Diétás és egészséges is! Íme az új kedvenc mandulás csokitorta recepted!

JOY Magazin

Szereted az édességeket, különösen a csokis sütiket, de szeretnél egészséges is maradni, és a vonalaidat is megőrizni? Akkor ez a mandulás csokitorta recept neked való!

Hozzávalók (27 cm tortaformához):

180 g bio keserű csokoládé (Vivani Feine Bitter organic dark 71%)
125 g bio perui barnacukor (Alce Nero zucchero di canna integrale)
200 g mandulaliszt (Variocommerce Kft. 100% mandulabél)
4 db bio tojás
175 g bio vaj

A bevonathoz:

100 g bio keserű csokoládé
50 g bio vaj

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 150 C -ra, a tortaformát sütőpapírral béleld ki, majd tedd félre. A csokoládét vízgőz fölött olvaszd meg. A tojásokat válaszd szét, a fehérjét verd kemény habbá, a sárgáját a cukorral verd habosra. Add hozzá a vajat, majd forgasd bele a darált mandulát, és végül forgasd alá a tojáshabot. A masszát öntsd bele a formába, és süsd 35 perc alatt készre. 10-15 percet pihentesd, kapcsold le a tortaformát, hűtsd tovább. Vízgőz fölött olvaszd meg a vajat, hagyd pár percet hűlni, és a masszát szépen oszlasd el a tortád tetején. 10-15 perc után tetszőlegesesen szórd meg pirított mandulával, sópehellyel. Hűtsd, akár egy éjszakát, úgy lesz az igazi!

A mandulás csokitortához szükséges speciális alapanyagokat a Tesco üzleteiben megtalálhatod!

Még több receptért kattints IDE!