Van benne spiritusz - Receptverseny

Joy.hu

A „Van benne Spiritusz” receptverseny döntőjére 2013. november 21-én került sor az Essencia Főzőiskolában. A 895 Hunnium pálinkacsalád bemutatására életre hívott receptversenyen neves gasztrobloggerek mérték össze tudásukat. A receptverseny vándordíját, a zsűri által legjobbnak ítélt receptért, Kárai Dávid (NoSalty) nyerte el, Gesztenyés, fűszeres báránygombócok barackpálinkás mártásban ételével.

Mialatt a hat döntős a látványkonyhában, egy remek hangulatú közös főzés keretében készítette el beküldött receptjeit, addig a vendégek az új párlatokkal ismerkedtek.

Csatai Imre pálinkamester mutatta be a négy új párlatot - ágyas barack, ágyas meggy, ágyas vilmoskörte és érlelt szilva. A 895 HUNNIUM pálinkacsalád nem csupán egy adott régiót vagy termőhelyet, hanem egész Magyarországot reprezentálja, hisz a pálinkamester az egész ország legkiválóbb alapanyagaiból komponálja az általa megálmodott Tökéletes Pálinkát.

A párlatokhoz Harmath Csaba párlat-korcsolyáit kóstolhatták meg a jelenlévők, amelyeket a prémium szelekció ihletett.

895 Hunnium párlatok ihlette “Van benne spiritusz” receptverseny döntősei és receptjeik:

- Csíki Sándor (Food & Wine Magazine) -Illatos kacsamell, ropogós ír boxty, ínyenc körtemártás és kakaós parmezánropogós
- Gyepes Gabojsza (Gabojsza konyhája) -Flambírozott Szent Jakab kagyló gesztenyemártással
- Hessky Eszter (Elle Magazin) - Meggyes-csokoládés krémkocka, zabpelyhes sütőtöklapon
- Jókuti András (Világevő) - Világevő kacsamell kakukkfüves-pálinkás meggyraguval, misós burgonyapürével
- Kárai Dávid (NoSalty) -Gesztenyés, fűszeres báránygombócok barackpálinkás mártásban
- Riedl Annamária (Rozmaring és Csokoládé) -Apró őszi sanzonok szilvára komponálva

A legjobb receptnek járó vándordíjat odaítélő zsűri tagjai: Csapody Balázs - Kistücsök Étterem és Vinotéka, Csatai Imre – pálinkamester, Harmath Csaba - gasztronómiai szakértő és Mautner Zsófia - Chili & Vanília

A Csapody Balázs által odaítélt, legkülönlegesebb receptért járó különdíj tulajdonosa Jókuti András lett. A Világevő receptjét december elején bárki megkóstolhatja a Kistücsök Étteremben, hiszen bekerül a heti ajánlatba.

A döntőbe nem jutott versenyzők pedig azt a döntős társukat részesítették különdíjban, akinek elkészített receptje, a legjobban kihangsúlyozta a párlat és az étel harmóniáját. E különdíj nyertese Hessky Eszter (Elle Magazin) lett.

A három díjazott egy élményhétvégével lett gazdagabb, ahol Csatai Imre pálinkamester értő vezetésével ismerhetik meg a Világ Legjobb Pálinkafőzdéje díjat elnyert Bóni László szabadkai pálinkafőzdéjét.