Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

3 dolog, amire érdemes odafigyelni a szakemberek szerint, ha nagy a korkülönbség a partnered és közted

3 dolog, amire érdemes odafigyelni a szakemberek szerint, ha nagy a korkülönbség a partnered és közted

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Csodaszép születésnapi ajándékot kaptak Rúzsa Magdi hármasikrei

Hihetetlen, mennyire szalad az idő, egy évesek lettek Rúzsa Magdi hármasikrei.

Olvasd el!

Mit veszítettél, Piqué? A bizonyíték, hogy Shakira évről évre egyre csak szexibb - FORRÓ FOTÓK

Shakira 46. születésnapja kapcsán egy szuperszexi válogatással készültünk!

Facebook
Twitter
Pinterest
Bár a köztudatban még mindig számtalan sztereotípia él azzal kapcsolatban, ha a párok egy másik korosztályt erősítenek, ezek a románcok valójában egyáltalán nincsenek szakításra ítélve.

Tudod mi a közös Blake Lively és Ryan Reynolds, Beyonce és Jay-Z, George Clooney és Amal Clooney, Matthew McConaughey és Camila Alves, Michael Douglas és Catherine Zeta-Jones kapcsolatában? (Na persze azon kívül, hogy mindegyik tündérmesébe illő.)

Nos, ezek a szerelmek olyan emberek között szövődtek, akik nem ugyanazt a korcsoportot erősítik – sőt, kifejezetten más generációhoz tartoznak. Bár sokan kétkedtek a románcukban és nem jósoltak nekik közös jövőt, az idő mégis őket igazolta: mára bebizonyították, hogy a kor tényleg csak egy szám.

A szakítás esélye a korkülönbség nagyságával arányosan nő?

Sőt, a szakemberek is azt mondják, hogy azok a kapcsolatok, amelyekben jelentős a korkülönbség a felek között, valójában éppen olyanok, mint bármelyik viszony. Nem vonatkoznak rájuk különleges szabályok, hiszen pontosan azok a tényezők teszik működőképessé és egészségessé ezeket a románcokat, mint amelyek az egykorú párok esetében: ilyen például az érzelmi intimitás, az elkötelezettség, a biztonságérzet és a bizalom megléte. Azonban tagadhatatlan, hogy mások ítélkezése megnehezítheti a boldogulásukat: elég, ha csak Florence Pugh és Zach Braff kettősére gondolunk. A néhai szerelmesek elképesztően sok rosszindulatú megjegyzést kaptak a kapcsolatukra, ezért még a szakításukat is eltitkolták, mert úgy érezték, akadnának olyanok, akik kárörvendenének ezen a híren.

Hiába, számtalan sztereotípia máig makacsul él a köztudatban: a fiatalabb pasikkal randizó nő „puma”, az idősebb, jómódú férfiakkal ismerkedő nők pedig kizárólag „aranyásók” lehetnek – vagy az apakomplexusuk miatt keresnek náluk jóval korosabb partnert. A nagy korkülönbséggel nem foglalkozó párokat gyakran faggatják arról is, nem félnek-e attól, hogy idővel majd „kinövik” a másikat, nem tartják-e furának, mennyire eltérőek lehetnek az élettapasztalataik. Pedig az összhang kevésbé a számokon, sokkal inkább a közös értékeken vagy érdeklődési körökön, az életvitelen és az érettségi szinten múlhat. A szakértőknek pedig akad néhány hasznos tippje arra, hogyan zárhatják ki a környezetük véleményét és miképpen fókuszálhatnak magukra azok, akik a korkülönbség ellenére egymásra találtak.

1. Legyetek őszinték egymással!

Tagadhatatlanul lehetnek olyan dolgok, amelyekben különbözően élhettek: míg a nálad idősebb partnered talán már egyedül, akár a saját lakásában él, addig könnyen lehet, hogy te még tökéletesen jól érzed magad abban az albérletben, amit a legjobb barátnőddel közösen béreltek. Mivel más életszakaszban járok, megeshet, hogy a terveitek sem egyeznek a közeljövőt illetően. Fontos, hogy elismerjétek ezeket és őszintén beszéljetek róluk: ha nézeteltéréseitek vannak, tárgyaljátok meg nyíltan azokat. Ha jobban átlátjátok, hogyan aktuálisan képzeli a társatok az életét a későbbiekben, komfortosabban fogjátok érezni magatokat a kapcsolatban.

2. Próbáljátok meg kideríteni, miért kételkednek a szeretteitek a kapcsolatotokban!

Bántó, fájdalmas és elszigetelő érzés lehet, ha bíráskodnak afelett, hogy kit szeretünk. Győződj meg arról, hogy felkészültél-e a környezeted támogatásának hiányára, mielőtt olyannal kezdesz randizni, aki nem a te korosztályod tagja. Persze nem kell beletörődnöd abba, hogy a családod vagy a barátaid kételkednek a kapcsolatod jövőjében: kérd meg őket, hogy előbb ismerjék meg a párodat, mielőtt ítéletet hoznak felettetek és emeld ki azokat a dolgokat, amelyek miatt úgy érzed, tökéletesen kiegészítitek egymást. Ha azt látod, hogy valaki kényelmetlenül érzi magát a társaságotokban, próbálj meg vele együtt mélyre ásni abban, mi okozhatja nála ezt. Nem kell feltétlenül harcolnod az „áldásukért”, de érdemes nyitottan állnod hozzájuk, mert elképzelhető, hogy együtt eltörölhetitek a környezetetekben azokat a bizonyos stigmákat.

3. Ne mások véleménye, hanem a saját érzéseitek alapján döntsetek a jövőtökről!

A korkülönbség az egyetlen szempont, ami visszatart téged attól, hogy komolyabbra fordítsd a viszonyodat valakivel? Ne hagyd, hogy a külvilág megítélése a boldogságod útjába álljon. Amennyiben a románcotok egészséges alapokon (például bizalmon) nyugszik, nem szabad engednek, hogy mások véleménye befolyásoljon. Fókuszálj mindarra, amelyek erőssé teszik a párosotokat, hiszen nem a társadalom jóváhagyásától lesz működőképes a kettősötök. Amíg szeretve és biztonságban érzitek magatokat és képesek vagytok az őszinte, nyílt kommunikációra, rendezitek a nézeteltéréseiteket, akkor ez a kapcsolat éppen olyan, mint bármelyik – nem kell másként kezelni.

Ezt olvastad már?

Galéria / 7 kép

7 sztárpár, akiket nem izgat a köztük levő, nagy korkülönbség

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

A kannibalizmussal vádolt Armie Hammer után exfelesége is megszólalt: „Ő volt a legrosszabb”

Korábban még nem adott interjút Elizabeth Chambers, most viszont megtörte a csendet.

Kép

Micsoda? Endometriózisra is utalhat, ha a következő dolgot tapasztalod menzeszed alatt

Talán eddig azt hitted, ez a kellemetlen, „cikis” dolog csak téged érint, de ez nem így van.

Kép

Brendan Fraser vallomását nem lehet kibírni könnyek nélkül: túlsúlyos és autista fia drámája sokat segített neki

Brendan Fraser aranyszobrocskára esélyes a legjobb színész kategóriájában a 2023-as Oscar-gálán A bála című filmben nyújtott alakításáért.

Kép

Napi horoszkóp február 9.: a Bikáknak valaki önzetlen segítséget nyújt, az Ikrek a szokásosnál nagyobb volumenű feladatot kapnak

A csillagok a hét második felére is izgalmas üzeneteket küldtek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Kép

Megszakad a szívünk Christina Applegate bejelentése miatt

Ezt nem bírják könnyek nélkül a rajongók.

Kép

Úgy szeretlek, dühöngő szobába viszlek! 6 különleges ajándékötlet Valentin-napra, aminek hatására a párod tuti, hogy dob egy hátast

Unod már a bonbont, a virágot, a szivecskés macit? Valami különkegeset szeretnél adni a párodnak Valentin-napkor? Akkor rukkolj elő idén valami különlegessel. 6 kipróbált tipp közül is válaszhatsz! Az ÉvaMagazin.hu összeállítása.