Paleo-Gluténmentes mandulás palacsinta recept

P.B.A.

Egészséges finomság reggelire!

Szerencsére az egészséges étrend híveinek sem kell lemondaniuk a finom palacsintáról! Ez a recept nem csak a paleolit táplálkozást követők étrendjébe illik bele, hanem még a lisztérzékenységben szenvedők is fogyaszthatják, mivel glutén-mentes (nem tartalmaz búzát). Ha valakinek búzaliszt-mentesen kell étkeznie, vagy nem szeretne sok szénhidrátot enni, elég nehéz dolga van, főleg reggel, mikor a többség valamilyen péksüteménnyel csillapítja éhségét.Ez a palacsinta mandula liszttel készül, magas a rost tartalma, ezért tökéletes reggeli választás lehet.

A recept nem tartalmaz cukrot, szóval a kész palacsintát ízesítheted esetleg görög joghurttal, gyümölcsökkel vagy juharsziruppal.

Hozzávalók:

3 csésze mandulaliszt

1 evőkanál lenmag

1/2 teáskanál só

1/2 teáskanál szódabikarbóna

3 tojás

3/4 csésze mandulatej

2 evőkanál kókuszolaj

Elkészítés:

1. Egy nagyobb edényben keverd össze a mandulalisztet, a lenmagot, a sót és a szódabikarbónát.

2. Egy másik edényben keverd össze a mandulatejet, tojást, és a kókuszolajat.

3. Keverd össze a két edény tartalmát, csomómentesen.

4. Közepes lángon, kis kókuszolajon süsd ki a palacsintákat, az átlagosnál kicsit kisebbre és vastagabbra.

5. Fogyaszd gyümölccsel, joghurttal, vagy akár önmagában!

Szívesen olvasnál még több egészséges receptet?