Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Ezért kell a mézről is lemondani, ha IR-es vagy!

Ezért kell a mézről is lemondani, ha IR-es vagy!
A nap cikke

8 kutyafajta, amit az állatorvosok soha nem tartanának: elárulták, miért

Az orvosok véleménye szerint néhány kutyafajta sokkal problémásabb a többinél, ezért nem javasolják a tartásukat... Te egyetértesz?

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Olvasd el!

10 étel és ital, amit a neurológusok messziről elkerülnek: komolyan károsíthatja az agyad

Vannak olyan ételek és italok, amelyek súlyosan károsíthatják az agyunkat, ezt pedig mindenkinél jobban tudják a neurológusok.

Olvasd el!

4 csillagjegy, akinek május 5-én véget ér egy 15 éve tartó átok: fantasztikus év vár rájuk!

Hosszú és nehéz időszakot zárhat le 4 csillagjegy, ami pedig ezután következik, az több, mint csodálatos!

Olvasd el!

Napi horoszkóp május 4.: az Ikreknek túl sok feladatra kell koncentrálniuk, az Oroszlánok kissé túlzónak találják egy bizonyos személy törődését

A csillagok hétvégére is üzentek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

10 híres meleg férfi, aki nőt vett feleségül

Több olyan meleg hírességről is tudni, akik bizony szexuális beállítottságuk ellenére egy nőt vettek először feleségül.

Olvasd el!

Vilmos kegyetlenül szakított Katalinnal - Híres szerelmi történetek, amik óriási hullámvölgyeket is túléltek

A sztárvilág újra és újra szolgáltat számunkra szaftos, vicces, megbotránkoztató vagy éppen durva pletykákat, a sztárpárok kapcsolatai pedig még annál is többet.

Facebook
Twitter
Pinterest
Nagyon fontos betartani ezt a szabályt!
A cikk támogatója TV2

Ha lemaradtál a legutóbbi TV2 TestŐr című műsorról, itt megtalálod a legérdekesebb riportokat:

Molnár Anikó már nem eszik mézet

Egy évvel ezelőtt kiderült, hogy Anikónak inzulinrezisztenciája van, ami azt jelenti, hogy a szervezete sokkal több inzulint termel az elfogyasztott cukor mennyiséghez, mint amennyi szükséges lenne. Ezt az állapotot a cukorbetegség előszobájának is szokták nevezni, azonban szigorú diétával ilyenkor még megelőzhető a betegség kialakulása. Anikó régebben a téli megfázások elkerülésére méz, fokhagyma és gyömbér keverékét fogyasztotta, most viszont a diéta miatt már nem ehet mézet. Azóta C- és D-vitaminnal, na meg cinkkel erősíti az immunrendszerét.


Az őserdő ereje

A dél amerikai esőerdőkben számos olyan gyógyhatású növény él, amik Európában még nem annyira ismertek. Az egyik például az uncaria tomentosa, ami egy macskakarom fajta. A több mint 34 macskakarom fajból csak néhánynak van gyógyászatban ismert pozitív hatása. Ezeket az ott élő ashaninka indiánok főzetként fogyasztották a betegségek megelőzésére, gyógyítására. Kutatási eredmények azt igazolták, hogy az immunsejteket aktiválja, és növelheti az immunsejtek küzdelmét a degeneratív elváltozások ellen. Emellett gyökfogó anyagokat tartalmaz, így csökkenthetik a szabadgyökök sejtrongáló hatását is. Egy másik nagyon érdekes gyógyhatású nedű a sárkányvér, ami egy fának, a Croton lechleri -nek a háncs alatti gyantája. Az ashaninka indiánok ezt sebgyógyításra használták.


A korcsolyázással a kritikus pontokról indul be a fogyás

A téli sportok egyik talán legnépszerűbb fajtája a korcsolyázás. A hideg levegőn való mozgás erősíti az immunrendszert. Ellenállóbb lesz a szervezet így nagyobb eséllyel lehet elkerülni a bakteriális, vagy vírusos betegségeket. Jó hír a fogyni vágyóknak, hogy ennél a szabadtéri sportnál főként a combokat, a feneket és a hasat dolgoztatja az ember, így a diétázók számára egy nagyon ajánlott testmozgás a korcsolyázás.


Erősíteni kell a paraszimpatikus idegrendszer működését

A paraszimpatikus rendszer a vegetatív idegrendszer része, hatása ellentétes a szimpatikus idegrendszerével. Általánosságban a szervezet életének mindennapos fenntartását szolgálja. A szimpatikus idegrendszer vészvezérlő szerepet tölt be, míg a paraszimpatikus a nyugalomért felelős. Fontos szerepe van az emésztés és a kiválasztás szabályozásában. Feladata a szervezet nyugalmi helyzetének visszaállítása, a regenerálás, és a raktárak feltöltése. A paraszimpatikus idegrendszer izgalmára létrejövő változások sokrétűek: összeszűkül a pupilla, megindul a nyálelválasztás, lassul a szívverés, mélyül a légzés, fokozódnak a gyomor és bélmozgások. Több vér jut a zsigerekbe, megindul az emésztőnedvek termelése. A paraszimpatikus idegrendszer aktiválásával a stressz szintet lehet csökkenteni, és aktiválni az öngyógyító folyamatokat.


Átlagban egy emberi kézen több baktérium van, mint egy köztéri padon

Egy átlagos emberi kéz sokkal szennyezettebb, mint a zsúfolt bevásárlóközpontokban lévő padok és mozgólépcső szalagkorlátok. Ennek ellenére csupán minden nyolcadik ember mos kezet étkezés előtt. A kézfertőtlenítők használatával csökkenteni lehetne a fertőzéseket, persze ezt sem szabad túlzásba vinni.


Diéta alatt is lehet nassolni

Sokszor amiatt fullad kudarcba egy fogyókúra, mert nehezen tartható, ha valaki megvonja magától az édességet. Pedig a diéta alatt is lehet édességeket enni, csak arra kell figyelni, hogy mi az. A rostban gazdag, cukormentes finomságokkal is megédesíthetők a diétás napok.


Kanász Andrea megcsodálta a győri adventi vásárt

A fényfestéssel, homokanimációval feldíszített Bencés templom, a kivilágított óriáskerék, a jégrevü, a kulturális programok, a koncertek fényekbe, színekbe és karácsonyi hangulatba öltöztették Győr városát. Ahol a családok ráhangolódhatnak a közelgő ünnepekre.


A szervezet titkos fegyvere a proinzulin c peptid

A C-peptid és az inzulin olyan fehérje láncok, amelyek a proinzulin aktiválása és hasítása által képződnek. A C-peptid és az inzulin a hasnyálmirigy béta sejtjeiben termelődik, és ott is tárolódik. Amikor a szervezetnek szüksége az inzulinra, a béta sejtekből bekerül a véráramba, és segíti a cukor elszállítását a test sejtjeibe, ahol az a sejtszintű energiatermelésben vesz részt. Az inzulinnal együtt, azzal arányos mennyiségben C-peptid is felszabadul a béta sejtekből. A proinzulin c peptid kutatási eredmények szerint erősíti a paraszimpatikus idegrendszer működését, így az öngyógyító folyamatokat is aktiválja.


Karácsonykor is lehet diétásan enni

A karácsonyi trakták után mindenki a felszedett kilókra panaszkodik, pedig bizonyos ételek diétás változatát fogyasztva lényegesen csökkenthető a kalóriabevitel. Például a karácsonyi süteményeket is ki lehet váltani cukormentes süteményekkel, így az újévet nem kell majd fogyókúrával kezdeni.


Joshi Bharat a fűszeres teát kedveli

A műsorvezető elmesélte, hogy Indiában főként teát fogyasztanak a kávé helyett. A fűszeres chai latte ma már nálunk is közkedvelt. A kardamom, a feketebors pedig nemcsak különleges ízt ad a tejes teának, de afrodiziákumként a vért is felpezsdíti.


Betegségek jelei olvashatók le a fejbőr állapotából

A hajhagymák, a hajszálak és a fejbőr vizsgálata egyre jobban elterjed manapság. A hajgyógyászok háromszázszoros nagyításban vizsgálják ezeket a területeket. A hajhullás, korpásodás, zsírosodás csak tüneti jelek, ezeknek alaposabb vizsgálatával, majd az okok kezelésével, a problémák megelőzhetők és visszafordíthatók a belső szervszintű elváltozások. A kiváltó okok megszüntetésével a tüneti panaszok is megszűnnek, így helyreállhat a szervezet egészsége.


Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Kép

6 étel, amiben a legnagyobb eséllyel bukkan fel ez a rendkívül káros anyag: próbáld minimalizálni a fogyasztásukat

Sokan nem tudják, de bizony a csomagolt élelmiszerekben is igencsak jelentős kockázat van. Ugyanis nemrégiben kutatás készült arról, hogy a csomagolt élelmiszerekben található mikroműanyag jelentősen növeli a szívroham és az agyvérzés kockázatát. Nézzük is, mely ételekben van a legtöbb ilyen jellegű káros anyag, melyeket érdemes lenne kerülni.

Kép

Sztárok, akik 2024-ben lesznek 60 évesek - sokuk közülük úgy ragyog, mint 20 évvel ezelőtt!

Sokukon nem is látszik az öregedés! Íme azok a sztárok, akik 2024-ben ünneplik 60. születésnapjukat.

Kép

Vilmos kegyetlenül szakított Katalinnal - Híres szerelmi történetek, amik óriási hullámvölgyeket is túléltek

A sztárvilág újra és újra szolgáltat számunkra szaftos, vicces, megbotránkoztató vagy éppen durva pletykákat, a sztárpárok kapcsolatai pedig még annál is többet.

Kép

A hirtelen hasi hízás 5 oka: súlyos betegséget is jelezhet

Bárkivel előfordulhat, hogy egy lazulós hétvége alatt kicsit többet eszik a szokásosnál, ezért felszalad rá 1-2 kiló. De ha ennél is többet hízol rövid időn belül, azonnal fordulj szakemberhez!

Kép

10 híres meleg férfi, aki nőt vett feleségül

Több olyan meleg hírességről is tudni, akik bizony szexuális beállítottságuk ellenére egy nőt vettek először feleségül.

Kép

Jobb, ha odafigyelsz! Sokan nem tudják, pedig EZÉRT is 3 bűntetőpont járhat az utakon!

Azt gondolod, hogy tényleg minden KRESZ-szabályt tökéletesen betartasz? Nos, akad egy, amiről sokan hajlamosak elfelejtkezni. Közéjük tartozol?