Legyél kávészakértő!

Europress
BB

Tudtad, hogy sok nép szertartással ünnepli a kávézást, vagy hogy többféle eljárással is készíthetsz otthon fincsi italt?

Minden reggeledet egy forró kávéval kezded, de valójában semmit nem tudsz a kedvencedről?

A kávé 3-4 év alatt fejlődik ki, és főként az Egyenlítő körüli sávban teremnek, ezt a sávot pedig "kávéövként" is hívják. A kávé, akárcsak a borszőlő, sajátos ízét a régiók különleges természeti adottságainak köszönheti, szóval mindenhol más!

Újabban az egyik legnagyobb trend a perui kávé. Itt egész évben egyenletes hőmérsékleten, kiegyensúlyozott páratartalom, csapadékmennyiség és napfény mellett 1600 méter tengerszint feletti magasságban nevelik a kávébabokat, és ízét nagyban befolyásolják a csonthéjas gyümölcsök, leginkább a dió és a kakaó. Ráadásul egy igen különleges eljárással dolgozzák fel!


Éééés amit biztosan nem tudtál a kávézásról:
- Korábban a kávébabot nyersen fogyasztották, és igazi kis energiabomba volt!
- A kávé második legnagyobb forgalmat bonyolító biznisz a világon.
- 1675-ben Nagy Britanniában betiltották a kávézást, mert a király attól félt, hogy a kávéházakban összeesküdnek ellene az emberek.