Nézd meg a galériánkat - 7 kép
6+1 étel, ami még hónapokig fogyasztható a szavatossági idő lejárta után
Maradékmentésből ötös! 3 recept, amihez felhasználhatod a szilveszteri virslit, pezsgőt és lencsét
Gasztro, Főétel2022. január 4. #pezsgő#főétel#Lencse#Szilveszter#maradék#virsli#maradékmentés#szilveszteri maradék
Unsplash/Shayna Douglas/Milada Vigerova
Semmit sem kell kidobnod, minden hozzávaló érdemel egy második esélyt. Főleg, ha olyan ínycsiklandó ételek készülnek belőlük, mint az alábbiak!
Ha megmaradt egy kis pezsgő...
Recept
Elkészítési idő: 1 óra
4 személyre
4 személyre
Csirkés egytálétel borsóval és burgonyával
Hozzávalók
- 1 egész csirke
- só
- bors
- 2 evőkanál olaj
- 400 gramm burgonya
- 2 nagyobb hagyma apróra vágva
- 3 csésze pezsgő
- 2 csésze borsó
- 1 evőkanál vaj
- 2 evőkanál apróra vágott kapor
Melegítsd elő a sütőt 175 fokra.
2. lépés
Ízesítsd a csirkét sóval és borssal, az olajat pedig öntsd egy nagy hőálló serpenyőbe (ez fontos, mert ez bekerül a sütőbe is a későbbiekben), majd kezdd el melegíteni közepes lángon.
3. lépés
Tedd a csirkedarabokat a serpenyőbe bőrével lefelé és süsd oldalanként 5-5 percen keresztül, míg ropogós kérget nem kap a husi.
4. lépés
Ha ez kész van, pirítsd le a burgonyagerezdeket is egy kicsit, majd add hozzá a hagymát és főzd 2 percig. Ezután öntsd fel pezsgővel és forrald 1 percen keresztül.
5. lépés
Ezután tedd bele a csirkét is és mehet is a sütőbe 40 percre. Ezután kerüljön bele a borsó, amit további 5 percig kell sütni. A végén kend meg a csirkét vajjal és szórd meg kaporral.
Ha még mindig van a virsliből...
Recept
Elkészítési idő: fél óra
6 személyre
6 személyre
Virslivel töltött sós muffin
Hozzávalók
- 6 db virsli
- 1 csésze liszt
- 1 csésze kukoricadara
- ½ teáskanál szódabikarbóna
- ¼ teáskanál só
- 1 csésze író
- ½ csésze vaj
- 1/3 csésze cukor
- 2 nagy tojás
- 1 csésze rukkola
- mustár
- ketchup
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és kend ki egy kis olajjal a muffinsütőt, majd tedd félre.
2. lépés
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a kukoricalisztet, a szódabikarbónát és a sót, majd olvaszd meg a vajat.
3. lépés
Egy másik tálban keverd habosra az írót, a vajat, a cukrot és a tojásokat. Majd öntsd a nedves keveréket a száraz hozzávalókra és egyneműsítsd a masszát.
4. lépés
Töltsd meg tésztával a muffinformát és süsd a tésztákat 8-10 percen keresztül, míg aranybarnák nem lesznek.
5. lépés
Közben szeleteld fel a virslit apróra és pirítsd meg egy serpenyőben a darabokat.
6. lépés
Ha kihűltek a muffinok, vágd ketté őket és töltsd meg virslivel, ízesítsd ketchuppal és mustárral.
Ha nem fogyott el a lencse...
Recept
Elkészítési idő: 30 perc
4 személyre
4 személyre
Sült cékla és lencse humusz
Hozzávalók
- 1,5 csésze főtt lencse
- 2 közepes cékla
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál tahini paszta
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 citrom leve és héja
- 1 teáskanál só
Hámozd meg és vágd kockákra a céklákat, locsold meg egy kis olajjal, majd tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Süsd 20-25 percen keresztül, míg meg nem puhul, majd hagyd teljesen kihűlni.
2. lépés
Egy turmixgépbe dobd be a meghámozott fokhagymát, a tahinit, az olajat, a citromlevet és héjat, sót és keverd simára. Majd add hozzá a lencsét, a céklát és turmixold magas fokozaton, ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet.