Sütőben sült camambert karamellizált körtével

Lakatos Márk

Mennyei sajtos ételt készítettem, amit ki kell próbálnotok!

Na, Drágám, ettől tutira beájulsz! Az új receptem legfontosabb része a camembert, és az egész olyan egyszerű, hogy nem is hiszed el! Annyit kell csak tenned, hogy a camembert-t kicsomagolod mindenféle műanyagból és papírból, keresztben félbevágod, és megszórod nagyszemű sóval, borssal és a zöldfűszerekkel, majd beteszed a jó forró, mondjuk 200C –os sütőbe. Ha már jó olvadós, akkor kész is.
És még hab is van azon a tortán! Amíg készül a sajt, addig pont tudsz hozzá készíteni egy kis körtét. Csak negyedeld és magozd ki a körtéket, még hámoznod sem kell, majd forró vajon karamellizáld. Ha már szép színt kapott, csorgass hozzá mézet. Ez akkora menőség a sajttal együtt, hogy nem vicceltem, amikor azt mondtam, beájulsz – én szóhoz sem jutottam az első falat után!  Piríts hozzá 1-2 szelet bagettet és kész a télvégi vacsora, vagy egy jó előétel.


Hozzávalók 2 személyre

Egy fadobozos camembert
Zöldfűszerek (petrezselyem, rozmaring, kakukkfű), kb 2-2 szál
2 körte, kimagozva, hosszában négy részre vágva
1 evőkanál vaj
1 evőkanál méz
só, bors
bagett a tálaláshoz