Könnyű, finom és gyorsan elkészíthető: Mozzarellás tésztasali recept

JOY Magazin

Íme egy finom, gyorsan elkészíthető tésztasaláta recept, 4 személyre.

MOZZARELLÁS TÉSZTASALI (4 személyre)

Elkészítési idő:30 perc
Főzési idő:kb 20 perc
Nehézségi fokozat:könnyű

HOZZÁVALÓK

400 g farfalle tészta, só + 300 g brokkoli
+ 150 g zöldborsó
+ 200 g koktélparadicsom + 250 g joghurt
+ 3 evőkanál tejszín
+ 1 evőkanál citromlé
+ 1 evőkanál aprított kapor + őrölt bors
+ 1 csipet cukor + 125 g konzerv kukorica
+ 150 g mozzarellagolyó

ELKÉSZÍTÉS

A tésztát sós forrásban lévő vízbe tesszük, és készre főzzük. Közben a brokkolit és a zöldborsót is sós, forrásban lévő vízben kb. 2 percig főzzük, hideg vízzel leöblítjük, és lecsöpögtetjük. A paradicsomokat megmossuk, majd negyedeljük. Az öntethez a joghurtot a tejszínnel, a citromlével, az aprított kaporral összekeverjük, utána sóval, borssal és egy csipet cukorral ízesítjük. A kukoricát és a mozzarellagolyócskákat lecsepegtetjük. A tésztát leszűrjük, hűlni hagyjuk, félretesszük, és a zöldségekkel, az öntettel és a mozzarellával összekeverjük. Kis tálkába tesszük, így szervírozzuk.


3 szuper, ínycsiklandozó sütemény receptjét is megtalálhatod
a megújult JOYMagazin
áprilisi számában
!