A kávé jótékony hatással van az emésztőrendszerünkre

Joy.hu

Na, mi az amely nélkül legtöbbünk nem tudja elképzelni a reggelét, egy pletykapartit, vagy csak amikor pár percre kivonjuk magunkat a forgalomból? A kávézás! Tudd meg miért is hasznos amellett még, hogy elűzi a fáradtságod!

Szeretünk kávézni: elűzi a délutáni passzivitást munka közben, finom az íze, télen forrón szeretjük, nyáron jegesen. Miért lehet hálás a testünk ezért a passziónkért?

Számos kutatás kimutatta már a kávé pozitív vagy negatív hatását szervezetünkre, de szerencsére még mindig több előnye van a koffeinfogyasztásnak, persze mértékkel. Azonban a legnagyobb köszönetet, ha tehetné, az emésztőrendszerünktől kapnánk - derül ki a Nestlé Életmód Iránytű novemberi hírleveléből.

Habár az egyéni jellegzetességek (kor, testfelépítés, nem) miatt nem létezik teljesen általánosítható meghatározás arra, hogy milyen az egészséges, standardizált bélrendszer, a tudományos bizonyítékok szerint a kávéfogyasztás pozitív hatással van a tápcsatorna mikrobaközösségére. A kávé tápértékét hagyományosan alacsonynak tartják, rendszeres fogyasztásának szerteágazó egészségügyi hatásai vannak. A kávéból készült italok jelentős mennyiségű vízoldékony rostot, valamint fenolos vegyületet (klorogén-savat) tartalmaznak, amelyek a vastagbél-baktériumok könnyen hasznosítható tápanyagai.

Még több életmód tippért kattints IDE!