Készíts te is sütinyalókát!
A Desszert.Neked sütikurzusán megtanultunk cake popot készíteni.
Biztosan te is találkoztál már a Pinteresten azokkal az édes, nyalókára hajazó desszertekkel, amelyeket a legkülönbözőbb formákban és színkombinációkban készítenek a tengeren túlon. Nos, a cake popok, azaz sütinyalókák már itthon is egyre trendibbnek számítanak, mert nemcsak mutatósak, de nagyon finomak is. A Desszert.Neked tanfolyamán mi már elsajátítottuk a sütinyalóka-készítés minden fortélyát, következzen hát képes beszámolónk!
A cake pop egyik előnye, hogy bármelyik kedvenc süteményedet elkészítheted ebben a pálcikás verzióban. Mi Eszterházy piskótásat és Sacher piskótásat csináltunk.
1. Miután a piskóta teljesen kihűlt, szétmorzsoltuk.
2. A piskótamorzsához hozzádolgoztuk a könnyű mascarponés krémet, így egy olyan sűrű masszát kaptunk, amelyből golyókat tudtunk formázni.
3. Tökéletességre törekedtünk, így egyforma súlyú golyókat készítettünk.
4. Hűtés után olvasztott csokoládéba mártott pálcát tűztünk mindegyikbe, s újabb hűtés következett.
5. Kedvenc fázisunk az utolsó volt, amikor a teljes golyó csokibevonatot és csodálatos dekorációt kapott.
6. Nagyon büszkék voltunk a végeredményre!
Még több képért kattints a galériára!
Ha te is szívesen készítenél cake popot, és szeretnél megtanulni minden apró sütinyalóka-trükköt – például milyen alapanyagok a legkészségesebbek, milyen hőmérsékletű legyen a csokoládé, mik a bevált mozdulatok és praktikák–, akkor jelentkezz a Desszert.Neked következő cake pop kurzusára az alábbi címen: www.desszertneked.hu
Készíts te is sütinyalókát!