Tuti recept! Tiramisu kandírozott naranccsal

Joy.hu

Nagyobb baráti összejövetelt tervezel? Felejtsd el a palacsinta - somlói - gesztenyepüré unalmas hármasát és rukkolj elő valami különlegességgel! Készíts a barátaidnak narancsos-kávés tiramisut!

Azt is megmutatjuk, hogyan:

Hozzávalók:
- 4 tojás
- 500 gr mascarpone
- 200 gr cukor
- 1 narancs
- 1 doboz babapiskóta
- 3-4 evőkanál Davidoff 57-es eszpresszó kávé lefőzve
- kakaópor
- 1 dl narancslikőr (cointreau)

Hogyan készül?
Kezdd a kandírozott naranccsal: mosd meg és hámozd meg a narancsot krumpli hámozóval. Az így keletkező narancshéjat vágd fel pici darabokra és főzd cukros vízben 20 percig.
Keverd ki a tojássárgákat a cukorral és add hozzá a narancslikőrt. Forgasd el benne óvatosan a
mascarponét, és addig keverd, amíg sima és kissé habos nem lesz. A tojásfehérjéből készíts kemény habot és keverd el a krémmel óvatosan. Szórd bele a kandírozott narancsot és keverd össze jól.
Főzz le Davidoff kávét 10-12 személyre. Ebbe mártsd a babapiskótákat úgy, hogy félig ázzanak csak át.
Ezeket helyezd a tepsibe, majd öntsd rá a krém felét. Erre tegyél még egy réteg kávés babapiskótát és az egészet borítsd be a maradék krémmel. Tedd a hűtőbe és pihentesd kb. 2 órát.
Tálalás előtt szórd meg kakaóporral és a finomra reszelt narancsos Lindt csokoládéval.
Az igazi ínyencek kőzvetlenül a kávéba is keverhetik a narancslikőrt (cointreau) is, így téve még
kifinomultabbá az ízeket.

Davidoff Espresso 57 250g őrölt-pörkölt kávé & Lindt Excellence Orange
Intense tejcsokoládé 100g
(Tchibo, 1699 Ft.)