Promóciók
Anita Sütött #6 - Csokoládékrémes kosárkák
4 csillagjegy, akinek május 11-én véget ér egy 15 éve tartó átok: óriási boldogság vár rájuk!
Rengeten nehézségen mentek keresztül ezek a csillagjegyek, ám most véget ér számukra egy 15 éve tartó átok!
4 csillagjegy, akinek pénz hullik az ölébe a közeljövőben
Úgy tűnik, hogy extra szerencsés időszak érkezik néhány csillagjegy számára, akiknek maximálisan fellendülnek a pénzügyeik a közeljövőben!
Napi horoszkóp május 10.: a Rákok rendkívül céltudatosak, a Szüzek kissé bizonytalanok a párkapcsolatukat illetően
A hét utolsó munkanapján is izgalmak várnak, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!
Egy intim gyantázó kitálalt: 8 elképesztő sztori, amit nem akarunk elhinni
Ezek után szem nem marad szárazon – vad sztorik következnek egyenesen a kozmetikusoktól.
Hozzávalók:
A kosárkákhoz (kb. 35 db):
320 g liszt
50 g cukor
1 tk. reszelt narancs- vagy citromhéj
1 csipet só
1 ek. vaníliaaroma
60 g margarin (jéghideg, kockákra vágva)
170 g vaj (jéghideg, kockákra vágva)
3 tojás sárgája
(4-5 ek. hideg víz)
A krémhez
200 ml habtejszín
200 g étcsokoládé
50 g vaj
Elkészítés:
1. A lisztet, a narancs- vagy citromhéjat, a sót és a cukrot összekeverem egy tálban.
2. Hozzáadom a hideg vajat és margarint, és kézi mixerrel addig dolgozom vele, míg morzsás keveréket nem kapok.
3. Hozzáadom a tojások sárgáját és a vaníliát, és addig keverem, míg össze nem áll a tészta. Szükség esetén adok hozzá néhány evőkanál hideg vizet.
4. Lisztezett munkalapra borítom a tésztát, átgyúrom egy kicsit, majd fóliába csomagolva beteszem egy órára a mélyhűtőbe.
5. Míg a tészta pihen, elkészítem a csokoládé ganache-t (ejtsd: gánás), ami a tejszín és a csoki 1:1 arányú keveréke. A csokit egy tálba tördelem. A tejszínt lassú tűzön felmelegítem, majd a csokoládéra öntöm. Hagyom egy percig, hogy a csoki elkezdjen felolvadni, majd addig keverem, míg egynemű masszát nem kapok. Ha kész, félreteszem hűlni.
6. A sütőt előmelegítem 190 fokra, a kosárka formákat pedig kivajazom.
7. A tésztával gyorsan kell dolgozni, nehogy a vaj elkezdjen megolvadni! Lisztezett munkalapon 0,5 cm vastagságúra kinyújtom a tésztát, és a kosárkáknál valamivel nagyobb körlapokat szaggatok belőle.
8. A körlapokat belesimítom a kosárkákba, a felesleget pedig eltávolítom róluk.
9. Hogy a tészta ne púposodjon fel, vakon kell sütni. Ez annyit tesz, hogy a tésztakosarakra kis darab sütőpapírt teszek, azokra pedig nehezék gyanánt néhány szem száraz babot vagy borsót.
10. A kosárkákat 190 fokon 10-15 perc alatt aranybarnára sütöm. Ha kész vannak, megvárom, hogy teljesen kihűljenek, eltávolítom a nehezéket és a sütőpapírt róluk, majd kiveszem őket a formából.
11. A csokikrémet habzsákba teszem, és a kosárkákba adagolom, végül pedig dekorcukorral díszítem.
JOY-tipp: Ha nincs kedved az apró kosárkákkal, más néven tortácskákkal bíbelődni, készíts egy hagyományos méretű tortát. Ebben az esetben ne várd meg, hogy a ganache teljesen kihűljön, különben nem tudod olyan szépen eloszlatni a piteformában sült tésztán.
Anita további receptjeiért kattints IDE!
Hogy tetszett a cikk?
Májusi outfitlista: 10 szett, amit minden stílusos nő visel a hónapban
A májusban már pont az a jó, hogy egyre sűrűbben kell a nyáriasabb darabok után nyúlni. Íme egy kis outfitinspiráció!
Napi horoszkóp május 11.: a Mérlegek napját váratlan fordulat határozza meg, a Bakoknak érdemes tudatosabban beosztaniuk az anyagi javaikat
A csillagok hétvégére is tartogatnak bőséggel izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!
8 titok, amit eddig senki nem tudott Kamilla királynéról
Még ha nagyon jól ismered is a brit királyi családot, néhány új infót te is biztos találsz Kamilláról a galériánkban!
Normális, ha a szemszín megváltozik felnőttkorban? Több betegség is állhat a háttérben, érdemes odafigyelni
Gyermekkorban teljesen természetes, ha az íriszünk idővel új árnyalatban ragyog. Idősebb korban azonban AZONNAL érdemes orvoshoz fordulnod, ha ilyesmit tapasztalsz!
7 hihetetlenül gyakori tápanyag- és vitaminhiány: a B12 hiányától sokan szenvednek, lehet, hogy nem is tudnak róla!
Bár a legtöbb alapvető tápanyagot a kiegyensúlyozott étrend fogyasztása segítségével be tudjuk juttatni a szervezetünkbe, a nyugati étrendből hiányzik néhány rendkívül fontos tápanyag és ásványi anyag. Mutatjuk, mely tápanyaghiányok a leggyakoribbak!