Hogyan spóroljunk vásárlás közben?

JOY Magazin

Elképzelhetetlennek tűnik, hogy vásárlás közben akár spórolhatsz is? Pedig lehetséges! A következő tippek segítségével okosan vásárolhatsz és közbe még több pénz marad a zsebedben is!


Fotó:Europress

1. Éhesen soha ne menjünk vásárolni

Ez a legfontosabb szabály, ha vásárolni indulsz. Mikor éhesek vagyunk, akkor szinte mindent megkívánunk boltok, üzletek polcairól és emiatt több felesleget veszel, amit később megbánsz. Ezért mindig egyél, mielőtt útra kelsz!

2. Egészséges étel=drága?

Manapság sokan tartják az egészséges és bio ételeket egyben drágának is, ezért nem vesznek ilyen termékeket, pedig számos szupermarket polcain széles választékot találunk az alternatívákból. Valójában pedig sokkal több olyan ételt fogyasztunk, ami költéseges, mint például: tésztafélék, gabonafélék, húst, halat, csirkét és sajtot pedig a kevésbé költséges ételek egészségesebbek, mint például a bab, lencse és zöldségek. Vegyük figyelembe bevásárlások alkalmával az akciókat is és mindig csak azt vegyük meg, amit valóban meg tudunk/fogunk enni.

3. Kevesebb élelmiszer-hulladék

Sajnos egyre több a pazarlás és a hulladék is, mert az ételek egy részét még kibontatlan, eredeti csomagolásban dobjuk el. Ennek oka az, hogy az élelmiszer megromlik, mielőtt megesszük, vagy túl sokat főzünk, és nem tudunk mindent megenni, emiatt kárba vész és több hulladékot termelünk. Ezért mindig figyeljük a lejárati dátumot, a csomagolás minőségét és tartsunk mértéket, mindig annyi ételt főzzünk amennyit meg is eszünk!

4. Étkezési menetrend!

Az olcsó és egészséges táplálkozás kulcsa, a tervezés. Ha megtervezzük, mit eszünk, mennyit költsünk, mennyi ételt vegyünk, akkor nem fogunk pazarolni. Mindig a hét megkezdése előtt gondoljuk, mit szeretnénk főzni, és persze nézzük át a hűtő tartalmát is ehhez, a felesleges költségek elkerülése érdekében. Próbáljunk ne elcsábulni az új akciók láttán és betartani a tervet a költségek csökkentése érdekében.

5. Szezonális spórolás!

Ha lehetséges, vásárolj szezonális zöldséget és gyümölcsöt. Nem csak költségkímélő, de egészséges is. Szinte minden évszaknak meg van a maga szezonális vitaminbombája, amivel feldobhatjuk a hétköznapi ételeket és a vitaminok segítségével a téli szürke napokon még több energiánk is lesz és ellenállóbbak leszünk a vírusokkal szemben is. Valamint a még felhasználható gyümölcsöt, zöldséget vagy hátramaradó maradékot mindig igyekezzünk felhasználni. Mindig főzzünk nagyobb adagokat, és fagyasszuk le az étel egy részét egy következő napra.

+TIPP:Anovemberi JOY-ban több mint 100 kedvezményes kupont találhatsz, amelyekkel a JOYVásárlási Láz keretein belül november 9-10-11-én kedvezményesen vásárolhatsz. Ha szeretnél többet megtudni a JOYVásárlási Lázról, kattints a www.vasarlasilaz.hu oldalra!