Meglestük, hogyan készül a fagyi!

Tarapcsák Dalma

Budapesten sétálva ma már egyre nagyobb eséllyel találkozhatsz az aprócska lila üzletekkel, amelyek előtt lila biciklik parkolnak, kosarukban illatozó levendula csokrokkal. Most alkalmunk nyílt belesni a kulisszák mögé, hogy elárulhassuk nektek, hogyan készülnek a Levendula Kézműves Fagylaltozó ínycsiklandozó fagyijai.

Valóban kézzel készül a kézműves a fagyi? Igen, bennünk is sokszor megfogalmazódott már a kérdés, most pedig meg is kaptuk rá a választ: igen! A Levendula Kézműves fagylatozó műhelyében járva hamar kiderült, hogy a hűsítő csoda finomságát a válogatottan minőségi alapanyagoknak köszönheti. A nyár nagy slágere a bazsalikomos citrom és az epres gyömbér, amelyeket gyorsan teszteltünk is.

Előbbi receptje bár igen egyszerűnek tűnik (víz, cukor, frissen facsart citrom és friss bazsalikom) azért a megfelelő háztartási gépek nélkül nem érdemes belefogni a fagyi gyártásba. Na, de lássuk azért a lépéseket!

A Siracusa-ból beszerezett citromokat előbb kézi facsaróval lefacsarják, majd a kimért vizet és cukrot egy edényben speciális géppel összekeverik, aztán hozzáadják a citromlevet. A friss bazsalikomot egy turmixba dobják, és felöntik az addigra összekevert folyadék egy részével. Ha kellően összedarálódott a fűszernövény, akkor mehet egybe az egész. Még egy kis kavarás és irány a speciális fagyasztó gépezet.

A végeredmény pedig leírhatatlanul ízletes, hűs finomság!