Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség
Sztárok

Tenyérjóslás! Mutasd a tenyered!

Tenyérjóslás! Mutasd a tenyered!
Facebook
Twitter
Pinterest
Bár a tenyérjóslás sokrétű tudást és tapasztalatot igényel, a főbb vonalak megismerésével betekintést nyerhetsz személyiséged és sorsod titkaiba.

22340.w.jpg

1. lépés: Három világ
A tenyeret három részre oszthatjuk. Az ujjak tetejétől az ujjak végéig található az ideális világ, amely reményeidre, vágyaidra, spirituális és intellektuális adottságaidra utal. A gyakorlati világ az ujjak tövétől indul, és a hüvelykujj aljától húzott enyhén balra lefelé ívelő vonalig, a Mars-dombnak nevezett puha területig tart. Itt a mindennapi teendőkre, feladatokra utaló vonalakat találhatod. A Mars-domb tövétől a csuklóig az anyagi világhoz való viszonyodat tükrözi a terület.

2. lépés: Árulkodó dombok
Minél magasabbak a tenyér dombjai, az illető annál életvidámabb, lelkesebb és energikusabb.
- A tenyér völgyesebb, középső részét Mars-mezőnek nevezik, és az önbizalmat szimbolizálja. Minél nagyobb ez a felület, annál jobb az önértékelésed.
- A mutatóujj és a hüvelykujj közötti belső Mars-domb fizikai ügyességedhez kapcsolódik, míg vele szemközt, a tenyér külső, felső részén látható külső Mars-domb őszinteségedet, erkölcsi tartásodat jelzi.
- A külső Mars-domb alatti terület, amely a csuklóig terjed, a Hold-domb. Ez a megérzések területe, tudatalattid, beleérző képességed jelzője.
- A hüvelykujj alatti párnácska a Vénusz-domb. Azt jelzi, milyen könnyen tudod kimutatni érzelmeidet.
- A mutatóujj alatt a Jupiter-domb található. Ez a vezetői képességek, ambíciók területe.
- A Szaturnusz-domb a középső ujj alatt rugalmasságodat, önuralmadat mutatja. A dudorodó domb pesszimista, cinikus embert takar, akinél viszont ez a terület lapos, az lazán veszi az életet, nem izgatják a kötelességek.
- A gyűrűsujjad alatt húzódó Apolló-domb életvidámságodat, művész hajlamaidat tükrözi. Minél húsosabb ez a terület, annál inkább szeretsz a középpontban lenni.
- A Merkúr-domb, a kisujjad alatt, kommunikációs képességedre és üzleti érzékedre utal.

3. lépés: Vonalszemle
Hajlítsd be a kezed, majd feszítsd meg a tenyeredet. Figyeld meg mindkét kezeden az ujjmozgatás és kéztorna hatására erősödő és halványodó vonalakat. Minél erősebb egy vonal, annál intenzívebben áramlik felé a hozzá tartozó energia.
Minden kéz egyedi, ne lepődj meg, ha egy-egy fő- vagy mellékvonal hiányzik tenyeredről. Fővonalak esetén ez ritkán fordul elő. Ilyenkor érdemes jobban szem-ügyre venni az adott területet, mert könnyen lehet, a vonal csak halványabb, kicsit arrább található, vagy túlságosan töredezett, szálkás. A kettős vonalak szerencsét jelentenek, a testvérvonal megduplázza az adott vonal energiáját. Ez általában fővonalak esetében fordulhat elő.

Életvonalad a mutató- és hüvelykujj között kezdődik és a Vénusz-domb tövénél végződik. Jelzi életed legfontosabb eseményeit, a fordulópontokat, válságot. Kezdete a gyermekkorra utal, vége a jövő nagyobb eseményeit mutatja.
A szépen ívelt életvonal ambiciózus emberre utal, aki gyerekkora óta tudja, mi a célja az életben.
- Ha az életvonal a hüvelykujjhoz esik közelebb, az motiváció- és ambícióhiányt tükröz.
- A vége felé vékonyodó életvonal a fizikai erő gyengülését jelzi, a vastagodó pedig eseménydús időskorra utal.
- Az erős, tiszta életvonal gondtalan éveket jelez, a kalászszerű, sok vonal által keresztezett vonal nehéz döntéseket mutat. A csomószerű pontok a vonalon akadályokat jeleznek.
- Ha az életvonal vége villaszerűen kettéválik az a siker és szerencse jele.

Szívvonalad a Merkúr-domb alatt kezdődik és a Szaturnusz- vagy Jupiter-domb mellett végződik. Az érzelmeket, a szeretni tudást és a szeretet elfogadásának képességét jelzi. Megmutatja, hogy szerencsés leszel-e a szerelemben.
- Ha a szívvonal jól kivehető, boldog és szeretetteljes életet jelez, A szaggatott, halvány vonal érzelmi gondokra utal.
- A mindkét kézen jól kivehetően kezdődő szívvonal boldog, gondtalan gyermekkora utal, és arra, hogy tulajdonosa képes a játékosságra és a vidámságra.
- Vége sokat elárul a vizsgált személy érzelmi állapotáról: ha olyan szívvonalat látsz, amely a teljes tenyeret kettészeli, akkor tudhatod, hogy az illető számára az a legfontosabb az életben, hogy szerethessen és szeretve legyen.
- Ha a mutató ujj alatt, a Jupiter-dombon végződik a vonal, akkor olyan emberre utal, aki rózsaszín szemüvegen át szemléli kapcsolatait, kissé naiv, hűséges és családszerető.
- A Jupiter- és Szaturnusz-domb között végződő vonal szenvedélyes természetre utal, aki azonban hajlamos érzelmeit észérvekkel felülbírálni.
- A Szaturnusz-dombon, a középső ujj alatt végződő szívvonal erős szexuális beállítottságot jelez, tulajdonosa azonban nem éli meg az érzelmek széles skáláját, nehezen tanul a hibáiból, és hajlamos
berögzült viselkedésmintáit követni, ahelyett hogy érzelmeire hallgatna.
- A szívvonal íve az empátiát jelzi. Minél inkább felfelé ível a vonal, annál inkább képes tulajdonosa mások helyzetébe beleképzelni magát.
- Ha a szívvonal az ujjakhoz közelebb van, mint a tenyérhez, nyitott személyiséggel állunk szemben, a tenyér közepe felé húzódó vonal olyan személyé, aki magába fojtja érzelmeit.
- Ha a szívvonal vége beleolvad az élet- és a fejvonalba, a kéz tulajdonosát érzelmei irányítják.

A fejvonal a szívvonal és az életvonal között található. Ez a tenyér legfontosabb vonala, tükrözi az intelligenciaszintet és a gondolkodásmódot. Gondolataid szavakba öntését is szimbolizálja. Indulhat a Jupiter-dombról, ebben az esetben magabiztos, törekvő személyt jelez, aki büszke eredményeire.
- Ha az életvonallal egybeolvadva indul, az illető nem bízik magában, nehezen dönt, mindig kikéri mások véleményét.
- Ha a Vénusz-dombon ered, gazdája nem találja helyét a világban, nem szívesen kockáztat, és szeret a háttérben maradni.
- Ha a fejvonal villásan végződik, tulajdonosának írói tehetsége van.
- A fejvonal általában a Mars-mezőn ér véget, a Merkúr-domb alatt, ami olyan embert takar, aki lassabban gondolkozik, de nem hezitál. A hosszabb fejvonal körültekintő emberre utal, gazdag képzelőerővel, a rövidebb pedig azt mutatja, hogy tulajdonosa gyors és gyakorlatias döntéseket hoz, de türelmetlen és nem elég megfontolt.

A sorsvonal a tenyér tövében kezdődik, végighalad a Mars-mezőn, és a Szaturnusz-domb közelében végződik. Ezt a vonalat időnként nehéz felismerni, esetleg több szaggatott vonalból áll, és szakaszai nem mindig állnak kapcsolatban egymással. Életutadat, karriered alakulását jelzi.
- Ha a Vénusz-dombon kezdődik, családod terve szerint választottál pályát, vagy gyerekkorod óta tudod, mi szeretnél lenni. Ilyen vonal látható annak a tenyerén is, aki a családi vállalkozást viszi tovább.
- Ha pont a tenyér közepén, a Vénusz- és a Hold-domb között kezdődik, sikerült megtalálnod az egyensúlyt saját céljaid és a szülői elvárások között.
- A Hold-dombon fakadó sorsvonal kreatív egyénre utal, akinek fontos a csapatmunka, és ha munkájában nem alkothat, művészi hobbit keres magának.

Tenyérjóslásnál érdemes az aktív kezet vizsgálni, de ha megerősítésre vágysz, figyeld meg a passzív kéz vonalait is, mert azon erősebben láthatók. Ha a két kéz vonalai eltérnek, a passzív kézen csupán a lehetőségeket láthatod, melyek rád várnak, míg az aktív kézen a jelzett események minden bizonnyal be is következnek.

Stresszmérő a tenyereden
A Merkúr-vonal, amely a tenyér szélén húzódik, az alsó szakaszától a kis-ujj felé, csak akkor található meg kezeden, ha stresszes életmódot élsz. A gyenge Merkúr-vonal azt jelzi, hogy rosszul tűröd a krízishelyzeteket. Az erősebb vonal állandó nyomásra utal.

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!
Tovább olvasok
Kép

Idézetek, amik jól jönnek bizonytalan időkben

Csak egyvalami biztos: hogy a tehénlepény a lapjára esik, állítja a népi mondás. Most pedig triplán olyan időket élünk, amikor ezen kívül elég sok minden bizonytalan. Szerencsére akadnak idézetek, amik másodpercek alatt helyrerántják az embert. Az Éva magazin írása.

Kép

Hozd ki a legtöbbet a farmerszoknyából: a szezon 9 kihagyhatatlan kedvence

Nézd meg milyen trükkökkel tudod feldobni a farmerszoknyád, amit akár a JOY-napokon is megvehetsz!

Kép

II. Erzsébet királynő minden nap visel valamit, ami különös életű anyósától származik

A The Crown című Netflix-sorozat reflektorfénybe állította Aliz hercegnőt, a brit királynő anyósát, akinek a sorsa már önmagában is regénybe illő. Kezelte Freud, megmentett egy zsidó családot, apácarendet alapított, hogy csak pár érdekességet említsünk. Lássuk csak, mit tudunk még róla.

Kép

A nyár legmenőbb kiegészítője: 5 négyszögletes napszemüveg, ami feldobja a szetted

Újabb napszemüvegfazon hódítja meg a divatőrültek szívét.

Kép

A blogger, aki 20 kiló pluszsúllyal másolja híres emberek öltözködését, és ez jól áll neki

Blogot vezet, könyvet ír, van egy saját kozmetikai cége és több százezer nőt inspirál a közösségi médián. Az amerikai Katie Sturino bebizonyította, hogy plus size nőknek is van helye a divatvilágban. Az Éva magazin írása.

Kép

Hétvégi olvasnivaló: 3 e-könyv újdonság, ami kiszakít a mindennapokból!

Akár a komolyabb, akár a könnyedebb olvasmányokat szereted, bőven vár rád kaland a könyvújdonságoknak köszönhetően.

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem