Gyors és tápláló reggeli: Mandulás-gyümölcsös polenta

P.B.A.

Egyszerűen elkészíthető, gluténmentes finomság, amitől jól indul a nap!

Egy kiadós reggeli futás után jólesik feltölteni a szervezetünket egy kis energiabombával. Vagy ha a futás el is maradt, jól jöhet az egész napos energia és vitalitás, amit ez az egészséges, egyszerűen elkészíthető, és finom reggeli nyújthat. Ez a felturbózott polenta proteinben és rostokban gazdag, egy adag 200 kalória, és 10 perc alatt el is készül!

Hozzávalók (2 adaghoz):

2 és 1/2 bögre zsírszegény tej

1/2 bögre instant polenta (vagy sima kukoricadara)

1/4 bögre aszalt gyümölcs (mazsola, áfonya, cseresznye, szilva ízlés szerint)

1/4 bögre aprított mandula

2 evőkanál méz

fahéj, ízlés szerint

Elkészítés:

1. Önts 2 bögre tejet egy közepes edénybe, és forrald fel.

2. Öntsd a tejbe a polentát, és kevergesd 5 percig. (Ha sima kukoricadarát használsz, kicsit tovább kell főzni, amíg egységesebb állagú nem lesz.)

3. Vedd le a tűzről. Keverd hozzá az aszalt gyümölcsöket, mandulát, és a mézet.

4. Kanalazd két desszertes edénybe a keveréket. Öntsd le 1/4-1/4 hideg tejjel, hintsd meg fahéjjal. Díszítésként tehetsz rá pár darab mandulát és aszalt gyümölcsöt.

Fogyaszd egészséggel!