Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

3 dolog, amire érdemes odafigyelni a szakemberek szerint, ha nagy a korkülönbség a partnered és közted

3 dolog, amire érdemes odafigyelni a szakemberek szerint, ha nagy a korkülönbség a partnered és közted
A nap cikke

4 csillagjegy, aki még március előtt lezár egy 10 éve tartó nehéz időszakot: végre beköszönt az életükbe a boldogság

Március beköszöntével szinte érezhetően lezárjuk a telet, az elmúlás és a szürkeség időszakát.

Promóciók

Keresd a termékek natúr alternatíváját! - Környezettudatosan a mindennapokban

Olvasd el!

Napi horoszkóp február 26.: a Rákoknak érdemes a sarkukra állniuk, a Mérlegeknek több kitartásra van szükségük

A csillagok a hét első napjára is üzentek érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

Zendaya a csupasz feneke után most a szeméremdombját is megvillantotta a vörös szőnyegen: leesik az állunk!

Úgy tűnik, hogy ebben az évben a gyönyörű színésznő maximális sebességre kapcsolt a szexi öltözködés terén!

Olvasd el!

"Rengeteg anyuka hazudik" - 8 dolog, amit nem is sejtettem, míg nem született gyerekem

Minden baba más, minden szülő máshogy éli meg az első éveket, de az biztos, hogy tartogat ez az időszak jó néhány meglepetést.

Olvasd el!

3 csillagjegy, aki a közeljövőben bele fog szeretni a legnagyobb ellenségébe

Hamarosan változás áll be az életükben: ez a 3 csillagjegy szerelemre számíthat. De nem biztos, hogy onnan érkezik a Nagy Ő, ahonnan várták.

Olvasd el!

Titokban eljegyezték Jennifer Anistont? Óriási gyémántgyűrűvel az ujján mutatkozott a vörös szőnyegen

Jennifer Anistonról ismét érdekes pletykák röppentek fel, ugyanis az idei SAG Awards gálán nemcsak a ruhájával, hanem óriási gyémántgyűrűjével is feltűnést keltett.

Facebook
Twitter
Pinterest
Bár a köztudatban még mindig számtalan sztereotípia él azzal kapcsolatban, ha a párok egy másik korosztályt erősítenek, ezek a románcok valójában egyáltalán nincsenek szakításra ítélve.

Tudod mi a közös Blake Lively és Ryan Reynolds, Beyonce és Jay-Z, George Clooney és Amal Clooney, Matthew McConaughey és Camila Alves, Michael Douglas és Catherine Zeta-Jones kapcsolatában? (Na persze azon kívül, hogy mindegyik tündérmesébe illő.)

Nos, ezek a szerelmek olyan emberek között szövődtek, akik nem ugyanazt a korcsoportot erősítik – sőt, kifejezetten más generációhoz tartoznak. Bár sokan kétkedtek a románcukban és nem jósoltak nekik közös jövőt, az idő mégis őket igazolta: mára bebizonyították, hogy a kor tényleg csak egy szám.

A szakítás esélye a korkülönbség nagyságával arányosan nő?

Sőt, a szakemberek is azt mondják, hogy azok a kapcsolatok, amelyekben jelentős a korkülönbség a felek között, valójában éppen olyanok, mint bármelyik viszony. Nem vonatkoznak rájuk különleges szabályok, hiszen pontosan azok a tényezők teszik működőképessé és egészségessé ezeket a románcokat, mint amelyek az egykorú párok esetében: ilyen például az érzelmi intimitás, az elkötelezettség, a biztonságérzet és a bizalom megléte. Azonban tagadhatatlan, hogy mások ítélkezése megnehezítheti a boldogulásukat: elég, ha csak Florence Pugh és Zach Braff kettősére gondolunk. A néhai szerelmesek elképesztően sok rosszindulatú megjegyzést kaptak a kapcsolatukra, ezért még a szakításukat is eltitkolták, mert úgy érezték, akadnának olyanok, akik kárörvendenének ezen a híren.

Hiába, számtalan sztereotípia máig makacsul él a köztudatban: a fiatalabb pasikkal randizó nő „puma”, az idősebb, jómódú férfiakkal ismerkedő nők pedig kizárólag „aranyásók” lehetnek – vagy az apakomplexusuk miatt keresnek náluk jóval korosabb partnert. A nagy korkülönbséggel nem foglalkozó párokat gyakran faggatják arról is, nem félnek-e attól, hogy idővel majd „kinövik” a másikat, nem tartják-e furának, mennyire eltérőek lehetnek az élettapasztalataik. Pedig az összhang kevésbé a számokon, sokkal inkább a közös értékeken vagy érdeklődési körökön, az életvitelen és az érettségi szinten múlhat. A szakértőknek pedig akad néhány hasznos tippje arra, hogyan zárhatják ki a környezetük véleményét és miképpen fókuszálhatnak magukra azok, akik a korkülönbség ellenére egymásra találtak.

1. Legyetek őszinték egymással!

Tagadhatatlanul lehetnek olyan dolgok, amelyekben különbözően élhettek: míg a nálad idősebb partnered talán már egyedül, akár a saját lakásában él, addig könnyen lehet, hogy te még tökéletesen jól érzed magad abban az albérletben, amit a legjobb barátnőddel közösen béreltek. Mivel más életszakaszban járok, megeshet, hogy a terveitek sem egyeznek a közeljövőt illetően. Fontos, hogy elismerjétek ezeket és őszintén beszéljetek róluk: ha nézeteltéréseitek vannak, tárgyaljátok meg nyíltan azokat. Ha jobban átlátjátok, hogyan aktuálisan képzeli a társatok az életét a későbbiekben, komfortosabban fogjátok érezni magatokat a kapcsolatban.

2. Próbáljátok meg kideríteni, miért kételkednek a szeretteitek a kapcsolatotokban!

Bántó, fájdalmas és elszigetelő érzés lehet, ha bíráskodnak afelett, hogy kit szeretünk. Győződj meg arról, hogy felkészültél-e a környezeted támogatásának hiányára, mielőtt olyannal kezdesz randizni, aki nem a te korosztályod tagja. Persze nem kell beletörődnöd abba, hogy a családod vagy a barátaid kételkednek a kapcsolatod jövőjében: kérd meg őket, hogy előbb ismerjék meg a párodat, mielőtt ítéletet hoznak felettetek és emeld ki azokat a dolgokat, amelyek miatt úgy érzed, tökéletesen kiegészítitek egymást. Ha azt látod, hogy valaki kényelmetlenül érzi magát a társaságotokban, próbálj meg vele együtt mélyre ásni abban, mi okozhatja nála ezt. Nem kell feltétlenül harcolnod az „áldásukért”, de érdemes nyitottan állnod hozzájuk, mert elképzelhető, hogy együtt eltörölhetitek a környezetetekben azokat a bizonyos stigmákat.

3. Ne mások véleménye, hanem a saját érzéseitek alapján döntsetek a jövőtökről!

A korkülönbség az egyetlen szempont, ami visszatart téged attól, hogy komolyabbra fordítsd a viszonyodat valakivel? Ne hagyd, hogy a külvilág megítélése a boldogságod útjába álljon. Amennyiben a románcotok egészséges alapokon (például bizalmon) nyugszik, nem szabad engednek, hogy mások véleménye befolyásoljon. Fókuszálj mindarra, amelyek erőssé teszik a párosotokat, hiszen nem a társadalom jóváhagyásától lesz működőképes a kettősötök. Amíg szeretve és biztonságban érzitek magatokat és képesek vagytok az őszinte, nyílt kommunikációra, rendezitek a nézeteltéréseiteket, akkor ez a kapcsolat éppen olyan, mint bármelyik – nem kell másként kezelni.

Ezt olvastad már?

Galéria / 7 kép

7 sztárpár, akiket nem izgat a köztük levő, nagy korkülönbség

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Keresd a termékek natúr alternatíváját! - Környezettudatosan a mindennapokban

Kép

Napi horoszkóp február 27.: a Rákok csapatjátékosokként bizonyíthatnak, a Skorpiók izgalomra vágynak

A csillagok mára is bőséggel tartogatnak számodra izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Kép

Legendás magyar sztárok, akik rák következtében hunytak el

Sajnos a betegség nem válogat, híres kedvenceink közül is többeket elvesztettünk a legszörnyebb kór miatt.

Kép

Ez volt a közös abban a 3 férfiben, akivel őrülten jó volt a szex

Sokan nem is sejtik, ezek mennyire fontosak az együttlét során!

Kép

Összeköltöztök? 4 tanács közös otthon dekorálásához pároknak

Íme néhány megfontolandó és hasznos dekorációs tipp együtt élő pároknak.

Kép

Jennifer Aniston 55 éves, de ő volt a legdögösebb! Mutatjuk a 2024-es SAG Awards leggyönyörűbb ruhakölteményeit

Az 59. SAG Awards résztvevői lélegzetállító szettekben léptek a vörös szőnyegre! Mutatjuk a 10 legszebbet!

Kép

Ezt árulja el az egészségedről a szemed formája és színe

Tudtad, hogy a sorsod kiolvasható a szemedből? Máris mutatjuk, hogy mi vár rád a jövőben!