Főzzünk, vagy ne főzzünk?

Joy.hu

Készíts zöld dzsúszt otthon is

Főzés során az enzimek elpusztulnak, a tápérték (ami egyébként is alacsony) nagymértékben lecsökken. Feldolgozásukhoz a szervezet saját enzimkészletét (ami nem áll korlátlanul rendelkezésre) használja fel, ahelyett, hogy az „üzemviteli és ellenőrző” szerepüket végeznék, azaz a megelőzés, fenntartás és öngyógyítás tevékenységét.

Az enzimjeink fogynak a főtt ételek miatt.

A éppen ezért tökéletesen alkalmas arra, hogy az egészséges működésünkhöz szükséges nyers étel, - ami ideális esetben napi táplálékunknak 70%-a. Mennyiséget már reggel, vagy a délelőtti órákban bevihetjük szervezetünkbe. Lehet, sosem rágcsálnánk el egy csokor petrezselymet, friss pitypanglevelet, vagy egy marék bébispenótot a reggeli szendvicsünk mellé, azonban ha almával, érett banánnal, vagy az éppen szezonális gyümölcsökkel (meggyel, eperrel, barackkal, körtével) kombináljuk, frissítő-élvezetes italként könnyedén elfogyaszthatjuk.

Akár 2 litert is!

A során pedig feltörjük a rostokat, ezáltal könnyebben emészthetővé és hasznosulhatóvá tesszük, ezen kívül tetemes mennyiségű zöld levelet tudunk elfogyasztani pillanatok alatt, jóízűen. A zöld turmixok elkészítésének csak a fantáziánk és a gyümölcsök, zöld levelek fellelhetősége szab határt.

A zöld levelekben, salátafélékben pedig rengeteg a klorofill. Nem léteznénk napfény nélkül. Az élő szervezet számára a legalább olyan fontos, mint a napfény. A növények a nap energiáját jórészt klorofillben tárolják. Így mondhatjuk, hogy a klorofill folyékony napfény. A klorofill fogyasztásával szinte napfényben fürdetjük szerveinket. A klorofill molekula hasonló, mint a vérben levő egyik hemoglobin molekulához. A klorofill óvja a testünket, tisztítja, gyógyítja szerveinket, sok kórokozó baktériumot és gombát, sőt daganatsejteket is elpusztít sok más előnyös hatása mellett.

A

napi fogyasztása a legjobb megoldás a sok klorofill bevitelére, ami segít rendbe tenni és fenntartani a megfelelő bélflórát, így egészségünk helyreállításában és a megelőzésben is óriási szerepe lehet. Méregtelenítő lúgosító hatású. Segít a sav-bázis egyensúly beállításában.

További hasznos, zöld tanácsokat találsz.