3 egyszerű étel, amit forrólevegős sütőben pillanatok alatt elkészíthetsz

Getty Images/Jongdal Jeong
Besenyei Bianka

Főételt és desszertet is mutatunk.

A forrólevegős sütők az elmúlt pár évben lettek hihetetlenül népszerűek, és nemcsak a boltok polcain, a háztartásokban is gombamód szaporodnak. Nem véletlen, hogy sokan odavannak ezért az eszközért, hiszen kedvenc ételeiket tudják benne elkészíteni anélkül, hogy rengeteg olajat használnánk. Ezzel nem csak a környezetnek segítenek, hanem az egészségüket is óvják. Óriási pozitívum továbbá, hogy a gépet könnyű karbantartani, szinte rögtön használatra kész és nem lesz olajszagú a lakás a sütés végére. Persze azt is meg kell említenünk, hogy nem egy kis eszközről van szó, így elég nagy helyre van szükség ahhoz, hogy a konyhapulton kényelmesen elférjen.

Olvasd el ezt is!
3 ebéd recept, amit a kávé íze tesz különlegessé

Sok gyártó még receptkönyveket is mellékel a készülékéhez, hogy ötleteket adjon és megtanítson a sütőt használni, de ha nem találtál ilyesmit a csomagolásban, akkor most ajánlunk 3 egyszerű receptet, amit azonnal ki tudsz próbálni: húsevőknek, vegánoknak és édesszájúaknak is hoztunk egy-egy ötletet.

Recept
Elkészítési idő: 20 perc
2 fő személyre
Dijoni mustáros csirkecomb
Hozzávalók
  • 2 darab kicsontozott csirkecomb
  • ¾ teáskanál választott csirkés fűszerkeverék
  • ¾ teáskanál paprika
  • ½ teáskanál só
  • ¼ teáskanál fekete bors
  • 2 teáskanál dijoni mustár
1. lépés
Melegítsd elő a forrólevegős sütőt 190 fokra.
2. lépés
Egy kis tálban keverd össze a fűszerkeveréket, a paprikát, a sót és a borsot.
3. lépés
Alaposan dörzsöld be a csirkecombokat a keverékkel, tedd a sütőtálcára, majd a kend meg mustárral is.
4. lépés
Süsd 15-18 percen keresztül, ha mégis csontos combot használsz, akkor a sütési idő akár 25 perc is lehet.
Recept
Elkészítési idő: 25 perc
2 személyre
Tofukockák fokhagymás szósszal
Hozzávalók
  • 400 gramm tofu
  • 1,5 evőkanál kukoricakeményítő
  • ½ evőkanál fokhagymapor
  • ½ evőkanál paprika
  • ½ evőkanál só
  • pár csepp olaj
  • ¾ csésze húsleves alaplé
  • 1/3 bögre méz
  • 2 teáskanál szójaszósz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ½ evőkanál őrölt gyömbér
  • 1 teáskanál víz
1. lépés
Csepegtesd le a tofut, amennyire csak tudod, majd kockázd fel.
2. lépés
Tedd a tofut egy tálba, szórj rá 1 evőkanál kukoricakeményítőt, a fokhagymaport, a paprikát és a sót, majd alaposan forgasd össze.
3. lépés
Olajozd ki egy kicsit a sütőtálcát és helyezd a kockákat egy sorban egymás mellé.
4. lépés
Állítsd a sütőt 180 fokra és süsd a kockákat 18 percig. 10 perc sütés után forgasd meg őket.
5. lépés
Amíg a tofu készül, készítsd el a szószt: keverd össze az alaplevet a mézzel, szójaszósszal, fokhagymával és őrölt gyömbérrel majd tedd fel főni 5 percre.
6. lépés
Keverd el a maradék kukoricakeményítőt a vízzel és öntsd hozzá.
Recept
Elkészítési idő: 20 perc
4 személyre
Csokis, pekándiós cookie
Hozzávalók
  • ½ bögre puha vaj
  • ½ bögre barnacukor
  • ¼ bögre kristálycukor
  • ½ teáskanál szódabikarbóna
  • ½ teáskanál só
  • 1 db tojás
  • 1,5 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre csokicsipsz
  • 1/3 bögre durvára vágott pekándió
1. lépés
Vágj le egy darab sütőpapírt úgy, hogy beleférjen a sütőtálcába.
2. lépés
Robotgéppel keverd habossá a vajat, add hozzá a cukrokat, a sütőport, a sót, majd keverd tovább legalább 2 percen keresztül. Mehet bele a tojás, a vaníliakivonat, majd a liszt is.
3. lépés
A végén add hozzá a csokicsipszet és a diót, majd keverd el egy spatulával.
4. lépés
A tésztából formázz kis kekszeket, és tedd a sütőbe, majd kapcsold 150 fokra. Süsd a cookie-kat 8 percen keresztül. 

Ezt se hagy ki!

Nézd meg a galériánkat - 6 kép
3 recept a TikTokról, amit próbálj ki és 3, amit felejts el