Anita sütött #12: Márványos muffin

Tamás Anita

Főszerkesztő-helyettesünk, Anita ezúttal azoknak kedvez, akik nem tudják eldönteni, hogy csokis vagy vaníliás muffint süssenek. Íme a kettő az egyben megoldás!

Ez a recept az amerikai háziasszonyok példaképétől, Martha Stewarttól származik, így amikor először elkészítettem, biztos voltam benne, hogy tökéletesen fog sikerülni. Az íze ínycsiklandó, a márványos dizájnhoz pedig elég egy kés és néhány ügyes mozdulat.

Hozzávalók:
220 g süteményliszt
2 tk. sütőpor
1/2 tk. só
75 ml tej, szobahőmérsékletű
75 ml habtejszín, szobahőmérsékletű
115 g vaj, szobahőmérsékletű
200 g kristálycukor
3 tojás, szobahőmérsékletű
1 tk. vaníliakivonat
40 g kakaópor
60 ml forró víz
Porcukor a díszítéshez


1. A sütőt előmelegítem 175 fokra, a muffinsütőt pedig kibélelem egyszerű, fehér papírkapszlikkal.

2. Egy tálba szitálom a lisztet, a sütőport és a sót, egy másikban pedig összekeverem a tejet és a tejszínt.

3. Kézimixerrel addig habosítom a vajat és a cukrot, amíg halvány sárgává nem válik, majd hozzáadom egyesével a tojásokat és a vaníliakivonatot. A lisztes keveréket három részletben öntöm a tésztához, felváltva a tejes tejszínnel.

4. A csokis masszához egy másik tálba teszek egy csészényi (250 ml) tésztát. A forró vízben csomómentesre keverem a kakaóport, majd beleforgatom a félretett tésztába.

5. A papírkapszlikat háromnegyedig töltöm úgy, hogy felváltva teszek egy teáskanál csokis és egy teáskanál vaníliás tésztát mindegyikbe. Ha ezzel megvagyok, egy kés hegyével vagy egy fogpiszkálóval nyolcasokat írok le a muffintészták felületén, hogy elérjem a márványos hatást.

6. A muffinsütőt beteszem a sütőbe, és nagyjából 20 perc alatt aranybarnára sütöm a muffinokat. Ha elkészültek, megvárom, amíg teljesen kihűlnek, majd tálaláskor kevés porcukrot hintek rájuk.

Még több gyönyörű és finom süti a joy.hu/anitasütött oldalon!