Gyors és tápláló reggeli: Mandulás-gyümölcsös polenta
Egyszerűen elkészíthető, gluténmentes finomság, amitől jól indul a nap!
Egy kiadós reggeli futás után jólesik feltölteni a szervezetünket egy kis energiabombával. Vagy ha a futás el is maradt, jól jöhet az egész napos energia és vitalitás, amit ez az egészséges, egyszerűen elkészíthető, és finom reggeli nyújthat. Ez a felturbózott polenta proteinben és rostokban gazdag, egy adag 200 kalória, és 10 perc alatt el is készül!
Hozzávalók (2 adaghoz):
2 és 1/2 bögre zsírszegény tej
1/2 bögre instant polenta (vagy sima kukoricadara)
1/4 bögre aszalt gyümölcs (mazsola, áfonya, cseresznye, szilva ízlés szerint)
1/4 bögre aprított mandula
2 evőkanál méz
fahéj, ízlés szerint
Elkészítés:
1. Önts 2 bögre tejet egy közepes edénybe, és forrald fel.
2. Öntsd a tejbe a polentát, és kevergesd 5 percig. (Ha sima kukoricadarát használsz, kicsit tovább kell főzni, amíg egységesebb állagú nem lesz.)
3. Vedd le a tűzről. Keverd hozzá az aszalt gyümölcsöket, mandulát, és a mézet.
4. Kanalazd két desszertes edénybe a keveréket. Öntsd le 1/4-1/4 hideg tejjel, hintsd meg fahéjjal. Díszítésként tehetsz rá pár darab mandulát és aszalt gyümölcsöt.
Fogyaszd egészséggel!