Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

J.K. Rowling folytatást írt a Harry Potterhez! Itt elolvashatod magyarul!

J.K. Rowling folytatást írt a Harry Potterhez! Itt elolvashatod magyarul!

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Ha Kamilla túléli Károlyt, furcsa forgatókönyv lép életbe: ez lesz a sorsa

A királyi család protokollja minden eshetőségre kiterjed, így már azt is tudni lehet, hogy mi történik abban az esetben, ha Károly király hamarabb hal meg, mint Kamilla királyné.

Olvasd el!

Ruha nélküli dress code Cannes-ban: ők szinte semmit sem viseltek a vörös szőnyegen

Idén május 16-27. között rendezik meg a cannes-i filmfesztivált, ahol a díjnyertes filmeken túl a híresség szettjeit is érdemes megcsodálni.

Promóciók

A magyarokat jobban aggasztják saját jövőbeli kilátásaik, mint a betegségek

június 1

kos 03.21 - 04.19

Fontos számodra, hogy mindig minden történéssel kapcsolatban képben...

bika 04.20 - 05.20

Az előtted álló hónapban végre lehetőséged adódik arra,...

ikrek 05.21 - 06.21

Noha szeretsz jó előre kigondolni mindent és mindig...

rák 06.22 - 07.22

Nem sikerül megfelelően elvarrnod egy bizonyos szálat a...

oroszlán 07.23 - 08.22

Nagy tervekkel indulsz neki az előtted álló hónapban, egy...

szűz 08.23 - 09.22

Konfliktusba keveredsz valakivel az előtted álló hónapban, tévesen...

mérleg 09.23 - 10.22

Valami, amin hosszú ideje dolgozol, ennek okán nagy...

skorpió 10.23 - 11.21

Abszolút maximalista vagy, mindent szeretsz irányítani, illetve a...

nyilas 11.22 - 12.21

Kissé kishitűen indulsz általában neki az előtted álló...

bak 12.22 - 01.19

Az előtted álló hónapban végre learathatod a babérokat,...

vízöntő 01.20 - 02.18

A nyár első hónapjára úgy érzed, hogy kissé...

halak 02.19 - 03.20

Úgy tűnik, az előtted álló hónapban végre sikerülhet...

Elolvasom végig Megnézem

Fitteskedjünk

Global Running Day a PUMA-val!

Fitteskedjünk

Beach Body projekt a maximumon – így kerüld el az izomfájdalmakat!

Promóciók

Justin Bieber stábja és a Scooter nem tévedhet – újranyit a főváros kedvenc nyári szórakozóhelye!

Facebook
Twitter
Pinterest
Végreee! Az írónő visszatért szeretett hőseinkhez, és egy rövid történetet publikált róluk! Talán egy új könyvben is reménykedhetünk majd?

Végre megtörtént az, amire a Harry Potter rajongók 7 éve várnak! J.K. Rowling újra visszatért a varázsvilágba, kedvenc hőseink történetéhez, és folytatta a felnőtté cseperedett varázslók sztoriját! Igaz csak egy picit, egy rövid 1500 szavas novellával, de már ez is valami! Az írónő továbbra is állítja, hogy nem fogja folytatni a 7 kötetes sorozatot, aminek 2007-ben tett pontot a végére, a rajongók szeme viszont felcsillant ettől a kis szösszenettől, és további fejleményekben reménykednek...

Az immár 34 éves, őszülő hajú Harry-ről, és Roxfortos cimboráiról szól a történet, tehát ott folytatódik a sztori, ahol abbamaradt: Harry, Ron és Hermione felnőttek, szülők, és dolgozó emberek. A rövid szöveg a Reggeli Próféta egyik cikkeként jelenik meg, a pletykára éhes Rita Vitrol tollából, és a 2014-es Kviddics Világkupáról szól. A történetben a három jó barát találkozik a sporteseményen.

Íme a novella nyersfordítása, ha valaki magyarul, regisztráció nélkül szeretné megismerni a sztorit! Olvasd el, mi van Harry-ékkel! Aki pedig az eredeti angol szövegre kíváncsi, itt találja: www.pottermore.com (regisztrációhoz kötött)

Dumbledore Serege újra egyesül a Kviddics Világkupán

A Reggeli Póféta tudósítója, Rita Vitrol tollából

Hírességek, híres emberek mindenhol. A varázsló világ sok ismerős arca tűnt fel itt a patagóniai sivatag pályájának lelátóin. Miniszterek, elnökök, Celestina Warbeck, a szélsőséges amerikai varázslóbanda, a Hajlított Szárnyú Spiclik - a tömeg mindnyájukat izgatottan fogadta, autogrammért hadonásztak, sőt egyesek még híd bűbájt is alkalmaztak, hogy elérjenek a VIP lelátóig.

Ám amikor végigsöpört a hír a stadionon, hogy egy bizonyos híres varázsló társaság (nem azok a babaarcú tinédzserek, akik fénykorukban voltak, de így is könnyen felismerhetőek) is megérkezett a döntőre, az izgalom a tetőfokára hágott. Az emberek tolongani kezdtek, sátrak rogytak össze, és a kisebb gyerekeket arrébb lökték. A nézőtér minden pontjáról özönlöttek a népek a nézőtér azon pontjához, ahol állítólag Dumbledore Seregét látni vélték, elszántan küzdve, hogy egy pillantást vethessenek a személyre, akit még mindig a Kiválasztottként emlegetnek.

A Potter család és Dumbledore Seregének többi tagja a VIP sátrak között kaptak helyet, ahol erős bűbájok és őrvarázslók vigyáztak rájuk. Jelenlétük miatt jókora tömeg gyűlt össze a kordonnal lezárt terület körül, hogy csak egy fél pillantást vethessenek hőseikre. 3 órakor végre teljesült a kívánságuk, mikor nagy üdvrivalgás közepette Potter kilépett a sátorból két fiatal fiával, James-szel és Albus-szal, hogy meglátogassák a játékosok táborát, ahol bemutatta nekik a bolgár fogót, Viktor Krumot.

A 34 éves híres auror fekete hajában már látható néhány ősz hajszál, de még mindig a jellegzetes kerek keretes szemüvegét viseli, ami sokak szerint inkább a stílus-deficites 12 éves énjéhez illett. A híres villám sebhely mellé új sérülést is szerzett: egy csúnya vágást a jobb arcára. Érdeklődésünkre, hol szerezte a sebet, csak a szokásos választ kaptuk a Mágiaügyi Minisztériumtól: "Nem kommentáljuk az auror osztály szigorúan titkos munkáját, amit már legalább 514-szer elmondtunk önnek, Ms. Vitrol." Vajon mit rejtegetnek? A Kiválasztott újabb rejtélyekbe keveredett, ami egy nap majd ránk zúdul, újra terrorba és kínokba sodorva minket?

Vagy van valami kínosabb eredete a sérülésnek, amit Potter szeretne mindenáron eltitkolni? Talán a felesége átkot szórt rá? Csak nem repedések mutatkoznak a Potter család boldognak mutatott életében? Összefüggést kellene látnunk azzal, hogy a felesége, Ginerva boldogan hátrahagyta férjét és gyerekeit, hogy a Világkupáról tudósítson? Meglátjuk, tényleg megvan-e a tehetsége vagy tapasztalata, hogy rábízzák a Kviddics Világkupát (úgy tűnik, nincs!), de lássuk be, ha a vezetékneved Potter, kinyílnak az ajtók, nemzetközi sportoló haverok röpködnek, és Reggeli Próféta szerkesztők küldözgetik neked az önéletrajzaikat.

Ahogy az elhivatott rajongók és követők bizonyára emlékeznek, Potter és Krum egymás ellen küzdöttek azon a bizonyos Trimágus Tusán, de úgy tűnik, nincs köztük harag, öleléssel köszöntették egymást (mi történt abban a labirintusban? Nem csillapítja a találgatást ez a meleg, szívélyes üvözlet). Fél óra beszélgetés után Potter és fiai visszatértek a sátrakhoz, ahol a Dumbledore Serege többi tagjával együtt tartózkodtak.

A hozzájuk legközelebbi sátorban van Potter két legközelebbi barátja, akik mindent tudnak róla, és eddig mindig visszautasították, hogy a sajtónak meséljenek. Tőle félnek, a saját titkaikat akarják rejtegetni, vagy félnek lerombolni Tudjukki legyőzésének mítoszát? A mostanra házas Ronald Weasley és Hermione Granger ott voltak Potter szinte minden lépésénél. Ahogy a Dumbledore Serege többi tagja, ők is harcoltak a Roxforti Csatában, és kétség kívül megérdemlik a tapsot és díjakat, amik rájuk zúdultak a hálás varázsló világtól.

A csata után közvetlenül Weasley, akinek a jellegzetes vörös haja már enyhén fakulni látszik, Potterrel együtt a Mágiaügyi Minisztérium alkalmazásába állt, de két év múlva ki is lépett, hogy társuljon az igen népszerű varázs vicc birodalom, a Weasley Varázsvicc Vállalat irányításába. Valóban, ahogy ő mondta "boldog, hogy segíthet testvérének, George-nak az üzletben, amit mindig is szeretett?" Vagy megelégelte, hogy mindig Potter árnyékában él? Az aurori munka túl sok volt egy olyan embernek, aki elismerte, hogy Tudjukki horcruxainak elpusztításának terhe "nagyon megviselte" őt? Távolról nem látható egyértelmű mentális károsodás jele rajta, bár a nyilvánosságot nem engedik elég közel, hogy valós megállapítást tudjanak tenni. Nem gyanús kissé?

Hermione Granger természetesen mindig a csoport famme fatale-ja volt. Korábbi sajtó források szerint tinédzserként a fiatal Potter érzéseivel játszadozott, mielőtt a férfias Victor Krum elcsábította volna, végül pedig Potter hű fegyverhordozójánál kötött ki. A meteorszerű felemelkedése után a Mágiarendészeti ügyosztály vezető-helyettesi pozícióba, állítólag még feljebb fog kerülni a Minisztériumban, és emellett még anyuka is, kisfia Hugo, és kislánya Rose. Hermione Granger a bebizonyította, hogy egy boszorkány mindent elérhet? (NEM, milyen a frizurája?!)

Aztán itt vannak Dumbledore Seregének azon tagjai, akiknek kevesebb nyilvánosság jut, mint Potternek, Weasley-nek és Granger-nek. (Bosszúsak emiatt? Szinte biztosan.) Neville Longbottom, mára népszerű gyógynövénytan tanár a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzőben, itt van Patagóniában feleségével, Hannah-val. Nem sokkal ezelőttig a pár Londonban élt az Abszol-úti Foltozott Üst felett, de állítólag Hannah gyógyítóként tanult, és jelentkezett a főnővéri pozícióra a Roxfortba. A pletykák szerint ő és a férje kicsit jobban szeretik az Ogden-féle Lángnyelv-whisky-t, mint az gyerekekre felügyelő emberektől ildomos lenne, de természetesen sok sikert kívánunk neki az állás kereséshez.

Végül Dumbledore Seregének utolsó főkolomposa, Luna Lovegood (mára Rolf Scamander felesége, a híres Mágia-zoológus unokája). A még mindig kissé különc Luna már végigsörörte a VIP szetort palástjával, ami a 16 résztvevő ország zászlójából áll. Iker gyermekeik "otthon vannak a nagypapával". Ez egy eufemizmus arra, hogy "túl zavarodottak, hogy a nyilvánosság előtt megmutassák őket"? Persze ezt csak a rosszindulatúak feltételeznék.

A Sereg egyéb tagjai is itt vannak az eseményen, de ő hatukra szegeződik leginkább az érdeklődés. Valahol láttak egy vörös hajat, azt feltételezik, egy Weasley-hez tartozik, de nehéz megmondani, hogy George-e az (a Weasley Varázsvicc Vállalat társ-igazgatója), Charlie (sárkánykutató, még mindig nőtlen - mért?!), vagy Percy (a Mágia-közlekedési ügyosztály vezetője - az ő hibája, ha a Hop-hálózat túlzsúfolt!). Az egyedüli, akit könnyű felismerni az Bill, aki, szegény ember, súlyos sebhelyet visel egy vérfarkassal való összetűzés emlékéül, és mégis valahogy (bűbáj? Szerelmi bájital? Zsarolás? Emberrablás?) feleségül vette a vitathatatlanul gyönyörű (bár kétség kívül üres fejű) Fleur Delacour-t.

Az a hír, hogy találkozhatunk a Dumbledore Serege tagjaival az eseményen a VIP páholyban a döntőn, még inkább nyüzsgőbbé és izgalmasabbá, igazi ünnepi alkalommá tette a rendezvényt. Reméljük, a két kis fiatal tagjuk nem hoz szégyent a viselkedésével azokra, akik eddig dicsőséget hoztak a varázsló névre...

Az ember mindig habozik, hogy kiskorúak magánéletében kutakodjon, de az tény, hogy bárki, aki ilyen közel áll Harry Potterhez, élvezi ennek előnyeit, meg kell fizetnie az árát a nyilvánosságnak. Nem kétséges, hogy Potter szomorú lesz, ha megtudja, hogy 16 éves keresztfia, Teddy Lupin - egy hórihorgas félig vérfarkas, világoskék hajjal - nem varázsló nemességhez méltóan viselkedett, ahogy megérkezett a VIP körzetbe. Talán túl nagy kérés, hogy a mindig elfoglalt Potter keményebb kézzel fogja ezt a vad fiút, akinek felügyeletét halott szülei helyett viseli, de beleborzongunk a gondolatba, mi lesz Lupin úrból sürgős beavatkozás nélkül. Mindeközben, Mr. és Mrs. Bill Weasley bizonyára tudni szeretné, hogy gyönyörű, szőke lányuk, Victorie miért vonzódik minden olyan sötét, eldugott helyhez, ahol Lupin úr ólálkodik. A jó hír az, hogy úgy tűnik, mindketten megtanultak a fülükön keresztül lélegezni. Nem tudok más módra gondolni, hogyan máshogy tudtak túlélni ilyen hosszú időn át tartó, ahogy az én időmben mondták: "csőrözést".

De ne legyünk ilyen szigorúak. Harry Potter és csapata soha nem volt tökéletesnek mondható! És azoknak, akik szeretnék pontosan tudni, mennyire tökéletlenek is ők, az új bibliográfiám: Dumbledore Serege: A leszerelés sötét oldala, elérhető július 31-tól a Czikornyai és Patzában.

Hogy tetszik neked a Harry Potter történet rövid folytatása?

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

A magyarokat jobban aggasztják saját jövőbeli kilátásaik, mint a betegségek

Fitteskedjünk

Global Running Day a PUMA-val!

Fitteskedjünk

Beach Body projekt a maximumon – így kerüld el az izomfájdalmakat!

Promóciók

Justin Bieber stábja és a Scooter nem tévedhet – újranyit a főváros kedvenc nyári szórakozóhelye!

június 1

kos 03.21 - 04.19

Fontos számodra, hogy mindig minden történéssel kapcsolatban képben...

bika 04.20 - 05.20

Az előtted álló hónapban végre lehetőséged adódik arra,...

ikrek 05.21 - 06.21

Noha szeretsz jó előre kigondolni mindent és mindig...

rák 06.22 - 07.22

Nem sikerül megfelelően elvarrnod egy bizonyos szálat a...

oroszlán 07.23 - 08.22

Nagy tervekkel indulsz neki az előtted álló hónapban, egy...

szűz 08.23 - 09.22

Konfliktusba keveredsz valakivel az előtted álló hónapban, tévesen...

mérleg 09.23 - 10.22

Valami, amin hosszú ideje dolgozol, ennek okán nagy...

skorpió 10.23 - 11.21

Abszolút maximalista vagy, mindent szeretsz irányítani, illetve a...

nyilas 11.22 - 12.21

Kissé kishitűen indulsz általában neki az előtted álló...

bak 12.22 - 01.19

Az előtted álló hónapban végre learathatod a babérokat,...

vízöntő 01.20 - 02.18

A nyár első hónapjára úgy érzed, hogy kissé...

halak 02.19 - 03.20

Úgy tűnik, az előtted álló hónapban végre sikerülhet...

Elolvasom végig Megnézem
Kép

3 tipp, amivel te is felkészülhetsz a Balaton-átúszásra

Rendszeres úszol? Szuper! És arra gondoltál már, hogy próbára tedd magad a Balaton átúszáson? Tippjeink segítségével könnyedén felkészülhetsz a nyár egyik legszórakoztatóbb sporteseményére!

Kép

Egy szett a hét minden napjára: Avagy 30 szuper júniusi outfitötlet, amit megéri lemásolnod

Júniusban már az időjárás sem gördíthet akadályokat eléd, így mutatjuk a legszuperebb nyári outfitölteteket!

Kép

Ritka, mint a fehér holló: híres férfiak, akiknek az exe és a mostani párja jó barátnők

Kevesen vannak, akik hosszú együtt töltött és szerelemmel teli kapcsolat után, teljesen túl tudják magukat tenni egy szakításon.

Kép

Van jobb Margot Robbie-nál? Híres nők, akiket el tudtunk volna képzelni Barbie-ként

Kevesebb, mint két hónap múlva érkezik a mozikban a várva várt élőszereplős Barbie film, méghozzá a csodaszép Margot Robbie és Ryan Gosling főszereplésével.