Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

A nőknek, akik odafigyelnek erre a 3 dologra, mindig van félretett pénzük

A nőknek, akik odafigyelnek erre a 3 dologra, mindig van félretett pénzük

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Ők a legönfejűbbek: 4 csillagjegy, aki soha nem köt kompromisszumot

Nem egyszerű velük az élet, persze a nap végén így fogadjuk el őket!

Olvasd el!

Ez aztán a szerelem! A 48 éves Sarah Paulson és 80 éves barátnője a párizsi divathéten romantikáztak

Sarah Paulson és Holland Taylor le se tagadhatnák, hogy mennyire odavannak még mindig egymásért!

Facebook
Twitter
Pinterest
Hónap végén már ezerrel számolod vissza a perceket a következő fizetésnapig, a legjobb barátnődnek viszont még félretennie sikerül? Valószínűleg ő is betartja a cikkünkben szereplő szabályokat?

Mindannyian ismerünk legalább egy nőt, akinek stabil az anyagi helyzete. Ő az, aki szemrebbenés nélkül ki tudja fizetni a számláit, az étlap olvasása közben a szeme nem ugrik reflex szerűen az árakhoz és persze stresszmentesen tölti a hónap utolsó napjait és a megtakarításának egyenlege folyamatosan növekszik.

Neked is van olyan barátnőd, aki mintha mágnesként vonzaná magához a pénzt? Nos, valójában szó sincs szerencséről, pusztán néhány apró, de hatásos trükkről, amire ezek a nők mindig odafigyelnek. A cikkünkből pedig megtudhatod, mire érdemes odafigyelned, ha szeretnéd követni a példájukat és félre akarsz tenni egy bizonyos összeget.

Adj magadnak költőpénzt!

Akik pénzügyileg biztos a háttere, azok gyakran munkamániásnak vallják magukat és azt állítják, hogy az életük kizárólag arról szól, hogy dolgoznak – a szórakozásra viszont nincs idejük. Oké, persze így is lehet spórolni, mindazonáltal igenis szükségünk van a kikapcsolódásra is. Egy tudatos nő tökéletesen tisztában is van ezzel és a költségvetése egy részét éppen a szabadidős tevékenységekre különíti el. Ehhez a kerethez nyúl akkor, amikor fodrászhoz vagy manikűröshöz megy, ha a barátnőkkel vacsorázik, illetve kirándulni megy a szerelmével. Mivel korlátot szab az efféle kiadásainak, nem eshet bele az impulzusvásárlás csapdájába és a bánatát sem próbálja shoppingolásba fojtani. Ha betartod ez a szabályt, nem tudod lemeríteni a bankszámládat és mindig marad elég forrásod a megélhetési költségeid fedezésére is és a megtakarításod egyenlegének felturbózására is. A pénzügyi szakértők egyébként az 50/30/20 elvre esküsznek, ami azt jelenti, hogy a bevételeink 50%-át megélhetési, 30%-át „szórakoztató” kiadásokra, 20%-át pedig megtakarításokra, befektetésekre és adósságfizetésre kell fordítani.

Vedd a kezedbe az irányítást!

A nők, akiknek állandóan van félretett pénzük felelősséget vállalnak a pénzügyeikért: nyomon követik a bevételeiket és a kiadásaikat, gyakran ellenőrzik és korrigálják a költségvetésüket, időben kifizetik a számláikat – így elkerülik az elmaradások miatti kamatok felszámolását is, továbbá adósságot sem halmoznak fel. Nem ugranak bele semmilyen befektetésbe meggondolatlanul, ha kell inkább várnak és pénzügyi tervet készítenek a céljaikhoz. Kétségtelen, hogy számtalan olyan dolog van az életünkben, amit nem irányíthatunk, de az ő esetükben az anyagaik alakulása nem tartozik ezek közé: náluk szóba sem jöhet a kölcsönfelvétel akkor, ha nem biztosak abban, hogy képesek lesznek időben visszafizetni.

Örömet sugároz neked? Akkor vedd meg!

Felejtsd el végre azt a tévhitet, miszerint a megtakarítás azt jelenti, hogy a legolcsóbbat kell venned mindenből. Koncentrálj inkább azokra az apróságokra, amelyekkel a hétköznapokban is pénzt spórolhatsz: nem biztos például, hogy szükséged van felhasználói fiókra az összes létező streamingfelületen, az edzőterem helyett simán választhatod a futást vagy a biciklizést és ha a munkanapokra otthon főzöl ebédet, hétvégenként bátran beülhetsz a kedvenc éttermedbe. Ne félj arra költeni, ami sokat jelent neked, ellenben semmit ne vegyél meg csupán azért, mert olcsó! (Ha kinézel valamit a boltban, ne rohanj egyből a kasszához, hanem először is gondolj vissza Marie Kondo szállóigévé vált mondatára. Tedd fel magadnak a rendrakás istennőjének nagy kérdését. Örömet sugároz neked az adott tárgy?)

Mi pedig szeretnénk segíteni abban, hogy stabilizáld az anyagi helyzetedet, ezért számtalan kuponnal készültünk neked a december 8-11. közötti JOY-Napok Xmas Special keretein belül, amelyekkel akár 50% kedvezménnyel vásárolhatsz a karácsonyi szezonra.

Ezt olvastad már?

Galéria / 6 kép

3 csillagjegy, aki imád vásárolni - És 3, akik mindig spórolnának

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Gyakran álmodod, hogy elkésel? Meghökkentő oka van!

Egy visszatérő álom többet elárul rólad, mint gondolnád!

Kép

7 film és sorozat, amiben csodásan választották ki a főszereplő fiatalabb énjét játszó színészt

Néha akkora csalódás, mennyire nem hasonlít a fiatalabb verzió az idősebbre, hogy szinte élvezhetetlen az adott jelenet. De nem ezekben az alkotásokban!

Kép

Híres magyar emberek, akik a külföldi élet mellett döntötték – az okot is elárulták

Az elmúlt években egyre több és több ember dönt úgy, hogy elhagyja az országot és külföldön próbál szerencsét.

Kép

A csalódás tényleg megölhet: az összetört szív szindróma veszélyesebb, mint gondolnád

Ha ért már csalódás, veszítettél el valakit, akit nagyon szerettél, akkor biztosan tudod, hogy nem véletlenül találták ki az összetörik a szív kifejezést.

Kép

8 híres ember, aki elmesélte, az élete egyáltalán nem olyan könnyű, mint egy tündérmese

Ha eddig vágytál hírnévre, most lehet, hogy majd meggondolod magad.