Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

„A családi hármasunk egyfajta védőháló” - interjú Földes Eszterrel

Földes Eszter
A nap cikke

4 csillagjegy, akinek május 5-én véget ér egy 15 éve tartó átok: fantasztikus év vár rájuk!

Hosszú és nehéz időszakot zárhat le 4 csillagjegy, ami pedig ezután következik, az több, mint csodálatos!

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Olvasd el!

8 kutyafajta, amit az állatorvosok soha nem tartanának: elárulták, miért

Az orvosok véleménye szerint néhány kutyafajta sokkal problémásabb a többinél, ezért nem javasolják a tartásukat... Te egyetértesz?

Olvasd el!

10 étel és ital, amit a neurológusok messziről elkerülnek: komolyan károsíthatja az agyad

Vannak olyan ételek és italok, amelyek súlyosan károsíthatják az agyunkat, ezt pedig mindenkinél jobban tudják a neurológusok.

Olvasd el!

Napi horoszkóp május 4.: az Ikreknek túl sok feladatra kell koncentrálniuk, az Oroszlánok kissé túlzónak találják egy bizonyos személy törődését

A csillagok hétvégére is üzentek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

4 csillagjegy, akiből a leggyakrabban lesz nárcisztikus ember

Rájuk a leginkább jellemző.

Olvasd el!

4 csillagjegy, aki meg fog gazdagodni a közeljövőben

Az asztrológusok szerint egy különösen varázslatos és szerencsés időszak előtt áll néhány csillagjegy!

Facebook
Twitter
Pinterest
Már gyerekként beleivódott a művészetek iránti szeret, ma pedig a legismertebb és legtöbbet foglalkoztatott hazai színésznők közé tartozik.

Földes Esztert az anyaság és a házasság is csak arra motiválta, hogy még több mindent érjen el. Az elmúlt egy év káosza ugyanis olyan utakra sodorta, ahol kreativitása más területein is sikert sikerre halmoz...

A színház, a tánc mindig is az életed része volt, hiszen édesapád, Földes Tamás színész, míg édesanyád Tucsek Edit táncművész. Gondolom akkor nagy hatással voltak rád és a későbbi pályaválasztásodra.

Igen. A legendás Rock Színház tagjai voltak mindketten. Ez egy elképesztő energiájú társulat volt, egy olyan atmoszféra, amit nem lehetett kivédekezni. Egy ilyen erőtérben, aztán később a többi színház kulisszái közt cseperedni, álmodni, létezni számomra maga volt a biztonság. Nálunk a családi nyaralás is olyan volt például, hogy elmentünk a szüleinkkel, mikor a Szegedi Szabadtéri Játékokon próbáltak, játszottak. Esetemben nem közhely, hanem tény, hogy nekem a színház a természetes közegem.

Kép
forrás: Bolega Niki

Úgy érzed, a színészetre születtél? Vagy azért éreztél csábítást más szakmák iránt?

Sosem éreztem egyéb csábítást. Nem volt valójában “B” opció. Sosem jutott eszembe, hogy nem színházzal fogok foglalkozni. Nem is igazán lamentáltam ilyeneken. Csak mentem arra, amerre minden sejtem, ösztönöm, intellektusom vitt.

Színésznőként mindig valaki más bőrébe kell bújnod, mennyire nehéz kettéválasztani a színpadi és a színpad mögötti életed?

Egyáltalán nem okoz problémát. A szüleim mellett valószínűleg ennek a technikája is természetesen ivódott belém.

Kép
forrás: Bolega Niki

Szakmai elismerésekből is bőven kijutott neked. 2015-ben az Év színésznőjének járó díjat is megkaptad. Ilyenkor mi fordul meg az ember fejében?

Öröm. Ami kitart egy ideig. Aztán egy kis ládikába kerül az ember fejében, és ha szükség van rá, ki lehet nyitni, hogy erőt adjon. Ritkán nyitogatok ilyen ládákat.

Egy nő életében az egyik legfontosabb pillanata, amikor férjhez megy. 2015-ben házasodtatok össze a férjeddel, Lovasi Andrással, aki zenész. Két művészember mennyire fér meg egy „csárdában”?

Én nem mondanám, hogy egy nő életének egyik legfontosabb pillanata, mikor férjhez megy. Bár biztosan igaz ez számos esetben. Én mindenesetre nem kötném nemiséghez egy ilyen esemény értékét. Nekem sosem volt fontos a házasság. Sokkal inkább volt az, hogy mély, önmagáért létező kötelék legyen köztem és egy férfi között. Andrással nálunk ilyen értelemben a házasság „csak” formaság volt. Miközben mérföldkő is. A közös életünkben. Ez a kötődés biztosítja, hogy bármekkora „csárdában” megférjünk egymás mellett.

Egy interjúban azt mondtad, hogy a férjed tölt fel energiával. De mégis mi kell ahhoz, hogy ennyi év után is ilyen kiegyensúlyozott és boldog legyen egy házasság, mint a tiétek?

Nem tudom, van-e erre recept. Vannak általános dolgok. Nem egymással harcolni, hanem egymásért egy vitában, őszintének lenni minden körülmény között, tisztelni, elfogadni, érteni a másikat, és elhinni, hogy szeretnek. Talán ezek a legfontosabbak. Ezek közt balanszírozni, ez mind folyamatos munka, figyelem. Nem a másikra. Egymásra. Ezeknek a módját pedig esetenként mindig a két ember személyisége adja ki.

Közel három éve pedig szerelmetek gyümölcse, Álmos is megszületett. Mennyit formált rajtad az anyaság?

Rengeteget. És alapvetően semmit. Számtalan dolgot tudtam meg magamról, amikről azelőtt tudomásom sem volt. A legfontosabb talán, amit a kisfiamnak köszönhetek, hogy gyökereket adott. Valami olyan erőt, amiért tenni nem kellett, csak megtörtént. Általa.

Az emberek nagy része a korlátozások és a bezártság ellenére is új kihívásokat talált, vagy fogott bele az ötleteinek megvalósításába. Ez pedig rád is igaz, hiszen saját márkád lett, Secret Humanity néven. Mesélnél picit erről a nem mindennapi sztoriról?

Hanyi Sára Szonja megkeresett, hogy festene egy képet a hátamra, ezzel vállalva szolidaritást az SZFE hallgatói iránt. Készült Bolega Nikivel egy kampányfotózás. Aztán ajándékba megkaptam ezt a festményt Szonjától egy kabáton. Ránéztem, és megkérdeztem, mi lenne, ha kezdenénk ezzel valamit. A Secret Humanity számunkra Szonjával nem egy márka, inkább misszió. Misszió, hogy a magyar kultúrát ápoljuk, közelebb hozzuk mindenkihez, része legyen a hétköznapjainknak, kapaszkodó legyen, amikor nagyon nehéz, vagy éppen nagyon jó. Egy vers, vagy akár csak egy gondolat tükröt tart, beszél helyettünk, vagy épp hozzánk. Minden darab egyedi, kézzel festett, fontos számunkra a reciklitás. Nemcsak a kultúra, de az élővilág, a bolygó is fontos számunkra. Ennek kapcsán is készültünk a Föld napjára egy fontos, figyelemfelkeltő új kollekcióval, amit Udvaros Dorottyán fotóztunk be, a Greenpeace-szel közös projektben, a Magyarországon védett állatok, erdővédelem témájában.

Sokan mondják, hogy egy nő a 30-as éveiben tud a legjobban kiteljesedni. Ha azt kérdezném, hol tartasz most az elért céljaidat illetően, mit mondanál?

Céljaim mindig a jelenben vannak. A jövőbe mindig a vágyak mutatnak. De a vágyam csak az van, hogy mindent, ami a jelenemben jó, meg tudjam tartani. Ott tartok, ahol épp vagyok.

Az interjú a JOY Magazin 2021/3. lapszámában jelent meg

Kép
forrás: JOY

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Kép

10 híres meleg férfi, aki nőt vett feleségül

Több olyan meleg hírességről is tudni, akik bizony szexuális beállítottságuk ellenére egy nőt vettek először feleségül.

Kép

Jobb, ha odafigyelsz! Sokan nem tudják, pedig EZÉRT is 3 bűntetőpont járhat az utakon!

Azt gondolod, hogy tényleg minden KRESZ-szabályt tökéletesen betartasz? Nos, akad egy, amiről sokan hajlamosak elfelejtkezni. Közéjük tartozol?

Kép

10 étel és ital, amit a neurológusok messziről elkerülnek: komolyan károsíthatja az agyad

Vannak olyan ételek és italok, amelyek súlyosan károsíthatják az agyunkat, ezt pedig mindenkinél jobban tudják a neurológusok.

Kép

8 kutyafajta, amit az állatorvosok soha nem tartanának: elárulták, miért

Az orvosok véleménye szerint néhány kutyafajta sokkal problémásabb a többinél, ezért nem javasolják a tartásukat... Te egyetértesz?