Hálaadás-napi sütőtökös pite recept - Gluténmentes és vegán!
Vedd át az amerikai stílust! Lepd meg magad a hétvégén egy finom, egyszerűen elkészíthető sütőtökös sütivel! Ráadásul egészséges is: vegán és gluténmentes!
Egyszerű, finom, és egészséges. Kell ennél több? Gyorsan elkészíthető finomság, ami különleges is, igazi amerikai hagyomány!
Sok finomság van ebben a szuper egészséges pitében, a tészta alapjában mandula, kesudió, datolya, mazsola és kókusz van, tehát a pite alja nem a hagyományos vajtészta, hanem sokkal különlegesebb. A töltelék nyers sütőtökből készül, egy kis banánnal, és fűszerekkel.
Egy szelet 302 kalória, ami kevesebb, mint a hagyományos pitében, plusz ez a verzió magasabb rost és nátrium tartalmú. A recept vegán, tehát az összetevők között sem tojás, sem tej nem szerepel, ezen kívül gluténmentes, lisztet sem kell hozzáadni, ezért lisztérzékenyek is fogyaszthatják.
Összetevők:
Tészta:
1/2 csésze mandula
1/2 csésze kesudió
18 db datolya
1/2 csésze mazsola
1/4 csésze kókuszreszelék
1/4 teáskanál só
Töltelék:
1 közepes méretű sütőtök, megpucolva, kimagozva
10 db datolya
1 db banán
1/4 csésze mandula tej
1 és 1/2 teáskanál fahéj
1 teáskanál szerecsendió
1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg
3 evőkanál kókuszolaj
kókuszreszelék, díszítéshez
Elkészítés:
1. A tészta összetevőit tedd bele az aprító gépbe, és daráld össze, kb. 1 percig.
2. Tedd a masszát egy kör alakú sütőformába, és ujjal egyengesd el a tésztát. Tedd be a hűtőbe.
3. Tedd a töltelék összetevőit a mixerbe, és turmixold addig, amíg egységes, krémes állaga nem lesz.
4. Vedd ki a tésztát a hűtőből, töltsd bele a krémet, szórd meg a kókusz reszelékkel, és tálalás előtt tedd pár órára a hűtőbe.
Fogyaszd egészséggel!