Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Kulisszatitkok, amiket nem tudtál a Dűne: Második részének forgatásáról: megszólaltak a magyar stáb tagjai

Dűne: Második rész
A nap cikke

4 csillagjegy, akivel csoda történik a hétvégén: annyi pénz üti a markukat, hogy elköteni sem tudják majd

A legtöbben szinte epekedve várjuk a pénteket, amikor a munkát félretéve végre a szeretteinkkel, a pihenéssel tölthetjük az időnket.

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 26.: a Rákoknak új impulzusokra van szükségük, a Vízöntőknek valaki nagy csalódást okoz

A hét utolsó munkanapján is izgalmak várnak, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

4 csillagjegy, akinek egy őrangyal fog segíteni a közeljövőben: minden arannyá változik, amihez hozzáérnek

A tavaszi idő miatt végre újjáéled a természet, az állatok előmerészkednek, mi pedig ismét erőt érzünk magunkban.

Olvasd el!

Katie Holmes és Tom Cruise lánya már 18 éves: Suri gyönyörű nő lett, aki édesanyja kiköpött mása

Suri 2024. április 18-án nagykorú lett, és könnyen előfordulhat, hogy a jövőben már többet hallunk róla, mint a korábbi években!

Olvasd el!

Istenes Bence és Csobot Adél fiai ilyen nagyok lettek: közös fotót posztoltak Nátánról és Ádinról

Istenes Bence és Csobot Adél kapcsolata nem egyszerűen jó, hanem irigylésreméltó. A sztárpár egy csodálatos nyaraláson vett részt gyerkőceikkel és barátaik társaságában, amiről néhány mesés fotót is megosztottak.

Olvasd el!

Egy hétig követtem Katalin hercegné diétáját: sokkal nehezebb volt, mint gondoltam

Katalin hercegné étrendje nem való mindenkinek, csak akkor próbáld ki, ha nagyon elhivatott vagy!

Facebook
Twitter
Pinterest
A Dűne: Második rész hetek óta világszerte a legnézettebb a mozikban, amire azért mi is büszkék lehetünk, hiszen a filmet részben hazánkban vették fel, szóval számtalan magyar nevet is kiszúrhatunk a stáblistán. Sőt, még kulisszatitkokat is elárultak a forgatásról!

A Dűne: Második rész díszletein, forgatási helyszínein és jelmezein dolgozó magyar szakemberekkel Szirmai Gergely filmkritikus beszélgetett a Pepsi Movies VIP vetítésén, ahol szó esett a kelléktervezés kihívásairól: például arról, hogy a kellékek nagy részét ugyan átadják, és onnantól már nem a gyártó kezeli őket, azonban bizonyos összetettebb, bonyolultabb eszközöknél a gyártó a helyszínen is segít ezeknek a finomításában, beállításában. Az első rész felvételvezetője, Balázs Andris elmesélte, hogy mivel az adottságok, és a különböző engedélyeztetések mellett, az infrastruktúra is kiemelt szempont, ezért számtalan tényezőt figyelembe kellett venni a forgatási helyszínek kiválasztásánál. A jelmeztervező-asszisztensként közreműködő Mojzes Dóra stylist és jelmeztervező pedig elárulta, hogy egyes bonyolultabb, egyedi jelmezeken akár öt különböző szabó is dolgozott, mire elkészül belőlük a tökéletes verzió. (Forrás: Flow PR/ PepsiCo)

Harkonnennek lenni nem egyszerű!

Egyébként képzeld, Stellan Skarsgårdnak 8 (!!!) órát kellett türelmesen várnia arra, hogy Vladimir Harkonnen báróvá formálják őt, és a nap végén 2 órába telt, mire megszabadították őt a karakterétől – pontosabban a közel 40 kilós jelmezétől, a sminkjétől. A színész a forgatások alatt inkább nem ivott semmit és Imodium tablettákat vett be, hogy ne kelljen mosdóba mennie felvétel közben. De nem volt egyszerű dolga Austin Butlernek sem, aki hónapokon át keményen edzett Budapesten, és közel 11 kilónyi izmot szedett fel magára, hogy eljátszhassa Feyd-Rautha Harkonnent – de a hangját is képeznie kellett, hogy jobban hasonlítson a rokonát alakító Stellan Skarsgårdéra. A Dűne: Második rész rendezője, Denis Villeneuve amúgy „egy pszichopata gyilkos, egy olimpiai kardmester, egy kígyó és Mick Jagger keresztezéseként jellemezte” az Austin által életre keltett karaktert, amit casting nélkül osztott a színészre kávézás közben. (Fun fact, hogy Bill Skarsgård és Barry Keoghan, sőt, Harry Styles is a befutók között voltak a Feyd-Rautha Harkonnen szerepéért vívott harcban.)

Austin Butler zseniálisan hozta Feyd-Rautha Harkonnen karakterét a Dűne: Második részben.
forrás: Arturo Holmes/GA/Getty Images
Austin Butler zseniálisan hozta Feyd-Rautha Harkonnen karakterét a Dűne: Második részben.

Mindennek van határa!

Austin azt mondja, bár korábban, az Elvis című életrajzi film forgatása alatt a method acting, azaz a teljes átlényegülés módszerét alkalmazta, azért Feyd-Rautha kapcsán másképpen döntött. „Tudtam, hogy egészségtelen lenne a családom és a barátaim számára… Szóval tudatosan elhatároztam, hogy határokat szabok magamnak ebben” – nyilatkozta, a rendező pedig viccesen hozzátette, amikor a kamerák nem forogtak, 25-30%-ban maradt csak Austin a karakterében, ami éppen elég volt ahhoz, hogy jelen maradjon és fókuszált legyen, de azért „ne öljön meg senkit a stábból”. Viszont a felvételek alatt mintha csak megszállta volna őt Feyd-Rautha! Austin Butlert egyébként Gary Oldman és Heath Ledger inspirálta a szerepformálásban, a vele kapcsolatba kerülő Lady Margot Fenringet pedig akár Elizabeth Debicki, Eva Green, Amy Adams, Natalie Dormer, Olivia Taylor Dudley és Gwyneth Paltrow eljátszhatták volna, de végül Léa Seydoux kapta meg azt.

Anya Taylor-Joy szerepét a Dűne: Második részben az utolsó pillanatig sikerült titokban tartani!
forrás: Jeff Spicer/Getty Images
Anya Taylor-Joy szerepét a Dűne: Második részben az utolsó pillanatig sikerült titokban tartani!

A meglepetés ereje

Anya Taylor-Joy szerepét viszont egészen a premierig sikerült titokban tartani, ami tulajdonképpen a rendező egyfajta kísérlete volt. „Szerintem Hollywood a legpletykásabb hely a világon, kíváncsi voltam, meddig tudjuk elhallgatni ezt” – vallotta be Denis Villeneuve. „Megcsináltuk. Különleges szövetség volt, Afrikába utaztunk forgatni Anyával, hét lakat alatt őrzött titok volt. Tetszett az elképzelés, hogy tartogassunk valami meglepetést a nézőknek a végére, olyan volt, mintha egy ajándék lenne, amit a fanoknak őrizgettem.” A meglepetés tényleg jól sikerült, mi pedig alig várjuk, hogy többet is láthassunk Anya Taylor-Joy karakteréből egy esetleges következő filmben!

Zendaya és Timothée Chalamet a Dűne: Második részben.
forrás: InterCom
Zendaya és Timothée Chalamet a Dűne: Második részben.

Barátokból szerelmesek?

Viszont, ha valóban készül újabb Dűne film, akad egy kérdés, amit a Chanit alakító Zendaya és a Paul Atreidest életre keltő Timothée Chalamet már TÉNYLEG nem szeretne többet hallani: méghozzá azt, hogy közeli barátokként nem volt-e fura számunkra megcsókolni egymást a kamerák előtt? Amikor először faggatták őket erről, próbálták elpoénkodni a választ, de elismerték, valóban egy kicsit szokatlan intim közelségbe kerülni azzal, akivel amúgy barátok a való életben – azonban a szakmájukból adódóan hozzá vannak szokva a hasonló helyzetekhez, márpedig ők szó szerint ezért kapják a fizetésüket. „Közel járunk a harminchoz, és évek óta jóban vagyunk. Ez a munkánk természetes velejárója, a forgatókönyvből adódóan. Ennyi, és nem bonyolultabb ennél” – jelentette ki Timothée. Szóval ideje pontot tenni a kérdés végére!

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Kép

7 elképesztően hangulatos vár Magyarországon

Számtalan programlehetőség, gyönyörű kilátás, középkori hangulat. Többet nem is kívánhatunk!

Kép

Napi horoszkóp április 27.: a Rákok mindennél jobban vágynak a kiteljesedésre, a Mérlegek minőségi időt tölthetnek a szeretteikkel

A csillagok erre a hétvégére is izgalmakat ígérnek, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Kép

4 jel, ami egyértelműen arra utal, hogy a szomszédod leskelődik utánad

Egy rossz szomszédnál nincs borzalmasabb; hát még ha titkon folyamatosan megfigyel téged!

Kép

Egytepsis receptek, ha nincs sok időd a vasárnapi ebédre

Te is utálod, hogy hétvégente egész délelőtt főzőcskézel, de mindig van valaki a családból, akinek nem ízlik a feltálalt fogás, majd ebéd után még hosszasan mosogathatod, takaríthatod a csatateret, ami egykor a konyha volt? A megoldás: gyors és egyszerű tepsis receptek, amelyek mindenki kedvence lesznek!

Kép

10 tavaszi ruhadarab 20 ezer forint alatt, amivel nem lőhetsz mellé ebben a szezonban

Ezek között a tavaszi ruhák között szinte biztos, hogy találsz majd kedvedre valót.