Cikkek neked
Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!

Kókuszos-Oreos csokitorta

Kókuszos-Oreos csokitorta
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Igazi nehézsúlyú bombázó, ami mindamellett, hogy nyálcsorgatóan gusztán néz ki, zseniálisan finom is. Nem bonyolult az elkészítése és hidd el, bárkit egy pillanat alatt leveszel vele a lábáról, ha ezzel a finomsággal leped meg! :)
Recept
Elkészítési idő: 2–2,5 óra
8-10 személyre
Kókuszos-Oreos csokitorta
Hozzávalók
  • 16 dkg teavaj (Tészta)
  • 10 dkg holland kakaópor (Tészta)
  • 16 dkg nádcukor (Tészta)
  • 4 db L-es méretű tojás (Tészta)
  • 7 dkg kókuszliszt (Tészta)
  • 7 dkg búzaliszt (Tészta)
  • 2 csapott mokkáskanál szódabikarbóna (Tészta)
  • 4 db L-es méretű tojás (Csokikrém)
  • 20 dkg kristálycukor (Csokikrém)
  • 22 dkg teavaj (Csokikrém)
  • 3 tábla Tibi étcsokoládé (Csokikrém)
  • 4 dkg kókuszreszelék (Csokikrém)
  • 4 db Oreo keksz (Csokikrém)
  • 5 db Oreo keksz (Díszítés)
  • 3 db Raffaello (Díszítés)
  • 10 dkg belga fehércsokoládé (Díszítés)
  • 1 mk étolaj (Díszítés)

A tortához 16 cm átmérőjű formát használok.

1. lépés
Tésztához a vajat felolvasztom, belekeverem a kakaóport. Tojást habosra keverem a cukorral. Beleöntöm a vajas kakaót, majd beleszitálom a száraz hozzávalókat és alaposan elkeverem. Nagyon masszív és sötét massza lesz belőle. Tortaforma alját kibélelem sütőpapírral, karimát kivajazom és lisztezem, beleöntöm a masszát és 180 C fokon megsütöm. Forma nagyságától és magasságától változó a sütési ideje, de tűpróbával elronthatatlan. Amikor megvan, leveszem a gyűrűt és hagyom teljesen kihűlni és három részre vágom.

2. lépés
A krémhez való tojásokat feltöröm, lábasba öntöm, összekeverem cukorral, legkisebb lángon folyamatos kevergetés mellett addig melegítem, míg az ujjamat hozzáérintve nem csíp (ez kábé 65-70 C fok). Leveszem az edényt a tűzről, keverőtálba teszem még melegen a cukros tojást és kihűlésig legnagyobb fokozaton verem a robotgéppel. Amikor már biztosan nem meleg, folyamatos keverés közben az addigra szobahőmérsékletű, felkockázott vajat egyenként hozzáadom. A kockákra tört csokit vízgőz felett felmelegítem és amikor folyékony lesz, alaposan elkeverem a masszával.

3. lépés
A piskóta tetejét levágom, abból sütinyalókát készítek, a többit három egyforma részre vágom. Az alja lesz majd a teteje, mert az a formának hála szögegyenes és kemény, így a tiszta formába a tészta jelenlegi teteje kerül alulra. Erre szórom a kókuszreszelék felét, ráöntöm a csokikrém 1/3-át, 2 db Oreot apró kis darabokra török és a csokikrémre szórom, belenyomkodom. Ezután jöhet a következő réteg tészta, erre a kókuszreszelék másik felét egyenletesen rászórom, ráöntöm a maradék csokikrém felét és 2 db apróra tört Oreo kekszet szórok a csokikrémre, ezt is jól belenyomkodom. A harmadik réteg tésztára már csak a maradék csokikrém kerül, fagyasztóba teszem bő két órára a tortát a formában.

4. lépés
A fehércsoki háromnegyed részét mikróban felmelegítem (20 másodpercenként kiveszem, alaposan elkeverem, ezt addig csinálom, míg folyékony nem lesz az állaga), a lényeg, hogy túlmelegíteni nem szabad, majd csöppet visszahűtöm a maradék egynegyed csoki hozzákeverésével – ez a temperálás lebutított formája: így lesz szép fénylő és a folyamat végén valóban visszadermedt és megszilárdult csokoládéburok a süti tetején. Ezután hozzákeverem a vajat. Gyors mozdulattal a torta közepére öntöm és határozott mozdulattal a széléhez húzom a folyékony csoki. Nekem nincs forgó tortatálam, így a tányért vagy kartonlapot – amire a tortát teszem – szoktam forgatni, hogy szépen le-lefolyjon az oldalára is a csoki a képen látható eredménnyel. Még dermedés előtt gyorsan rádobálom a díszítésre szánt darabokat, az egyik kekszet összemorzsolom és halványan körben a tortára szórom. Tálalásig hűtőbe teszem.
Nézd meg a galériánkat>7 kép
A kereséshez kezdj el gépelni!