3 kihagyhatatlan desszert a karácsonyi időszakra

Unsplash.com
Móni
A cikk támogatója a Desszert Neked

A karácsonyi időszakban nem érdemes diétázni. Ilyenkor minden vendégség alkalmával isteni süteménnyekkel fognak megkínálni és valószínűleg a legtöbbről vétek lenne lemondani, hiszen ilyenkor mindenki szívét-lelkét beleteszi a sütésbe.

Az olyan klasszikus megoldások mellett mint a mézeskalács, hókifli vagy a bejgli, mutatunk pár különlegesebb süteményt, amit muszáj kipróbálnod.

Stollen

A német eredetű sütemény hagyományos, hosszúkás formájában a bepólyázott kis Jézusra hasonlít, innen ered a Christstollen név, melynek rövidített verziója (stollen) terjedt el igazán. Ez a sűrű, kalács szerű sütemény többféle ízben készülhet el, legnépszerűbbek a marcipános és a diós. Állagát és ízvilágát tekintve leginkább a gyümölcskenyérhez hasonlít. Ha egy kicsit újítanál a formáján, próbáld ki a golyóba gyúrt mini változatot.

Stollen golyó

Gesztenyés tarte

A sült szelídgesztenye, vagy a gyesztenyepüré illata és íze szinte elválaszthatatlan a karácsony hangulatától. Ez a gyümölcs (merthogy ez gyümölcs!) nem csak isteni finom, de tápláló és egészséges is. Szinte minden formájában jól mutat az ünnepi asztalon, de ha kicsit váratlanabbat szeretnél húzni, mindenképp tortában gondolkozz. Rebarbarával és vaníliával igazán különleges ízkombinációt kapsz majd.

St. Honore gesztenyés tarte torta

Praliné torta

A finom magvak szintén a karácsonyi sütemények kihagyhatatlan alapanyagai. Ha valami bejgli alternatívát keresel, próbáld ki ezt az alakra nagyon hasonló, mégis az újdonság erejével ható finomságot. A piskótát szaftossá teszi a mandula, pisztácia vagy mogyoró praliné (attól függően, hogy milyen ízt választasz) amit ínycsiklandó csokoládé borít.

Praliné torta válogatás


Ha úgy érzed, hogy ezekkel a finomságokkal nem kísérleteznél otthon, de mindenképp szeretnéd, ha az ünnepi asztalra kerülnének, meg tudod rendelni a Desszert Neked cukrászdában!