember, a jó vezető. Ezeket a szerepeket vonultatják fel, mi pedig képtelenek vagyunk nem beleszeretni a karakterekbe.

Az az igazság, hogy egy igazán jó történet lehetővé teszi a nézője számára, hogy bejuttassák őt is a narratívába, és „belülről" megtapasztalja a történetet, méghozzá egyfajta karakterazonosításon keresztül. Ez az érzés pedig lehetővé teszi számára az érzelmi elkötelezettséget az általa annyira kedvelt karakter iránt.

Ez a titka annak, hogy a néző elsősorban a történet egyik szereplőjének érzi magát és nem kívülálló nézőnek.

Lebilincselő történelmi sorozatok nyomában

Élj át történelmi pillanatokat, tapasztald meg az igazi szerelem tengereket átszelő erejét és közben ne felejtsd el levonni a kellő tapasztalatokat!

A következő történelmi sorozatok hatására garantáltan átértékeled majd a jelenlegi életedet, miközben egy teljesen új világba csöppensz.

Ha kíváncsi vagy ezekre a sorozatokra, akkor katt a galériára!

Galéria / 4 kép

4 romantikus történelmi sorozat a Netflixen, amibe azonnal bele fogsz szeretni

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Napi horoszkóp február 1.: az Oroszlánok diplomáciát gyakorolnak, a Nyilasok a szokásosnál nehezebb feladattal küzdenek

A hónap első napjára is üzentek a csillagok, mindenképp érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Kép

7 törölt filmjelenet, ami nemcsak a történetet, de a főszereplőről kialakult képet is megváltoztatta volna

A filmtörténelem legnépszerűbb alkotásainak, klasszikusainak szinte kívülről fújjuk bizonyos jeleneteit, amelyek meghatározóak lettek a karakterről kialakult képünk és más dolgok szempontjából is.

Kép

5 dolog, amit sose mondj az egyedülálló barátaidnak

Ahogyan Beyoncé is mondaná (azaz énekelné), „szingli, csajok, fel a kezekkel”, ha titeket is a most következő megjegyzések valamelyikével próbáltak megvigasztalni szakítás után!

Kép

ByeAlex nagy lépésre szánta el magát: 8 év után ismét könyvet ír

Ezúttal nem egy új zenéről vagy klipről posztolt, hanem arról, hogy valami egészen más dologgal is készül.