5 új zöldség, amit szeretni fogsz

Joy.hu

A leveles salátákon túl is van választék, ha egészséges étrendet akarsz összeállítani. A veteményeskert sötétzöld terményei tele vannak vitaminnal és ásványi anyagokkal. Ízüket főzés közben édes vagy savanyú hozzávalókkal szelídítheted meg, vagy használhatsz olyan ízesítőket, mint a gyömbér, a fokhagyma, vagy a mogyoróhagyma.

1. Gyermekláncfű zöldje: földes, mogyorószerű ízű, ropogós állaggal. Felhasználhatod meleg salátákhoz, párolt köretként (például karamellizált hagymával), de adhatod levesekhez, omlettekhez, tésztákhoz és rakott ételekhez is.

2. Bok choy: szára ropogós, íze a káposztára hasonlít, de van némi mogyorós mellékíze. Nagyszerűen használható stir-fry ételekhez, de párolva is ízletes.

3. Szivárvány mángold: minden árnyalatnak kissé más íze van, leginkább azonban a spenótra emlékeztet (némi céklás beütéssel). Párolhatod töltelék gyanánt, fogyaszthatod tojással, vagy teheted pirítósra, meleg szendvicsbe is.

Ha szeretnéd tudni, melyik 2 zöldség maradt még ki, akkor