A nap cikke

8 film, amelynek főszereplője majdnem otthagyta a forgatást

El tudnád képzelni a Harry Potter-filmeket Emma Watson nélkül? És A Keresztapát Al Pacino helyett valaki mással? Valószínűleg nem, pedig nem sokon múlt, hogy a film közepén új színészt keressenek a szerepekre.

Tanulj meg bátran nemet mondani a magánéletben is!

Tanulj meg bátran nemet mondani a magánéletben is!
Nincs kép Bús Tímea
Facebook
Viber
Twitter
Google+
Pinterest
Előfizetek
Lépj ki a kapcsolatodból, ha már nem ad semmit, avagy: miért ragaszkodunk a rosszhoz is? Mi lehet a háttérben?

Bús Tímea párkapcsolati szakértő, életvezetési coach, a Duals Társkereső Iroda alapítója osztotta meg velünk tapasztalatait ebben a témában is.

Hányszor érezted már, hogy „szorít a cipőd”? Hogy feszít, hogy korlátoz, hogy sehogyan sem jó benne mozogni? Mégsem dobtad el! A kapcsolatoddal is hasonló a helyzet? Szorít, nem kapsz levegőt? Nem nyújt már újat, már-már kifelé kacsingatsz, de mégsem lépsz? Vajon miért? Mit vársz még tőle, vagy mitől rettegsz nélküle?

Sokan mondják: „a megszokás nagy úr!”. Lehet benne valami, de valójában a megszokotthoz ragaszkodás egyenlő az újtól való félelemmel. A változás előszele sokakat lebénít, mert tartanak attól, hogy kicsúszik a kezeik közül életük, sorsuk irányítása.

„Ha kilépek a kapcsolatomból, egyedül maradok és nem akarok egyedül lenni”

(Valójában épp az egyedüllét hozza a legnagyobb fejlődést az ember személyiségében, mert önmaga legyőzése és szeretete a kulcs a boldogsághoz, az egység önmagunkban való megtalálásához. Átélni egyedül egy szülinapot, egy karácsonyt, egy nyaralást, megtenni egyes egyedül egy nagy lépést olyan erőket mozdít meg bennünk önmagunk felé, melyet közösségben, vagy párkapcsolatban csak kevesen képesek elérni.)

„Ha kilépek, akkor magam mögött hagyom sok-sok év befektetett energiáit, sőt: pénzt, kényelmet, emlékeket, vagyont”

(Valójában az, aki nem lép ki onnan, ahol már „szorít a cipő”, mindezt egy idő után képtelen lesz élvezni, mert az elfojtások megkeserítik az ezekhez fűződő viszonyát. Minden egyes elfojtás lemondás is egyben. Lemondás a számunkra kedvező szituációk választásának lehetőségéről. S mint tudjuk, minden egyes lemondás egy kisebbfajta „halál” a lelkünk számára. Hát ne tegyük!)

„Már 5 éve mást szeretek, de nem válok el a feleségemtől / férjemtől, mert tisztelem és sokat köszönhetek neki”

(Valójában: aki tiszteli a feleségét / férjét, az nem hazudik neki évek óta, és inkább engedné, hogy ő is boldog lehessen valaki más mellett végre. Rosszul hangzik, fájdalmasan, de van ebben is ráció. Igaz?)

tanulj meg nemet mondani magánéletben szerelem párkapcsolat tippek


Ilyen, és ezekhez hasonló kifogásokkal tele a padlás. Rendkívül kreatívak az emberek akkor, amikor magyarázatokat gyártanak arra, miért nem akarnak változtatni.

7 ok, amiért félünk kilépni egy boldogtalan párkapcsolatból!

Valójában a ragaszkodás mögött mindig a félelem és esetleg az önbizalomhiány áll. Félnek szembe nézni önmagukkal. Félnek egyedül maradni, félnek, hogy mások kontrollja, szeretete, vagy vezetése nélkül nem találják meg az útjukat.
Vajon miért?

A félelmeinket magunk építjük. Állhat mögöttük valamilyen korábbról megélt tapasztalás, de valójában és legtöbbször csak a gondolataink képezik ezeket. … és a félelmek mögött az önbizalomhiány a leggyakoribb ok:

„nem biztos, hogy képes vagyok egyedül boldogulni. Nem biztos, hogy mások támogatása nélkül is menni fog. Ki fog segíteni, ha a párom nem áll mellettem?”

Örökké a problémákra, a bajokra készülünk, melyeket így – félelemmel telve – meg is teremtünk magunknak. Csak kevesen értik még – és teszik úgy – hogy szeretetükkel teremtenek. Nem a gondra fókuszálnak, hanem a lehetőségekre, az örömre, hálára és szeretetre. Ezekkel az utóbbiakkal – melyek magas rezgésű érzések – egy szebb jövőt teremthet magának az ember.

A legtöbb esetben szerencsére az is kiderül, hogy sokkal félelmetesebb a helyzet távolról, messziről és kívülről – előre feltérképezve minden buktatót – mint amilyen valójában közelről, belülről megélve. Ha már elindultunk az úton, az eseményeket kénytelenek vagyunk meglépni. Jól vagy rosszul, de haladni kell, ezért benne élve a változásban már nem olyan fájdalmas, mint előre és kívülről gondoltuk.

Mit tegyél, hogy lépni merj, ha a szíved már kifelé húz a kapcsolatból?

Sokakat ismerek, akik éveken átéltek rossz kapcsolatban, és végül – sok év után – meghozták a döntést a válásról, és miután megtették, visszatekintve már legyintve azt mondják:

„ez könnyebb volt, mint hittem! Nagyon jól vagyok! Rég meg kellett volna tennem! Nem is értem, miért szenvedtem, vártam eddig!”

A ragaszkodást – bármihez, egy tárgyhoz, egy személyhez, egy eszméhez, egy szokáshoz, egy meggyőződéshez – elengedni nagy felszabadultságot okoz. A ragaszkodás ugyanis mindig fájdalmat szül. Ez a ragaszkodás természete. Annyi elvárást pakolunk bele ugyanis, hogy már a valódi értéke annak a dolognak szinte el is törpül.


- Először is a megértésed kell. Nézz rá az életedre, és értesd meg magaddal, mi okozza a ragaszkodásodat. De, - nagyon fontos – ne magyarázatokat, gondolatokat, kifogásokat gyárts, mert azzal nem jutsz előbbre – hanem az érzéseidre figyelj! Mit érzel a szívedben, ha felteszed ezt a kérdést:

„Mi köt engem ide? Mi az, amihez valójában ragaszkodom?”

- Látni fogod, hogy a valódi szeretet vagy kötődés nem „ragaszt” oda semmi olyanhoz, amitől görcsbe rándul a gyomrod. … és érezni fogod, hogy önmagadtól való félelmed a legerősebb ragasztód.

Amint megérted, hogy nincs szükséged semmilyen kapaszkodóra másoktól, ki fog tágulni a világod. Egész eddigi életed során önmagadra számíthattál leginkább. Az életed ötletei, alkotásai, lépései mind-mind a Te teremtéseid. Nélküled életed egyetlen tapasztalásod sem jött volna létre. Lehet, hogy mindig álltak körötted mások is, de ötleteikből, javaslataikból, TE magad tudtál tetteket varázsolni a saját életedben: és rontani, vagy javítani a körülményeiden. Te vagy az egyetlen az életedben, aki a legtöbbet tud tenni érted, akitől a legtöbbet kaphatod, aki a legtöbb jót teremtheti neked!

- Minden, ami csak történik veled, Téged szolgál. Azért kapod, hogy tapasztalatokat szerezz ÖNMAGADRÓL. Önmagad felismerésiből. Magadat kell megélned minden szituációban. Ezzel tudsz fejlődni, tudatosodni.

Amikor felismered magadban az erőt és energiát, amikor megérzed, ki is vagy valójában, akkor tudsz igazán javítani az életeden. Innentől semmihez sem fogsz ragaszkodni, hisz semmilyen külső körülmény, tárgy vagy személy nem szükséges ahhoz, hogy teljes lehess és egész.

Innentől egy kapcsolatban sem FELE-ség leszel már, hanem EGÉSZ-ség egy másik EGÉSZ-ség oldalán, akivel nem támaszai lesztek egymásnak, hanem valódi társai.

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!
Tovább olvasok
8 film, amelynek főszereplője majdnem otthagyta a forgatást

El tudnád képzelni a Harry Potter-filmeket Emma Watson nélkül? És A Keresztapát Al Pacino helyett valaki mással? Valószínűleg nem, pedig nem sokon múlt, hogy a film közepén új színészt keressenek a szerepekre.

Még nem vagytok házasok, de már együtt éltek? Ennek van egy óriási hátulütője

Kutatók szerint az együttélésnek van egy negatív hatása a kapcsolatra, amit a legtöbb páros csak későn vesz észre.

Gyakorlatok farizomra, amiket naponta végezhetsz

Azt tudjuk, hogy a futás szempontjából muszáj kellő mennyiségű időt szánni a farizmok erősítésére, hiszen így elkerülheted a sérüléseket.

Szinte hihetetlen! 7 dolog, ami húsz éves lesz 2019-ben

Gondoltad volna, hogy 2019-ben az alábbi hét dolog ünnepli huszadik születésnapját? Ha meglátod, melyek ezek, szinte el sem hiszed, hogy ilyen gyorsan elrepült az idő.

Nincs hatékonyabb stresszűző a mosogatásnál!

A december elég stresszes tud lenni, de tudunk egy jó fesztültségoldó módszert is, ami ráadásul hasznos!

Wait, what?! - ByeAlex azt hitte, trollkodás áldozata lett, de nagyot nézett, amikor kiderült az igazság…

Ha péntek, akkor Wait, what?! - ezúttal pedig nem más, mint ByeAlex látogatott el hozzánk, hogy a waitwhatterekkel közösen kivesézzenek mindent, ami X-Faktor! USNK, Stolen Beat, Tóth Andi és Mirjam - csak néhány azok közül, akikről mindenkinek megvolt a véleménye. És ez még nem minden: az új adásban egy ismerős arc is feltűnik, ami nem kis riadalmat okozott a párosok között…

Pénztárcakímélő tippek az ünnepekre – így ne verd magad adósságba

Megvetted már a karácsonyi ajándékokat? Kitaláltad már az ünnepi menüt? Tudod, hogy mennyi kereted van összesen mindenre? És azzal tisztában vagy, hogy minél tovább halogatod a teendőket, annál rosszabbul jársz majd anyagilag?

Lesznek meglepetések: ők a legjobban fizetett modellek 2018-ban

A Forbes idén is összeállította a legjobban kereső modellek listáját. Ezek a gyönyörű nők nem csupán híresek, a világ legnagyobb kifutóit uralják, és még egy csinos kis bankszámlával is büszkélkedhetnek.

Kristen Bell férjét megcsalással vádolják - reagált rá

Nemrég olyan hír látott napvilágot, ami szerint Dax Shepard megcsalta Kristen Bellt, amikor együttjártak, de még nem voltak házasok…

Mint egy hercegnő: Iszak Eszti élete egyik legszebb napján mesés ruhakölteményben pózolt

Vajon mire gondolhat egy modell, miközben kattog a kamera, és csodásabbnál csodásabb fotók készülnek éppen róla? Iszak Eszti nemcsak ezt, hanem azt is elárulta a JOY januári számának fotózásán, hogy mennyire kell odafigyelnie arra, mit eszik.

5 gyerekszínész a Harry Potterből, akiknek az élete jelentősen megváltozott azóta

Még csak gyerekek voltak, amikor a Harry Potter-filmekben szerepet kaptak, mára viszont már mind felnőttek. Megmutatjuk, mit csinálnak a film híresebb mellékszereplői.

Intim fotó miatt támadják a kommentelők Istenes Bencét

Nagyon aranyos képet tett közzé Istenes Bence, de sok kommentelőnek más volt a véleménye róla.

Eladó a Holiday című film legendás háza

Neked is a kedvenc karácsonyi filmed Jude Law, Cameron Diaz, Jack Black és Kate Winslet romantikus alkotása, a Holiday?

Harry herceg aggódik felesége miatt

Harry herceg kezd kiborulni a Meghan hercegnéről szóló nem éppen jóindulatú pletykák miatt.

Elképesztően cuki karácsonyi portrén pózol Vilmos herceg és családja

Kész, ez már tuti: a cukiságmérő most mindenkinél ki fog akadni. Nézd meg te is a hercegi pár aranyos karácsonyi fotóját.

Ruby Rose kórházba került Budapesten

Az ismert színésznő egy ideje Budapesten forgat. Egy kellemetlen baleset miatt egy magyar kórházat is meg kellett látogatnia.

Egy kis átalakulás: Hailey Baldwin rövidre vágatta haját

Hailey Baldwin úgy döntött, kicsit elege van a hosszú hajból, ezért beült a fodrász székébe, és egészen rövidre vágatta frizuráját.

Angelina Jolie meghökkentő dolgot mondott egyik gyerekének Brad Pittről

Angelina Jolie-nak és Brad Pittnek három örökbe fogadott, és három vér szerinti gyermeke van. A válás során viszont egyikük kapcsolata nagyon megsérült Braddel, méghozzá Angelina miatt.

Kísérlet: 2 hétig nem aludtam a mobilommal egy szobában, és ennek meg is volt a hatása

A telefonod bizonyítottan befolyásolja az alvásod minőségét, én pedig le is teszteltem, mi történik, ha a mobilt száműzöm a hálószobából.

JOY 12 LAPSZÁM

Csak 2940 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!
Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem