Paleo-Gluténmentes mandulás palacsinta recept
Egészséges finomság reggelire!
Szerencsére az egészséges étrend híveinek sem kell lemondaniuk a finom palacsintáról! Ez a recept nem csak a paleolit táplálkozást követők étrendjébe illik bele, hanem még a lisztérzékenységben szenvedők is fogyaszthatják, mivel glutén-mentes (nem tartalmaz búzát). Ha valakinek búzaliszt-mentesen kell étkeznie, vagy nem szeretne sok szénhidrátot enni, elég nehéz dolga van, főleg reggel, mikor a többség valamilyen péksüteménnyel csillapítja éhségét.Ez a palacsinta mandula liszttel készül, magas a rost tartalma, ezért tökéletes reggeli választás lehet.
A recept nem tartalmaz cukrot, szóval a kész palacsintát ízesítheted esetleg görög joghurttal, gyümölcsökkel vagy juharsziruppal.
Hozzávalók:
3 csésze mandulaliszt
1 evőkanál lenmag
1/2 teáskanál só
1/2 teáskanál szódabikarbóna
3 tojás
3/4 csésze mandulatej
2 evőkanál kókuszolaj
Elkészítés:
1. Egy nagyobb edényben keverd össze a mandulalisztet, a lenmagot, a sót és a szódabikarbónát.
2. Egy másik edényben keverd össze a mandulatejet, tojást, és a kókuszolajat.
3. Keverd össze a két edény tartalmát, csomómentesen.
4. Közepes lángon, kis kókuszolajon süsd ki a palacsintákat, az átlagosnál kicsit kisebbre és vastagabbra.
5. Fogyaszd gyümölccsel, joghurttal, vagy akár önmagában!
Szívesen olvasnál még több egészséges receptet?