Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Sydney Sweeney filmje, az Imádlak utálni bebizonyította, rajongunk az ellenségekből szerelmesek sztorikért: De miért?

Imádlak utálni
A nap cikke

4 csillagjegy, akivel csoda történik a hétvégén: annyi pénz üti a markukat, hogy elköteni sem tudják majd

A legtöbben szinte epekedve várjuk a pénteket, amikor a munkát félretéve végre a szeretteinkkel, a pihenéssel tölthetjük az időnket.

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 26.: a Rákoknak új impulzusokra van szükségük, a Vízöntőknek valaki nagy csalódást okoz

A hét utolsó munkanapján is izgalmak várnak, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

4 csillagjegy, akinek egy őrangyal fog segíteni a közeljövőben: minden arannyá változik, amihez hozzáérnek

A tavaszi idő miatt végre újjáéled a természet, az állatok előmerészkednek, mi pedig ismét erőt érzünk magunkban.

Olvasd el!

Katie Holmes és Tom Cruise lánya már 18 éves: Suri gyönyörű nő lett, aki édesanyja kiköpött mása

Suri 2024. április 18-án nagykorú lett, és könnyen előfordulhat, hogy a jövőben már többet hallunk róla, mint a korábbi években!

Olvasd el!

Istenes Bence és Csobot Adél fiai ilyen nagyok lettek: közös fotót posztoltak Nátánról és Ádinról

Istenes Bence és Csobot Adél kapcsolata nem egyszerűen jó, hanem irigylésreméltó. A sztárpár egy csodálatos nyaraláson vett részt gyerkőceikkel és barátaik társaságában, amiről néhány mesés fotót is megosztottak.

Olvasd el!

Egy hétig követtem Katalin hercegné diétáját: sokkal nehezebb volt, mint gondoltam

Katalin hercegné étrendje nem való mindenkinek, csak akkor próbáld ki, ha nagyon elhivatott vagy!

Facebook
Twitter
Pinterest
Az Eufória sztárja és Glen Powell máris rekordot döntöttek a romkomjukkal, de még az is lehet, hogy éppen ők teszik újra népszerűvé a műfajt a mozikban. Vajon mi az egymást kezdetben gyűlölő párok sikerének a titka?

Január 18-án debütált Magyarországon Sydney Sweeney és Glen Powell romkomja, az Imádlak utálni (Anyone but You), amire már a premiert követő hétvégén közel 60 ezer néző váltott jegyet, így ez lett a legnézettebb film a hazai mozikban. Az ellenségekből szerelmesekké váló páros sztorija persze nemcsak nálunk népszerű, hanem világszerte tarol és már több mint 100 millió dolláros bevételt hozott a jegypénztárakban. Az alkotók ráadásul duplán örülhetnek a számoknak, hiszen ezzel rekordot döntöttek a műfajban: a Bridget Jones babát vár volt az utolsó romantikus vígjáték, ami hasonló kasszasikernek számított a mozikban, és 2016 óta egyetlen romkom sem tudta letaszítani a Renée Zellweger főszereplésével készült trilógia harmadik részét a trónjáról… egészen mostanáig!

Új év, új esély a romkomoknak?

Na persze túlzás lenne azt állítani, hogy ezzel Sydney Sweeney a műfaj új királynőjévé vált volna, az viszont máris kétségtelen, hogy az Imádlak utálni lehet az a film, melynek hatására végre megint több romantikus vígjátékkal találkozhatunk a szélesvásznon – mivel ezek az utóbbi években feltűnően háttérbe szorultak a mozikínálatban, amiben a szuperhős-sztorik berobbanásának is óriási szerepe volt „Mindig is rajongtam a filmekért, és butaságnak tartom, ha a színészek lekicsinyelnek bizonyos műfajokat”jelentette ki Glen Powell, aki nem ért egyet azzal, ha lenézik a romkomokat, mert ezek az alkotások önfeledt szórakozást, örömöt adhatnak a nézőknek.

„Annyira jó volt látni, ahogy a közönség mondhatni kitáncolt a moziból, miután megnézte a filmünket, és boldogan távoztak. (…) Néha éppen az elfeledett műfajokra vágynak a leginkább az emberek”

- emelte ki színész.

Glennek amúgy az Imádlak utálni másik szereplője, az Álljon meg a nászmenet! című filmmel híressé vált Dermot Mulroney változtatta meg a véleményét a romantikus vígjátékokkal kapcsolatban. „Azt mondta nekem, ne szégyelljem, hogy férfiként egy romkomban játszok. Nincs szebb dolog, mint ha a szeretetet, a szerelmet ’képviselhetem’ a vásznon. A tanácsa miatt egészen másképpen tekintettem erre az élményre”vallotta be. De azt is jól tudja, hogy a romantikus vígjátékok az elmúlt évtizedben főként már csak a streamingplatformokon kaptak helyet, ő azonban szeretné visszahódítani velük a mozikat, és nagyon úgy tűnik, a küldetése máris sikerrel jár(hat).

Az Imádlak utálni című romkom január 18-án debütált a magyar mozikban Sydney Sweeney és Glen Powell főszereplésével.
forrás: InterCom
Az Imádlak utálni című romkom január 18-án debütált a magyar mozikban Sydney Sweeney és Glen Powell főszereplésével.

Imádjuk, ha utálják egymást?

És hogy miért éppen az Imádlak utálni lehet a romkomok megmentője, azaz szuperhőse? A válasz a történetben (és nem, nem Glen Powell talán kicsit indokolatlanul sokszor mutogatott felsőtestében) rejlik: a sztori alapja ugyanis az „enemies to lovers”, vagyis az ellenségekből szerelmesek-trope, ami olyan filmeket és sorozatokat tett már közkedveltté, mint a Büszkeség és balítélet, a 10 dolog, amit utálok benned, a Nász-ajánlat, A csúf igazság, vagy a Gyűlölök és szeretek. De nem szabad elfelejtkezni a Netflix rekordnézettségű sorozatáról, A Bridgerton család második évadjáról sem, aminek az egyik legnépszerűbb jelenete éppen az volt, mikor Anthony (Jonathan Bailey) bevallotta Kate-nek (Simone Ashley), hogy a nő egyszerre „a létezése csapása és a vágyainak tárgya is” és sokan rajonganak a 2023 nyarától streamelhető a Vörös, fehér és királykék című regényadaptációért is, melyben szintén az utálat az alapállapot a főhősök között. Úgy tűnik, imádjuk, ha utálják egymást a romantikus történetek főhősei – persze csak kezdetben. Nincs ez másképp Sydney Sweeney és Glen Powell romkomjában sem: miután Bea és Ben megismerkednek egy kávézóban, együtt töltik az estét, és bár akkor jól érzik magukat együtt, egy félreértés miatt megharagudnak a másikra és nem is találkoznak többet, egészen addig, míg Bea testvére Halle (Hadley Robinson) el nem kezd randizni Ben haverjának a tesójával, Claudiával (Alexandra Shipp), akivel el is jegyzik egymást.

Sokan azt hitték, Sydney Sweeney és Glen Powell egymásra találtak a forgatások alatt, mert tagadhatatlanul működik közöttük a kémia.
forrás: InterCom
Sokan azt hitték, Sydney Sweeney és Glen Powell egymásra találtak a forgatások alatt, mert tagadhatatlanul működik közöttük a kémia.

És boldogan veszekedtek, míg egymásba nem szerettek…

Az esküvőre természetesen Bea és Ben is meghívást kap Sydney-be, és mivel a veszekedéseik (továbbá a váratlanul felbukkanó exeik) már komolyan veszélybe sodorják a pár Nagy Napját, Bea és Ben kénytelenek lesznek békét kötni – igaz, csak eljátsszák azt a szeretteik kedvéért. A sztori tehát követi a már jól bevált receptet: adott két ember, akik ki nem állhatják a másikat (mondjuk a kémiájuk nyilván tagadhatatlan, Sydney és Glen esetében például olyannyira, hogy sokan azt pletykálták, összejöttek a forgatások alatt), mégis kénytelenek elviselni egymást egy közös cél érdekében, ezért idővel elkezdik jobban megismerni a korábban utált személyt, bizalmat szavaznak neki, megnyílnak előtte és felfedezik azt az oldalát, amit nemcsak kedvelni, hanem szeretni is tudnának.

És ami talán a legfontosabb: közben nemcsak „párként”, hanem egyénileg is jellemfejlődésen mennek keresztül. Mi pedig imádjuk nézni, ahogyan a gyűlöletük lassan átalakul szerelemmé. Miért? Azért, mert tulajdonképpen mindannyian arra vágyunk, hogy valaki a hibáinkkal együtt szeressen minket – tudod, ahogyan Mark Darcy Bridget Jonest, akikre kicsit úgyszintén igaz a már említett trope. Ezek a habkönnyű történetek megerősíthetik a reményt bennünk azzal kapcsolatban, hogy a szerelem valóban felülírhatja a konfliktusokat: nem számít, milyen nézeteltérések akadnak a szereplők között, képesek megoldani azokat és a happy end akkor sem kizárt, ha valakivel rosszul indul a viszonyunk. Ja, és bónuszképpen az ellenségekből szerelmesek-sztorikban az érzelmek intenzitása drámai feszültséget kelt, ami számtalan jó poén forrása lehet (mint az Imádlak utálni filmben is). sőt, végül az áhított katarzis sem marad el. Hogy életszerűek ezek a romkomok? Talán nem, de sokszor nem éppen azért akarunk filmet nézni, hogy egy kicsit kiszakadhassunk a valóságból? Mondjuk Sydney-be, egy esküvőre.

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Kép

7 elképesztően hangulatos vár Magyarországon

Számtalan programlehetőség, gyönyörű kilátás, középkori hangulat. Többet nem is kívánhatunk!

Kép

Napi horoszkóp április 27.: a Rákok mindennél jobban vágynak a kiteljesedésre, a Mérlegek minőségi időt tölthetnek a szeretteikkel

A csillagok erre a hétvégére is izgalmakat ígérnek, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Kép

4 jel, ami egyértelműen arra utal, hogy a szomszédod leskelődik utánad

Egy rossz szomszédnál nincs borzalmasabb; hát még ha titkon folyamatosan megfigyel téged!

Kép

Egytepsis receptek, ha nincs sok időd a vasárnapi ebédre

Te is utálod, hogy hétvégente egész délelőtt főzőcskézel, de mindig van valaki a családból, akinek nem ízlik a feltálalt fogás, majd ebéd után még hosszasan mosogathatod, takaríthatod a csatateret, ami egykor a konyha volt? A megoldás: gyors és egyszerű tepsis receptek, amelyek mindenki kedvence lesznek!

Kép

10 tavaszi ruhadarab 20 ezer forint alatt, amivel nem lőhetsz mellé ebben a szezonban

Ezek között a tavaszi ruhák között szinte biztos, hogy találsz majd kedvedre valót.