Hálaadás-napi sütőtökös pite recept - Gluténmentes és vegán!

P.B.A.

Vedd át az amerikai stílust! Lepd meg magad a hétvégén egy finom, egyszerűen elkészíthető sütőtökös sütivel! Ráadásul egészséges is: vegán és gluténmentes!

Egyszerű, finom, és egészséges. Kell ennél több? Gyorsan elkészíthető finomság, ami különleges is, igazi amerikai hagyomány!

Sok finomság van ebben a szuper egészséges pitében, a tészta alapjában mandula, kesudió, datolya, mazsola és kókusz van, tehát a pite alja nem a hagyományos vajtészta, hanem sokkal különlegesebb. A töltelék nyers sütőtökből készül, egy kis banánnal, és fűszerekkel.

Egy szelet 302 kalória, ami kevesebb, mint a hagyományos pitében, plusz ez a verzió magasabb rost és nátrium tartalmú. A recept vegán, tehát az összetevők között sem tojás, sem tej nem szerepel, ezen kívül gluténmentes, lisztet sem kell hozzáadni, ezért lisztérzékenyek is fogyaszthatják.

Összetevők:

Tészta:

1/2 csésze mandula

1/2 csésze kesudió

18 db datolya

1/2 csésze mazsola

1/4 csésze kókuszreszelék

1/4 teáskanál só

Töltelék:

1 közepes méretű sütőtök, megpucolva, kimagozva

10 db datolya

1 db banán

1/4 csésze mandula tej

1 és 1/2 teáskanál fahéj

1 teáskanál szerecsendió

1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg

3 evőkanál kókuszolaj

kókuszreszelék, díszítéshez

Elkészítés:

1. A tészta összetevőit tedd bele az aprító gépbe, és daráld össze, kb. 1 percig.

2. Tedd a masszát egy kör alakú sütőformába, és ujjal egyengesd el a tésztát. Tedd be a hűtőbe.

3. Tedd a töltelék összetevőit a mixerbe, és turmixold addig, amíg egységes, krémes állaga nem lesz.

4. Vedd ki a tésztát a hűtőből, töltsd bele a krémet, szórd meg a kókusz reszelékkel, és tálalás előtt tedd pár órára a hűtőbe.

Fogyaszd egészséggel!